Вечеряте ли заедно?

  • 29 291
  • 462
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 24 839
Аз се чудя какво вечеряте, че да може да престои няколко часа след приготвянето му и да е  вкусно.


   Crazy Crazy Crazy
Готвено, с аламинутите не се получава много- много.

# 391
  • София
  • Мнения: 564
Дори и една мусака не е вкусна изстинала или претоплена, да не говорим за спагети, лазаня, ориз  и подобни.
Сетих се да попитам, защото днес, като никога приготвих пържолите със сос по-рано, но те могат да се стоплят и по късно. Ориза за гарнитура  при всички случаи ще го приготвя малко преди вечеря.
 И да вкъщи се ядат повече аламинути по-желание на консумиращите, но последната година се измъчих, защото синът ни 4 дни в седмицата е на лекции до 20.00-20.30 ч.
И готвя почти всяка вечер, събота и неделя по 2 пъти, ако приготвям закуска

# 392
  • Куциндрел
  • Мнения: 25 066
Ще ти кажа аз как топля подобни ястия, най-вече на детето - сипвам в купичка и я слагам в по-голяма купа с гореща вода, покривам купичката с храната с чиния. Така храната се стопля, не става гореща и е приятна за консумиране.

# 393
  • MI
  • Мнения: 11 890
Хайде сега, нищо не било вкусно притоплено  Crazy Ясно е че паста и ризото например или пържоли се приготвят непосредствено преди ядене, но почти всичко на фурна съвсем спокойно може да изчака няколко часа. Лазанята пък е точно едно от нещата дето се приготвят обикновено от по-рано, както и пастата на фурна, защото не променят особено вкуса след повторно стопляне (ако си ги приготвил добре). Не виждам едни картофи с месо на фурна например какво толкова се променят за 3 часа, или пък някакъв сос.

# 394
  • София
  • Мнения: 564
Ще ти кажа аз как топля подобни ястия, най-вече на детето - сипвам в купичка и я слагам в по-голяма купа с гореща вода, покривам купичката с храната с чиния. Така храната се стопля, не става гореща и е приятна за консумиране.
Това "упражнение", вършеше работа докато беше до 7 годишен, сега на 20, сготвена манджа се яде веднъж и то ако не е престояла много иначе получавам след няколко хапки: "Мерси, беше много вкусно, но вече се нахраних". В къщи само баща му яде два пъти една манджа и по тази причина останалата една порция лучена супа, замина в соса за пържолите.
Май съм за темата в Клюкарника " Снощната салата, днешна супа".  Mr. Green

# 395
  • Куциндрел
  • Мнения: 25 066
Ще ти кажа аз как топля подобни ястия, най-вече на детето - сипвам в купичка и я слагам в по-голяма купа с гореща вода, покривам купичката с храната с чиния. Така храната се стопля, не става гореща и е приятна за консумиране.
Това "упражнение", вършеше работа докато беше до 7 годишен, сега на 20, сготвена манджа се яде веднъж и то ако не е престояла много иначе получавам след няколко хапки: "Мерси, беше много вкусно, но вече се нахраних". В къщи само баща му яде два пъти една манджа и по тази причина останалата една порция лучена супа, замина в соса за пържолите.
Май съм за темата в Клюкарника " Снощната салата, днешна супа".  Mr. Green
Така си го научила.
На 20 години би трябвало да може, ако не му се яде престояла 2-3 часа манжда, да си спретне нещо сам за вечеря/обяд.

# 396
  • София
  • Мнения: 564
Хайде сега, нищо не било вкусно притоплено  Crazy Ясно е че паста и ризото например или пържоли се приготвят непосредствено преди ядене, но почти всичко на фурна съвсем спокойно може да изчака няколко часа. Лазанята пък е точно едно от нещата дето се приготвят обикновено от по-рано, както и пастата на фурна, защото не променят особено вкуса след повторно стопляне (ако си ги приготвил добре). Не виждам едни картофи с месо на фурна например какво толкова се променят за 3 часа, или пък някакъв сос.
Аз затова попитах, какво приготвят за вечеря хората които вечерят в различно време, защото в моите картофи на фурна има само  изпечено месо и картофи в мазнина, почти без течност, а те картофите по този начин и след 2 часа ще са на подметка.
Ако някой има желание за превъзпитаване на хранителни навици на "пост тийнейджър" и издръжката за храна ще му осигуря.  Grinning В момента и печеното месо не е на голяма почит, ако може панирано или на грил, как се притопля такова нещо си нямам на идея.

# 397
  • Sofia
  • Мнения: 16 389
Май съм за темата в Клюкарника " Снощната салата, днешна супа".  Mr. Green

   По-скоро си за тема "Редно ли е да слугувам на всички вкъщи и пак да получавам критики за сготвеното?". Peace

# 398
  • MI
  • Мнения: 11 890
Аз затова попитах, какво приготвят за вечеря хората които вечерят в различно време, защото в моите картофи на фурна има само  изпечено месо и картофи в мазнина, почти без течност, а те картофите по този начин и след 2 часа ще са на подметка.
Ако някой има желание за превъзпитаване на хранителни навици на "пост тийнейджър" и издръжката за храна ще му осигуря.  Grinning В момента и печеното месо не е на голяма почит, ако може панирано или на грил, как се притопля такова нещо си нямам на идея.

Има няколко варианта - или не пресушаваш и топлиш покрито с фолио (всъщност почти всяко притопляне е по-добре така), или ако искаш да са по-хрупкави и не на подметка - овалваш предварително с галета. Но и аз съм на мнение, че прекалено много угаждаш. Трябва да ти уважава труда, а не да капризничи. После и на жена си ще прилага същите хватки.

# 399
  • Мнения: 24 084
Това "упражнение", вършеше работа докато беше до 7 годишен, сега на 20, сготвена манджа се яде веднъж и то ако не е престояла много иначе получавам след няколко хапки: "Мерси, беше много вкусно, но вече се нахраних". В къщи само баща му яде два пъти една манджа и по тази причина останалата една порция лучена супа, замина в соса за пържолите.
Май съм за темата в Клюкарника " Снощната салата, днешна супа".  Mr. Green

Гладът е най-добрата подправка, не го ли знаеш. Презадоволен и разглезен е явно. Какъв ти е проблемът, щом казва, че се е нахранил, да оставиш нещата така. Ако е останал гладен, ще си вземе от хладилника сирене, кашкавал, шунка и пр., и ще хапне нещо сухо, а и манджата ще му се види вкусна. А и на 20 повечето хора вече не живеят с родителите си и доста снижават претенциите си, когато им се наложи сами да се грижат за храната си.

Между другото аз боб и леща например харесвам много повече на следващия ден от готвенето им.

# 400
  • София
  • Мнения: 24 839
Трябва да ти уважава труда, а не да капризничи. После и на жена си ще прилага същите хватки.
Така е, ама някои- като сина ми, никога не казва, че не му харесва.
Обявяваше, че не  е гладен, или хапваше два залъка и пак същото..........
И не, не съм го учила така- докато не се пръкна, за да обори вярванията ми, смятах, че всеки е длъжен всичко да яде и че може да бъде принуден.
Да, ама- не!
Сега приятелката му го научи заедно да готвят и си правят каквото им хареса.........

# 401
  • София
  • Мнения: 564

   По-скоро си за тема "Редно ли е да слугувам на всички вкъщи и пак да получавам критики за сготвеното?". Peace
Аз критики не получавам, само остава не изядена храна. Затова се опитвам да готвя това, което се яде от всички в къщи /и от мен включително/, а то е предимно такова, което не може да престоява дълго. И не искам да карам насила някой да яде това което не му харесва, или в момента е решил че е така, защото от такива напъни навремето и досега, от сварени домати, чушки, лук в каквато и да е храна ми се повдига.

# 402
  • MI
  • Мнения: 11 890
Така е, ама някои- като сина ми, никога не казва, че не му харесва.
Обявяваше, че не  е гладен, или хапваше два залъка и пак същото..........
И не, не съм го учила така- докато не се пръкна, за да обори вярванията ми, смятах, че всеки е длъжен всичко да яде и че може да бъде принуден.
Да, ама- не!
Сега приятелката му го научи заедно да готвят и си правят каквото им хареса.........
Ох, това е най-гадно, поне да си каже какво не му харесва. Аз всъщност много обичам да готвя, но някой ако започне така и се превръщам в звяр  Laughing Отначало като заживяхме заедно ММ се пробва на няколко пъти, макар и много учтиво и аз му обясних, че ако не ми каже какво точно не му харесва едно че ще си готви сам, ами и като готвя аз все това ще му готвя нарочно  Mr. Green Подейства, почна да си казва и така си нагласихме вкусовете един към друг....

# 403
  • София
  • Мнения: 564


Гладът е най-добрата подправка, не го ли знаеш. Презадоволен и разглезен е явно. Какъв ти е проблемът, щом казва, че се е нахранил, да оставиш нещата така. Ако е останал гладен, ще си вземе от хладилника сирене, кашкавал, шунка и пр., и ще хапне нещо сухо, а и манджата ще му се види вкусна. А и на 20 повечето хора вече не живеят с родителите си и доста снижават претенциите си, когато им се наложи сами да се грижат за храната си.

Между другото аз боб и леща например харесвам много повече на следващия ден от готвенето им.
Ами че той си стои гладен, най-много през нощта да "налази" хладилника за сладолед или нещо друго.
А си знам че след време ще бъда №1 в темите "С какво ви дразнят свекървите", но готвейки все пак се съобразявам с това което се харесва в от всички, а веднъж месечно и с капризите по отделно: люто къри за сина и мусака или боб за баща му. Нямам нерви да готвя за всеки по отделно или да гледам  упражненията им по готвене/ тук аз съм си виновна, но съм Дева, а те Риби и Лъв/. 20-годишния се оправя сам за по 5-10 дни няколко пъти в годината и не е умрял от глад, но като може да мине метъра, защо не  Mr. Green.

# 404
  • MI
  • Мнения: 11 890
Е то всеки човек се съобразява и прави компромиси според мен, не може нарочно да се готвят неща, които знаем че останалите мразят. Мен ме дразни пасивно-агресивното поведение, предпочитам да се скараме и изясним, отколкото да ми казват "Мерси, не съм гладен". Малко като женското "Нищо ми няма" е.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт