КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 454
  • 799
  •   1
Отговори
# 255
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Mira,

щом детето няма физиологичен проблем, то явно напикаването си е психичен проблем.
ерго, няма да изчезне от днес за утре.

аз също съм на мнение, че смяната на настроение трябва да се съобщи на хомеопата, моят хомеопат обръща повече внимание на подобни промени, отколкото на кашлица, сополи и подобни симптоми.

дали лечението е правилно или не, не мога да кажа.
може да има доказване на някое лекарство (паленето, гнева), но може да излизат стари неща. преди бил ли е така?
възможно ли е да таи гняв?
бил ли е преди страхлив?
това трябва с хомеопата да се уточни. ако не вярваш на хомеопата си, разбира се можеш и тук да питаш пак, дано се включи някой учил... Simple Smile

# 256
здравейте, хомеопатът ни не вдига и не пише. детето е с доста висока температура и кашля зверски през нощта и му давам едно от двете последни лекарства - при последния бронхит. Може ли да ми кажете, ако включа Aviron Kids със състав 250 mg – Хумусна киселинар 100 mg – Апогентм(протеинов екстракт от Спирулина) дали ще има някакъв обратен ефект? дават го като мощен противовирусен препарат.

# 257
  • София - Варна - Бургас
здравейте, хомеопатът ни не вдига и не пише. детето е с доста висока температура и кашля зверски през нощта и му давам едно от двете последни лекарства - при последния бронхит. Може ли да ми кажете, ако включа Aviron Kids със състав 250 mg – Хумусна киселинар 100 mg – Апогентм(протеинов екстракт от Спирулина) дали ще има някакъв обратен ефект? дават го като мощен противовирусен препарат.

Драга Lady Ве медицината няма антивирусни препарати. Факт! Имаше Реленца и Тамифлу, към които вирусите веднага станаха резистентни. Твърде наивно е да се мисли пък, че химически вещества изобщо ще впечатлят който и да е вирус. Най-добро си остава класическото съобразено с моментната картина хомеопатично лекарство. Жалко че не Ви вдигат телефона, защото при остро състояние картината се мени твърде бързо, а с нея и подходящото хомеопатично лекарство.

# 258
  • Варна
....
Изписа ни калиум бихромикум 15 за състоянието и за след като оздравее ми даде да му дам Силицея 200CH. Сополи почти нямаме вече, а кашлица се появява само сутрин след сън. Т.е. трябва да спра вече калиум бихромикум-а? Нали така?
Това значи, ли, че го приемате продължително време този Калиум бихромикум?  Thinking Ако е така - противоречи на принципите на класическата хомеопатия.

Всички тези страхове и промени в емоционален план, които са се появили, ги сподели с хомеопата Peace

Калиум бихромикум давах 3 дни, спрях го като видях подобрение(т.е. давала съм на 31ви, 1ви и 2ри) Идеята беше да давам 2-3 дни и ако няма подобрение да звъня. Кое противоречи на принципите на хомеопатията?Силицеята още не съм я дала. Ще изчакам може би уикенда. Хем да мога и да имам по-преки впечатления..  
Иначе казах на хомеопата за тези му промени в емоционален план. Той винаги си е бил емоционален, но да речем нещо като не му е харесвало и почва да реве, мрънка, настоява,  а сега буквално изригва, почва да пищи, да се дере и в един момент спира и ми изкрищява нещо в стил "няма пък, ще правя каквото си искам.. " Много ми е трудно понякога, но се стремя да не реагирам остро, а по-скоро да говоря, обяснявам.. Ако продължава, млъквам, докато дойде на мене си.. И да и преди е бил страхлив, но сякаш сега повече. Днес докато готвех и бяхме заедно в кухнята, в коридора светеше лампата искаше сестра му(която е на две и половина) да отиде с него, че го било страх да влезе сам в стаята си и да светне осветлението..

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 22:32 от MiRa^

# 259
при нас солната стая доведе до поредния бронхит - аз лично не я препоръчвам
Съжалявам, че така се е получило, но попаднах и на много добри отзиви. Хомеопатията помогна ли Ви след това, за лекуването на бронхита?
Интересува ме основно дали е съвместимо с класическата хомеопатия.

# 260

Интересува ме основно дали е съвместимо с класическата хомеопатия.

моят хомеопат ми казва: щом ти носи облекчение, прави го.
както толкова има в дишане на солни пари, че да не са съвместими. Whistling

Lady Be, прав е Александър, няма мощни противовирусни препарати, има мощен маркетинг.
на детето сега му трябва една силна, спокойна майка.
давай му течности да не се обезводни от температурата.

# 261
На конституция, която има отношение към солта може да помогне, но може и да навреди.
Преди време сме коментирали сулфур и гореща баня преди лягане.
ММ преди време пи сулфур. Гореща баня и чорапи го побъркваха.
Аз съм пила еднократно фосфор, точно заради такива изблици на нервите. За коментар с хомеопата е подобна реакция.

# 262
благодаря ни Александър и Асиълайн, днес ходихме на преглед - върна ми обаждане. надявам се да да има ефект, както е имало от вече няколко месеца Simple Smile четвъртият хомеопат, с който се лекуваме, успява да ни овладее ежемесечните бронхити в комбинация с вируси или грип и връща обаждане най-късно на следващия ден сутринта Wink

# 263
Здравейте, моля препоръчайте хомеопат за гр. Пловдив. Става въпрос за детенце на 1.6 месеца склоннонда прави бронхиално спазми.

# 264
  • Пловдив
В сериозни размисли съм за класическата хомеопатия и зъболечението. Вие намерили ли сте някакъв компромисен вариант? Вече тотално ми е променено мисленето за болестта, но като опре до зъболекари и си продължавам по стария начин.

# 265
И на мен ми се искаше да заменя и зъболекарите но не се получава. Моите зъби всичките са правени и няма връщане  назад вече. Има алтернативни методи за зъболечение, но трябва постоянство, и не винаги се получава. В този раздел дори мисля, че е темата за алтернативно зъболечение. При детето ми, което е с много развалени зъби се е случвало да овладеем гнойна торбичка с оток с хомеопатия, но след това пак си посещава зъболекар.

# 266
  • Пловдив
Относно лекуването на възпалението на зъб с гной, вече многократно съм се убедила, че хомеопатията е номер едно. Но всичките тези лекарства, които тъпчат на зъба, а съм напълно убедена, че може и без тях или поне повечето от тях, как да ги избегна. Даже и като се лекуваш с хомеопатия при зъболечение си трябва отваряне на зъба и други процедури, които само зъболекар може да ти направи.

# 267
аз бях писала преди време, когато ходихме при друг хомеопат за свекъра ми. той препоръча: в устата да няма два вида метал (пломбите). ако има амалгама, да няма злато или сребро.

препоръчва се мъртвите зъби да се махат, но има проблем, ако няма зъби и костта се свива.
имплантантите също са мъртви зъби...

моите зъби не са хубави, излезнаха жълти и са на петна (предозиран флуор), преди имах много кариеси.
края наминалата година ходих, защото една пломба се беше отчупила, събираше се храна и ми се възпаляваше венеца.
зъбен камък почти нямам.

# 268
Ася, ти беше споделяла преди за болезнен цикъл. Подобри ли се с хомеопатия или от новото лечение на анемията?

# 269
Ася, ти беше споделяла преди за болезнен цикъл. Подобри ли се с хомеопатия или от новото лечение на анемията?

след раждането нямах болки.
но аз започнах 6-7м. след раждането да се лекувам хомеопатично, цикълът ми дойде след 11м... т.е. не разбрах дали е от хомеопатията или от раждането.

сега нямам толкова силни болки, колкото преди, просто съм неразположена и трябва да си легна, но горе-долу за няколко часа.
мъчи ме обаче много и мигрената  Rolling Eyes, това ме съсипва вече. лекарства не мога да взема, защото ми се гади много. подозирам, че неразположението пак е мигрената, обаче сама се диагностицирам.
след последните изследвания, отговорът беше: взимайте болкоуспокояващи!!! #Cussing out

сега чух, че млечните предизвиквали мигрена и преди МЦ ще ги спра. аз не ям много де, ама да видим.

за мигрената по-скоро бих отишла на акупунктура, защото един път умирах от болки и бях на акупунктура и той натисна на едно определено място и след 10 мин. ми светна пред очите.
сега, ако мигрената е силна и аз натискам там (не мога толкова силно, колкото китаеца, а мъжът ми отказва, на мен ми е трудно, че е отзад на главата...) и ми минава. неврологът каза: щом това ви помага, натискайте... ама да се търси причината не счете за нужно...

Общи условия

Активация на акаунт