Луцифер

• 91 229
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Е нали самите продуценти са казали, че не мислят да показват бащата, но не се знае след още 4-5 сезона сигурно поне гласа ще му чуем Simple Smile

# 151
Трябва най-после да се преодолее това табу - в Бойна звезда Галактика е имало идея да се покаже Единственият Бог (нали само го споменават), но част от екипа се възпротивил и променили първоначалния план... В Свръхестествено отначало също са обмисляли дали да Го покажат (четох нещо, но си спомням смътно) , но са се отказали (не знам всъщност, вече може и да са го давали - не гледам от около 3 години)...
Голяма работа, ако видим Господ Бог и Той има реплики и върши разни неща... Нали е само сериал, няма лошо...

# 152
Ама в Супернатурала дойде, говори, осра малко нещата, умря и пак оживя

# 153
Е, аз не съм ги гледала от няколко години - пропуснала съм го  Laughing Но не съм изненадана...

# 154
И тук ще се появи, така си мисля.

# 155
масово има табу, че лицето на БОГ не трябва да се показва.  нали така пише в билията - "и не си прави изображение" Още през 7 век е имало голяма война на тема може ли да има икони или не може да има. През 15  век протестантите са подновили тази война на запад. И до днес не същестувава единно мнение сред христянската общност по този въпрос - иконата идол ли е или не е идол. Почти до 18 век, художниците и зографите на икони не са се подписвали или в най-добрия случай са слагали "Раб божий"

много трудно се разчупва този стереотип.

*в исляма шиити и сунити също водят тежка религиозна война на тема може ли да се показав лицето на БОГ или не може.

# 156
Табутата в телевизията нямат нищо общо с табутата в Църквата. Ако не знаеш - имаше подписка срещу този сериал - няколко хиляди религиозни фанатици протестираха срещу това, че Луцифер е представен като симпатичен и е главен герой в телевизионно шоу (предполагам, че не биха имали проблем, ако той беше злодей и гадняр). За щастие, на продуцентите изобщо не им пука за църковните канони и за мнението на фанатично вярващите американци.

# 157
 и сигурно чисто случайно толкова много свещеници протестираха срещу филми Хари Потър, че учел децата на магии или срещу филмите на Дан Браун - че рушал авторитета на Църквата.
      А когато Чаплин  е искал да пуска "Мосю Верду" на екран специално е имало свещеник сред цензорите на филма, който да гледа колко разсъблечена е главната героиня и т.н.
       Телевизията често трябав да се съобразява с редица обществени табута, където мнението на Църквата не е без значение, добре че са успели да пробутат ролята на симпатичен Луцифер, но всъщност тук Луцифер е отчасти изкусител, отчасти - наказател на лошите, та ролята му е по канон.
 Слава Богу, че е минал Луцифер през ситото. в САЩ има жестока цензора за филмите.

# 158
  • Бургас
Не мисля, че сериалът цели/има нужда да покаже лицето на Татко. Достатъчно провокативен и "еретичен"  си е и без това:

''Ако искаше би могъл да не допуска всичко, това да се случи.''

''Няма да угаждам на някой,
които дори не е тук.''

''Помислих си, че ако неговите играчки започнат да се избиват, може би той ще се намеси.'' ....

# 159
Джон, тълкуваш нещата по свой (и неправилен) начин - фанатиците критикуват. Авторите и режисьорите не им обръщат абсолютно никакво внимание. Мнението на Църквата няма значение за когото и да било, освен за вярващите (ако трябва да проверяваме коя религия има най-много последователи, естествено, ще се окаже, че е някоя от азиатските, а не Християнската).
Сериалът изобщо не е по Библията, а е по мотиви от комикс на Нийл Геймън (който е много различен от сюжета на сериала, но все пак няма нищо общо с каноните на църквата).

# 160
  • Бургас
Страхотен 9 епизод!  Heart Eyes А финалът ....  Shocked  Някои "хора" заслужават #2gunfire
Как ще се чака до другата седмица, не знам!  Banghead

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 21:07 от lady Koup

# 161
Страхотен епизод! Нямам търпение за следващия и следващите 35 сезона!

# 162
Много хубав епизод, нямам търпение за следващия.

# 163
Епизодът наистина беше добър, нямам търпение за следващия.

# 164
Става, само не разбрах защо от самото начало Луци не можа да си откупи Лукс - нали е милионер?

Общи условия

Активация на акаунт