Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 50

• 141 051
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Цитат
Вие нямахте ли дюшеме? Ако да, защо просто не го изциклите и лакирате? Ако имам вече поставено дюшеме, на мен би ми се досвидяло да дам пари за естествен паркет, бих ги пренасочила в друга някаква посока.

да, имаме, няма да го махаме, ще слагаме върху него
то е истинско дърво и е сктабилно и много старо
циклено мися ще отнеме много повече време и средства
още не сме го решили окончателно, обмисляме го  Simple Smile

И нов паркет да вземеш пак ще го циклят и лакират, действително това е голяма част от стойността на всяка настилка от естествена дървесина, но при положение, че дюшемето е здраво, няма отворени фуги големи, не е от чам, то няма причина да не се остави. Може да постнеш снимка за да видим как изглежда.

# 526
  • София
Защо да отнема повече време и средства, новопоставен паркет също иска циклене и лакиране, плюс разходите и за закупуването му и нареждането, които хич не са малки. Само циклене и лакиране или омасляване определено е по-евтино.

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 12:07 от Aila

# 527
Е, как?Чисто новият паркет цикли ли се?
Хич ме няма в тия неща.Ще снимам като се прибера уикенда.Няма дупки, здраво е, леко е захабено,но не е наложително да се сменя. Simple Smile

# 528
  • Перник
Ами тогава не го сменяйте. Изциклете, лакирайте или омаслете дюшемето и ще се изненадаш колко хубаво ще стане.  Peace
Божее, аз се чудя как да си пренеса дюшемето от старата къща в новата. Ама няма да стигне като количество  Crazy
Преди време един познат с гордост заяви, че си е сложил ламинат върху старото здраво дюшеме и се чудеше защо го гледаме така странно  Laughing

Старо, запазено дюшеме си е съкровище направо.

# 529
А да не говорим, че естетически дюшемето според мен би се вписало много по-добре в леко кукленската визия на мебелите ви в спалнята (ако е разбира се в спалнята), особено омаслено в някакъв светъл тоуп. Ако сте сръчни, омасляването може да го направите и вие, след като фирма изцикли и фугира.

Иначе новопоставен/пренареден паркет се цикли, за да се елиминират разни луфтове и неравности, като това обикновено не влиза в пакета за безплатен монтаж на паркета. Пакет реставриране на стар паркет и дюшеме, включващ тройно циклене, фугиране, притягане, подмяна на первази и лакиране с две ръце немски лак на водна основа ми струваше 25 лв м2. Цената при полиуретанов български лак е 20 лв м2. Цената на самите первази е отделна, по избор.

Като заговорихме за паркети и первази, моята идея беше первазите да са бели, масив, като вратите. Первазите още не сме поставили, защото искаме първо да сложим мебелите, които няма да мърдат, и первазите да са около тях. Сега обаче виждам ПВЦ первази с улей за кабел, които ми се виждат много практични. Белите ПВЦ первази евтинеят, но има такива в цвят точно като паркета и гранитогреса ни. Какво мислите за такъв тип первази? Колебая се между естетиката и практичността.

# 530
Цитат
А да не говорим, че естетически дюшемето според мен би се вписало много по-добре в леко кукленската визия на мебелите ви в спалнята (ако е разбира се в спалнята), особено омаслено в някакъв светъл тоуп. Ако сте сръчни, омасляването може да го направите и вие, след като фирма изцикли и фугира.

Навсякъде е в стаите дюшемето-спалня, кухня, хол.Цвета обаче е шоколадово кафяв.Няма да отива на светлите мебели и светлите стаи,които си представям.А ако сложим ново ще си изберем направо подходящ цвят,кой то ще си върви с мебелите и всичко остнало.Ние сами ще си го правим,защото ММ знае как и е слагал.
Не знам...чудя се много. Simple Smile

# 531
  • ту тук, ту там
Искаш да кажеш, че е боядисано с боя ли? И така да е, нали като се изцикли, ще се покаже естественият цвят на дървото.

# 532
Да, знам, че е така.И ще се види естественият цвят отдолу. Боядисван е преди години, в едно тъмно, странно бозаво кафяво.

# 533
  • София
Със шкуренето, цикленето и лак или омасляване ще ти излезе колкото ламинат.
Едни приятели си подновиха паркета в хола /панелен, стандартен/, излезе им към 220-250 лв.
НО нов паркет ще е доста по-скъп.

# 534
В стария апартамент паркетът беше боядисван с блажна боя, в отровно зелено  Shocked Защо - не зная, но като се изцикли, светна. Гаранция нищо няма да остане от кафявото след цикленето. 

Някой да има мнение по моя казус с первазите - бели масив или ПВЦ с улей за кабели?

# 535
  • София
Ами от каквото имате нужда. Ние слагаме отгоре пвц, защото имаме много кабели в коридора, а долу - бели и дебели, по моя идея.

# 536
Калитко,

Моля те, сподели откъде ти е диванът? Много ми допада. Благодаря!

Диванът... не го препоръчвам. Купуван е около 2010г от магазин "Галеро" в Пловдив. Много е твърд, доста е висок (45см) заради разтягането, уж е немски, но май само дамаската му е немска - за нея ни дадоха сертификат. Конструкцията е от най-прост чам и все едно е дялкана с теслата - под местата за сядане има ракла и там се вижда. Лежанката пък, е с някакви ламели (като на подматрачна памка), които са закрепени с по 20-30 телчета като от такер и две от тях, при едно леко тръшване от страна на моя мъж, който е слаб (72кг) се откачиха и се образува една хубава дупка в средата на лежанката. Поправяхме я два-три пъти, но пак се откачат ламелите. Иначе изглежда добре, като се разпъне е доста широк (150см), но не става....Ще го сменям.

# 537
Калитко,

Моля те, сподели откъде ти е диванът? Много ми допада. Благодаря!

Диванът... не го препоръчвам. Купуван е около 2010г от магазин "Галеро" в Пловдив. Много е твърд, доста е висок (45см) заради разтягането, уж е немски, но май само дамаската му е немска - за нея ни дадоха сертификат. Конструкцията е от най-прост чам и все едно е дялкана с теслата - под местата за сядане има ракла и там се вижда. Лежанката пък, е с някакви ламели (като на подматрачна памка), които са закрепени с по 20-30 телчета като от такер и две от тях, при едно леко тръшване от страна на моя мъж, който е слаб (72кг) се откачиха и се образува една хубава дупка в средата на лежанката. Поправяхме я два-три пъти, но пак се откачат ламелите. Иначе изглежда добре, като се разпъне е доста широк (150см), но не става....Ще го сменям.

Оу, ясно, съжалявам, че сте попаднали на такава некачествена мебел - иначе, да, изглежда добре, допадна ми.

В голямо чудене съм откъм диван - искам да е голям, да е с лежанка, да е много мек и комфортен и да има опция за смяна на калъфи. На снимка много неща изглеждат добре, но на живо - тц

# 538

Някой да има мнение по моя казус с первазите - бели масив или ПВЦ с улей за кабели?

Много ми допада тази фирма http://pervazite.com/
Аз също ще слагам первази на пода - полипропилен, и корнизи на таваните.
Давай смело - има много добри варианти

# 539
  • София
Like_Smoke в твоят линк видях за пръв път някакви корнизи за скрито осветление. Някои има ли информация какво е това чудо и какво представлява? Питам защото при нас таваните са много ниски 240 см, а и като цяло не обичам окачени тавани  и нямам никъде. Но в детската, а и не само имам и проблем с осветлението.

Общи условия

Активация на акаунт