КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 446
  • 799
  •   1
Отговори
# 240
Налепите дали наистина са били гной?
При следващо подобно разболяване пусни и пкк с црп. Може да е била вирусна ангина.
Въпреки че не знам лекар дали може да обърка гнойни налепи с други.
Иначе не е задължително да е стрептокок,може и дръга бактерия да е.

# 241
Температурата от 40 градуса беше реална и налепите по гърлото си изглеждаха като гнойни, двама лекари я гледаха... Някакви предположения?

да не би да е било херпангина?

# 242
Здравейте някой лекувал ли в хидроцеле с хомеопатия?

# 243
Четох, че понякога херпангината може да се прояви като гнойна ангина, но обикновено при възрастни, не при деца. Не е имала обриви, нито малинов език, характерни за херпангината. Гледах я пак, дори гърлото вече не е червено, съвсем, съвсем чисто и спокойно. Тази хомеопатия не ефективна, но вълшебна се оказа значи ... Или пък гранофурина. Както и да е, направо чудодейно. Но да видим да не  е за три дни.

Хидроцеле с хомеопатия - не знам, не вярвам, защото това е физиологичен проблем. Но пък мога да дам съвет - второ мнение, защото много често лъжат с тази диагноза.  И мъжът ми го бяха изкарали уж с хидроцеле, докато не отиде на познат лекар, който каза, че е пълна измама тази диагноза.

# 244
  • Обетованата земя
Моят мъж наскоро имаше ангина, много болезнена, с много бели налепи от двете страни, но нямаше стрептококи. Мина му без нищо за 4-5 дни, което за мен е най-добрия вариант, организмът в повечето случаи може да се справи сам с това. Вече ако стане хронично хомеопатията може много да помогне. Ако на всяка ангина се дава антибиотик или се потиска чрез мазане е твърде вероятно другия месец пак да избие ангината и така се влиза в порочния кръг. За ангината можеш да прочетеш по-подробно в книгата "Как да отгледаме здрави деца, въпреки лекарите".

# 245
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моля малко инфо за лантанидите.
интересува ме и кое е лекарството със съкращение cer arg. от серията на лантанидите е, церий, но е с нещо друго, още един метал.

# 246
Първото, което ми хрумна е argentum - сребро на латински.

# 247
да, но такова съединение не намирам при лекарствата.  newsm78
намерих тези:
Cerium metallicum
Cerium muriaticum (Cerium chloratum)
Cerium phosphoricum
Cerium sulphuricum

# 248
попрочетах малко: това са нова група лекарства, открити и изследвани от един холандец.
явно, за да се разбере повече за тях, трябва да се закупи книгата му, която с прекрасната цена от 60Е ще си остане засега непрочетена от мен  Mr. Green

# 249
Здравейте, дами!
Може ли да ми препоръчате добър хомеопат в София за проблеми с щитовидната жлеза, защото съм на хормонозаместителна терапия с Л-тироксин от няколко години. Проблемът ми се отключи след продължителен стрес. В момента не мисля, че го имам още този стрес, но проблемът с щитовидната жлеза си остана и бих искала да опитам с алтернативно лечение.

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 17:10 от Maggie Rose

# 250
Здравейте може ли да ми препоръчате добър педиатър хомеопат за дъщеря ми,която е на 1.5 години и от няколко месеца е ужасно неспокойна и с много влошен сън?Благодаря

# 251
Здравейте,
Бих искала да попитам за мнението ви за съчетаването на класическата хомеопатия с халотерапията (солна стая). Дъщеря ми е с проблемна хрема и от месец май все има секрети. Прилагаме класическа хомеопатия, но видим траен резултат нямаме и затова мисля да пробваме и солна стая.

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 21:42 от Nananita

# 252
при нас солната стая доведе до поредния бронхит - аз лично не я препоръчвам

# 253
  • Варна
Записвам се да ви следя, а когато имам и повече време да чета. Записах синът при хомеопат. Основно заради нощно напикаване.. Просто ми се изчака чакането да го израсте. Водих го при нефролог, убедих се, че физиологичен проблем няма и реших, че пробваме с хомеопатия. Избрах препоръчван хомеопат в града, от който имам и впечатления и по детето на приятелка.
Интервюто ни продължи близо час. Даде ни 3 гранулки Фосфор 200CH. Месец по-късно трябваше да се видим, но около 20тия ден детето се оплака от силни болки в гърлото и като го погледнах цялото меко небце беше на едни червени мехурчета/пъпчици, та се свързах с хомеопата. Видяхме се и му даде сулфур 30CH., който трябваше да давам докато видя промяна(сега прочетох, че всеки път всъщност се дава докато се види подобрение и спираш макар и да няма пълно оздравяване).. Пъпчиците сякаш се спукаха, а гърлото стана силно червено цялото, хомогенно и след това взе да порозовява. Всичко в рамките на 2 дни.
Видяхме се след около 2 седмици за проследяване - по отношение на напикаването нямаше пропуск, т.е. ефект никакъв. За този месец и малко единственото, което ми направи впечатление бяха на няколко пъти много бурна и гневна реакция, придружена с блъскане, удряне и викане.. Даде ни 3 гранулки сулфур 200CH.
И сега на 30ти се видяхме отново. Идеята беше за след нова година да правим проследяване, но понеже кашляше и имаше доста обилен жълто-зелен секрет, с примес жилки кръв.. реших да отидем. По отношение на нощното напикаване продължава все така да няма разлика - всяка вечер. Това, което ми направи впечатление отново беше силно емоционални реакции, дори и за дребни неща, някак кибритлийски реагира.... И другото, което ми направи впечатление е, че сякаш започна още повече да се страхува от какво ли не.. все пита заключено ли е, все се притеснява да не влезе някой, постоянно иска да седи с някой, да не е сам в стаята, страхува се от тъмното...
Изписа ни калиум бихромикум 15 за състоянието и за след като оздравее ми даде да му дам Силицея 200CH. Сополи почти нямаме вече, а кашлица се появява само сутрин след сън. Т.е. трябва да спра вече калиум бихромикум-а? Нали така?

При остри състояния, вируси.. мисля успяваме. Но по отношение на напикаването, взех да губя надежда. Странното е, че всеки път след като се видим, след като ми даде нещо и съм супер уверена, надъхана, че му се вижда края.. не знам как успява, но ми вдъхва доверие хомеопата.. Питах го по отношение на напикаването, дали защото се касае за хроничен и по-дълбок проблем, трябва да се въоръжа с повече търпение. В смисъл изисква повече време за лечението му - той каза "не, просто не сме намерили правилното лекарство"

Признавам чела съм, но все пак не съм много на ти с хомеопатията и се чудя всъщност какво става. Все още не може да му определи конституцията ли? Прави ежемесечни срещи "информативно за хомеопатията" и този месец ще направя всичко възможно да отида.

# 254
  • Русе
....
Изписа ни калиум бихромикум 15 за състоянието и за след като оздравее ми даде да му дам Силицея 200CH. Сополи почти нямаме вече, а кашлица се появява само сутрин след сън. Т.е. трябва да спра вече калиум бихромикум-а? Нали така?
Това значи, ли, че го приемате продължително време този Калиум бихромикум?  Thinking Ако е така - противоречи на принципите на класическата хомеопатия.

Всички тези страхове и промени в емоционален план, които са се появили, ги сподели с хомеопата Peace

Общи условия

Активация на акаунт