КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 411
  • 799
  •   1
Отговори
# 315
Внимавай много с хомеопатичните лекарства!!! Можеш да си докараш наистина голяма беля ако даваш толкова продължително време хомеопатично лекарство.

след като е предписано от хомеопат, следва да се усъмним в него ли?
Интересното е, че в моя случай това е вторият за семейството ни класически хомеопат. Първата също ми беше изписала ХЛ за друг проблем, което трябваше да приемам в продължение на месец. Тогава имаше ефект от лечението й.

# 316
Цял месец, ако не е течно, не намаляват приемите и нямам чувания с хомеопата, не бих взимала лекарство. Рядко, в много тежки състояния може да има нужда от такова предписание.
Правилното лекарство действа много дълго на организма. Могат да бъдат достатъчни 1-3 приема до подобрение и да се изчака време до следващия прием на същото или друго лекарство. Не е задължително първото подобрение да бъде на физическо ниво на хроничния проблем.

# 317
Здравейте.
Има ли някой координати на класически хомеопат Теди Куцева от Пловдив ?

# 318
Внимавай много с хомеопатичните лекарства!!! Можеш да си докараш наистина голяма беля ако даваш толкова продължително време хомеопатично лекарство.

след като е предписано от хомеопат, следва да се усъмним в него ли?
Интересното е, че в моя случай това е вторият за семейството ни класически хомеопат. Първата също ми беше изписала ХЛ за друг проблем, което трябваше да приемам в продължение на месец. Тогава имаше ефект от лечението й.

След като се задава въпрос тук във форума, значи вече има съмнение. Аз говоря за високи потенции , например М1 , М10 , LM1 и т.н.

# 319
  • София - Варна - Бургас

Цитат
...След като се задава въпрос тук във форума, значи вече има съмнение. Аз говоря за високи потенции , например М1 , М10 , LM1 и т.н.

LM1е ниска потенция.

# 320
  • София - Варна - Бургас

Най-интелигентната нация на планетата реши: "Швейцарското правителство дава на хомеопатията същия статут както на конвенционалната медицина"

https://aurumproject.org.au/3816-2/?utm_campaign=shareaholic& … rce=socialnetwork

# 321
  • София
Някой може ли да ми препоръча хомеопат от София, който работи чрез скайп? Знам за една от Пловдив, но нещо не ми пише - Юрукова.
Темата е само за класическа хомеопатия. Ти имаш ли данни за споменатата Юрукова?

# 322
Съжалявам, не правя разлика в хомеопатиите. Др Юрукова има сайт. От там имам и контактите. Ако не го намирате, да ви го изпратя?

# 323
Здравейте. Интересувам се от това дали някой е успял да се справи с хронични бронхиолитите при дете с помощта на хомеопатията?

# 324
Здравейте. Интересувам се от това дали някой е успял да се справи с хронични бронхиолитите при дете с помощта на хомеопатията?
Моето дете от 1 година и 2 месеца прави бронхит всеки месец, сменяхме 4 хомеопата и последният от месец октомври 2016 го овладява само с хомеопатия.
Но наистина трябва да се довериш - иначе не стават нещата. преди няколко дни бяхме с най-тежкият досега спазъм и 42 Т. имах чувството, че ще загубя детето.
Слава Богу хомеопатът даде адекватно лечение!!!
Единственото, което ме пирнтеснява, че спазмите продължават всеки месец и не можем много да му нацелим най-най-точното лекарство - сменяхме то 2-3 пъти.
Бихте ли ме насочили към доктор по ЗК, който да дава толеранс за ваксините - трябва да подготвям документи за  детска градина...

# 325
Здравейте,някой знае ли кл.хомеопат в района на кв.Люлин?Дали можем да се справим с чести хреми и уголемена трета сливица с хомеопатия?

# 326
Здравейте любители и напреднали
Първо се извинявам, че ви притеснявам  веднага след регистрацията, но от прочетеното до сега във .
темата се надявам да ми дадете съвет.
Става дума за Игнация Амара. Преди малко повече от два месеца ми беше предписана в потенция 30 СН от боаронски "специалист" за справяне с тревожност депресия и т.н.в комбинация естествено. Трябваше да я взимам във вторник и неделя. В интерес на истината не повече от десет минути след приема се почуствах чудесно. Изчезна ми тревожността спазмите  в корема и т.н. След седмица обаче почнах да се влошавам и по препоръка на специалиста спрях препаратите. По принцип съм противник на лекарствата но така стана че за два месеца се докарах до антидепресанти и други химии.
Понеже предната седмица/понеделник/ ми беше доста зле и в търсене на изход взех 5 гранули от Игнацията. Не след дълго всички симптоми се увеличиха и най- вече тревожността. Така продължи до обяд когато реших да антидотирам с камфор. Мазах се, душих. Вечерта се чувствах добре със средни спазми в стомаха. На другия ден обаче чувствах парене почти по цялото тяло и кисел привкус. Спазми особенно врата и главата. Отново камфор и половин лексотан което до някъде смекчи кризата. В сряда нямах тези симптоми. В четвъртък и петък отново се завърнаха. В събота пътувах и бях горе долу добре докато получих криза която беше по-лека. Само спазми в сърдечната област и стомаха. Вечерта отново камфор. В неделя парене в очите и кисел привкус. След цялата тирада искам само да  попитам дали мислите че влошаването ще отшуми или следва да взема по-ниска потенция за облекчаване. В разговор специалиста ми каза че всичко ще отшуми за 2-3 дена. Ако не, да ида да ми даде 200СН.
Осъзнавам че направих глупост като взех ХЛ без консулт. По принцип си мисля /без да съм специалист/че би трябвало това да е моето лекарство щом един път е помогнало и може би потенцията която взех е висока в сравнение с жизнената сила която към момента е доста отслабена благодарение на мен.Изчетох де що имаше форуми на български и английски и тотално се омотах. В интерес на истината симптомите понамаляха днес но преди час всичко се повтори със кръвно 160/100.
Знам че първия отговор е да се свържа със специалиста но неговия отговор е ясен.
Дано да съм писал разбираемо да не прекалено късно за реакция.
Поздрави!

# 327
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не виждам логика постоянно да душиш камфор. newsm78
след като смяташ, че си антидотирал с камфора, то няма как тези симптоми да са от игнацията.

имал ли си някога подобни симптоми/кризи?

аз съм на мнение, че в момента нищо не трябва да взимаш. както и да оставиш камфора на мира.

# 328
Здравейте любители и напреднали
Първо се извинявам, че ви притеснявам  веднага след регистрацията, но от прочетеното до сега във .
темата се надявам да ми дадете съвет.
Става дума за Игнация Амара. Преди малко повече от два месеца ми беше предписана в потенция 30 СН от боаронски "специалист" за справяне с тревожност депресия и т.н.в комбинация естествено. Трябваше да я взимам във вторник и неделя. В интерес на истината не повече от десет минути след приема се почуствах чудесно. Изчезна ми тревожността спазмите  в корема и т.н. След седмица обаче почнах да се влошавам и по препоръка на специалиста спрях препаратите. По принцип съм противник на лекарствата но така стана че за два месеца се докарах до антидепресанти и други химии.
Понеже предната седмица/понеделник/ ми беше доста зле и в търсене на изход взех 5 гранули от Игнацията. Не след дълго всички симптоми се увеличиха и най- вече тревожността. Така продължи до обяд когато реших да антидотирам с камфор. Мазах се, душих. Вечерта се чувствах добре със средни спазми в стомаха. На другия ден обаче чувствах парене почти по цялото тяло и кисел привкус. Спазми особенно врата и главата. Отново камфор и половин лексотан което до някъде смекчи кризата. В сряда нямах тези симптоми. В четвъртък и петък отново се завърнаха. В събота пътувах и бях горе долу добре докато получих криза която беше по-лека. Само спазми в сърдечната област и стомаха. Вечерта отново камфор. В неделя парене в очите и кисел привкус. След цялата тирада искам само да  попитам дали мислите че влошаването ще отшуми или следва да взема по-ниска потенция за облекчаване. В разговор специалиста ми каза че всичко ще отшуми за 2-3 дена. Ако не, да ида да ми даде 200СН.
Осъзнавам че направих глупост като взех ХЛ без консулт. По принцип си мисля /без да съм специалист/че би трябвало това да е моето лекарство щом един път е помогнало и може би потенцията която взех е висока в сравнение с жизнената сила която към момента е доста отслабена благодарение на мен.Изчетох де що имаше форуми на български и английски и тотално се омотах. В интерес на истината симптомите понамаляха днес но преди час всичко се повтори със кръвно 160/100.
Знам че първия отговор е да се свържа със специалиста но неговия отговор е ясен.
Дано да съм писал разбираемо да не прекалено късно за реакция.
Поздрави!

Не взимай Игнация засега, поне няколко месеца. Напълно възможно е от нея да си си докарал симптомите.  На мен точно Игнация ми докара много голям проблем и въпреки твърдението на хомеопата , че не е от това, аз съвсем отговорно твърдя, че при МЕН си беше точно доказване на лекарството. Дадоха ми 1М , два пъти седмично прием в продължение на месец. Като чуя, не е от лекарството, се възмущавам винаги.

# 329
Здравейте, моля за координати на Мечка Малинарка на лични. Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт