MasterChef България - сезон II (11.04. - 17.04.2016г.)

• 41 595
  • 511
  •   1
Отговори
# 420
Да, точно така обясни Андре - в края, преди да се извадят от фурната се пекат на открехната врата или по-скоро се сушат, за да се получи лека вкусна коричка, а не през цялото време. Иначе не си спомням как нарекоха крема - и на мен ми е интересно   Wink

# 421
Йованка, тук има няколко предложения за пълнеж за еклерите. Ама не се сещам дали присъства този на Андре.

Иначе в тази статия са обяснени много подробно всички тънкости около печенето на тестото. За който му е интересно.

# 422
Това което ми прави винаги впечатление е колко им е лоша организацията. Мъжа ми, който никога не е готвил снощи попита защо така нелогично тръгват с крема, не е ли по дробре да си направят еклерите и докато се пекат да си направят крема. Уж големи готвачи не могат едни еклери да врътнат, в миналия сезон много се препънаха на крем карамела.

Лъчо ми прилича на един познат от детството и не мога да разбера той ли е , не е ли.... Дано стигне напред да се разчуе нещо повече за него  Laughing

# 423
  • София
Крем Англез, ако не се лъжа (много съм боса в кулинарната технология терминология Blush).

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 13:12 от лято!

# 424
  • София
Да не говорим, че десертът, който шеф Ангелов представя беше с парено тесто.

Смяташ, че ги правеха не с парено тесто ли? Според мен всички го направиха с парено.

# 425
  • София-Младост
А защо Елизебет недоволства, че никой не искал да и даде мляко и се правили на ударени? Нали са на състезание, тяхно право е по принцип.
Така е, но и състезанието е за човеци;)

# 426
  • Майничка
Как нарече Виктор крема за еклерите? ...

Крем англез, да. Обикновено във Франция го правят по-течен и не става за пълнеж на еклери, но в Англия и Щатите го сгъстяват повече, понякога и сметана слагат. Предполагам, тази разновидност използват.

Сега гледах повторение на вчерашния епизод - Лъчо още в началото каза на Любо, че не е готвил петлета, после на няколко пъти изрази съмнение дали са на прав път, обаче капитанът се беше запънал. Ако беше някой от другите мъже на мястото на Лъчо, сигурно щеше да фучи, но той е отборен играч и си премълча.

Евала на Елизабет, че се стегна.

# 427
лято!, gargamela, мерси  bouquet - сигурно в нета има много рецепти...
Любо е много добър индивидуален играч, но не и отборен - нещо такова каза някоя от жените не си спомням точно коя и за съжаление се оказа права - можеше поне да послуша добрите съвети. Това чудо грис ли беше от броколи май само за украса става  newsm78

И аз се изненадах приятно от това че Елизабет се оказа борбена и успя да се събере  Peace и сигурно не й е било лесно

Въпреки, че много добре знам кой е Лъчо и кой Любо - обърках неволно и коригирах  Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 15:04 от Кристал7

# 428
Оф, и Йоана с това нейното 'момчетата това', 'ние момичетата', 'някое момче'... Алоуу, била си момиченце преди години. "Мъжете не се справят с едно петле" определено звучи по-сериозно. Иначе звучи като ученическо състезание....
Елизабет ме издразни с това нейното "Всеки ми е длъжен, другите са виновни"....  Hug

# 429
  • София
Дами, Лъчезар и Любомир са две различни личности!

# 430
  • София
лято!, gargamela, мерси  bouquet - сигурно в нета има много рецепти...
Лъчо е много добър индивидуален играч, но не и отборен - нещо такова каза някоя от жените не си спомням точно коя и за съжаление се оказа права - можеше поне да послуша добрите съвети. Това чудо грис ли беше от броколи май само за украса става  newsm78

И аз се изненадах приятно от това че Елизабет се оказа борбена и успя да се събере  Peace и сигурно не й е било лесно

Любо!!  Laughing

# 431
  • София
Благодаря и аз за крема, ще се пробвам, че и карамелена коса имам поръчка. От миналия МШ се е впечатлил малкия и я помни досега. Впечатляващи чинии имаше миналата година, помня как критикувахме само Нордел за грозните чинии, а сега всичко е бозаво.

# 432
Оффф айде стига вече с това - ревлата, треперещата джука, сълзите, сополите на Севда, че взехте да ставате банални, като на Севда сълзите.
Повтаряте се във всеки пост и изречение.
Дайте да говорим повече за готвенето вместо за интригите.

# 433
  • Sofia
Няма ли някой вътрешен да каже за продуктите? От миналата година май не си спомням да е било такова блъскане да вземеш 'протеина'. Миди, скариди, сушени плодове, стекове..имат ли изобщо такива неща?

# 434
Оффф айде стига вече с това - ревлата, треперещата джука, сълзите, сополите на Севда, че взехте да ставате банални, като на Севда сълзите.
Повтаряте се във всеки пост и изречение.
Дайте да говорим повече за готвенето вместо за интригите.

Специално преброих – цели 18 поста преди твоя никой никъде не споменава за Севда.
Добре че дойде ти, та да припомниш за нея.  Laughing
Между другото, точно за готвене се говори в момента. И темата добре си върви, ако няма неадекватни включвания. Както и когато се обсъжда шоуто и участниците в него, а не останалите потребители.
Нали?

Общи условия

Активация на акаунт