Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 50

• 140 884
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Под основа имах предвид основата, в която се разтварят багрилата на латекса, а не грунда на стената.

Принципно между матови стени и бляскави има цяла палитра финиши: flat, matte, eggshell, soft sheen, satin, silk, semi-gloss, high gloss. Според финиша се избира основата и тя се обагря в избрания от вас цвят. Принципно матовите се чистят и поддържат по-трудно, но не подчертават недостатъците в шпакловката или кривините на зида. Обратното, блестящите са устойчиви на зацапвания, забърсват се по-лесно, но всеки недостатък личи. Матовите тъмни цветове особено смаляват помещенията. Не всички марки в България поддържат целия набор финиши.

Синьо high gloss си го представям като нещо средно между венецианска мазилка и блажна боя, т.е. не бих го сложила. Но не виждам защо яйчена черупка или софт шийн да не стоят добре, особено в стая, в която ще обитава и дете.

Като съотношение лекота на поддръжка и визуални качества, аз съм доволна от Дулукс soft sheen interior emulsion, в нея има микро блър частици, които отразяват светлината и разширяват визуално стаите, без стените да изглеждат гланцирани.

# 616
Май ще трябва да ги поразпитам повече за боята. Тяхната основна дейност всъщност е боядисването и се занимават с внос на бои, та покрай това са си разширили дейността с набор от майстори и извършват цялостни ремонти. Аз за това реших да не им се бъркам много, би трябвало да знаят добре какво правят и да могат да ми предложат всички тези различни варианти и да ми ги обяснят. Задачата за утре е да ги изкоментираме. Благодаря ви.

# 617
Много ви благодаря за съветите относно гранит и/ или технически камък. Мисля, че ще се спра на технически камък. Въпросът е и цветово да намеря това, което искам. След около 2 месеца ще започнем с обзавеждането и ще споделя снимки, а дотогава сигурно ще имам още въпроси  Simple Smile  Hug

# 618
Макарон,какво е венецианска мазилка,че ми стана интересно.На нас тази седмица ще ни слагат дограмата най-после....вече си мислех,че ще отидем в догодина😃
Тъй,че ще трябва вече да мислим за бои и стени и да се отбием до Баухаус.Толкова ме е страх да не оплескам нещо с подбора на цветовете,че ще падне яко чудене... А кухнята и спалнята  в сряда и четвъртък пристигат и вече съвсем нямам търпение да ги видя.

# 619
https://www.google.bg/search?q=%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0 … =1280&bih=622

Ето картинки от интернет, но не съм се задълбочавала особено, за мен е много грозен вариант, присъщ на мутробароковите къщи и въобще кич в най-лошия смисъл на думата.

Надявам се не обиждам някого, наистина - лично мнение.  Blush

# 620
Много е грозно да. И на мен не ми допада.Благодаря ти за отговора. Аз също искам мат, изчистен за стените.

# 621
Аз тъкмо категорично се изказах, че не ми харесва, и видях интересни решения за баня с монохромна венецианска мазилка, в бяло.

Май не е лошо, няма го кичозния елемент, а и било лесно за почистване, без фуги, добре се държало на влага. Не за душ кабина, а да изглежда като стая...  Thinking Аз с банята приключих вече, де.  Laughing

# 622
На мен и това не ми харесва.

# 623
Аз мислех, че венецианската мазилка е една зърнеста. Имате ли представа как се казва тя тогава? Прилича малко на храна за папагали. Mr. Green

# 624
Папагали не съм гледала, но предполагам говориш за драскана мазилка?

# 625
# 626
Мозаечна мазилка е това.  Laughing

# 627
  • Перник

Това е мазилка за цокъл. Мозаечна, водоустойчива, може да ползва и в бани. Знам, защото се опитвам да убедя мъжът ми да направим цокъла на къщата с мазилка. Излиза значително по-евтино от камък или гранитогрес, а пък има доста симпатични варианти.

# 628
Този път ще гледам да я запомня. Wink
Ето защо ми прилича на храна за папагали: http://galabari.com/images/494709462.jpg

# 629
Здравейте, предстои ми обзавеждане. Избрали сме ламината, навякъде еднакъв.. Сега трябва вратите да избера.. Бих искала помощ... с цвета на ламината ли ги сравнявате? Нямам идея какви да са. Имам 2 бели пвц на банята и тоалетната, но май не искам да са бели всички.. Имам снимки на ламината и вратите. В дясно е ламината, а в ляво възможтите врати.. Ще се радвам на всеки един съвет

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 20:15 от ive1ina

Общи условия

Активация на акаунт