Луцифер

• 91 230
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Става, само не разбрах защо от самото начало Луци не можа да си откупи Лукс - нали е милионер?

Не можеш да купиш нещо, което не е за продажба. Нали тя беше решена да събори сградата и да направи МОЛ там Simple Smile

# 166
Така е, но той дори не се опита да преговаря - да беше предложил по-висока цена. Simple Smile По същия начин и когато мислеше, че сградата е на сина на жертвата - вместо да му предложи оферта, той се скара с него.
И всъщност кой беше убиецът - синът или годеницата? Не че има значение...

# 167
naughty mommy.

защо не отиде на срещата. изведнъж му присветна че може би я обича? Laughing

# 168
Или се изплаши от този вариант.

# 169
 Току що изгледах 9 епизод на Луцифер. Ако в Началото Луцифер ми приличаше на "Менталистът", то напоследък ми прилича на Хаус, а Клоуи - на Къди. Тотално неадекватни решения взима Луцифер, първо
Скрит текст:
когато дойде Уриел, можеше поне малко от малко да я светне, че го шантажират е едната възможност е нейния живот а другата - живота на майка му.
Втората  
Скрит текст:
не и каза че брат му у умря
л. Мамка му, дори не беше нужно да казва, че е убит. И сега -
Скрит текст:
кани Клои и я зарязва. Можеше да и звънне, за да я предупреди, че няма да дойде и да отмени срещата или да се насили да дойде.
Голям егоист е. Типично решение за Хаус
Скрит текст:
и той така заряза веднъж Уилсън.
.
Не знам защо го търпи Клои и му помага, дотук той е изцяло "затворен" за нея, нямам предвид да й покаже че дяволък но може малко от малко да я въведе в "семейството" . Да й говори за братята си, за Аменадил, за Умрелия Уриел, за проблемите с баща си - че той е много властна натура и т.н.

# 170
  • Бургас
В няколко интервюта Том Елис споделя, че едно от нещата които го интригуват в образа на Луцифер е неговата емоционална незрялост. В мъжкото му тяло живее неопитно дете - в човешки аспект. За първи път се сблъсква с човешките чувства и явно все още не е наясно със собствените си реакции. То и Аменадиелне е много адекватен. Само Мейз има по-точна преценка, но тя поначало е с по друг произход. Изначално е по-близо до човеците.
А това че не подава инфо на Клоуи за себе си-просто инстинктивно я пази от Истината. Защото каква  перспектива би имала връзката им!? Страх лозе пази!

# 171
 като криеш от някого  каквато и да е истина, няма да станеш по-близък с него. (пък и те и сега реално нямат връзка, просто са близки приятели.)
 може да й каже истината с дупки, но поне малко да се открие.

Примерно "имам властен баща, с когото не сме в добри отношения. Той изпрати майка ви в затвора. тя е лукава кучка, прелюбодейка и какво ли още неq но не заслужава това отношение. семейството ми са странни - вземи пример от мен. голямо семейство сме, много братя и сестри, Аманадиел вече го познаваш. наскоро почина един от братята ми - Уриел, което дълбоко ме разтърси"

Иначе казано може да използва метафори за да я светне за някои неща. но като крие всичко стаав по-зле, защото тя пък му се доверява, а това с доверието е балон - предполага се взаимност. рано или късно ще се спука. Адски незряло поведение, от някой който трябва да е най-умният тип на света - Дяволът. Много ме дразни.

за Аменадиел е много ясно, че няма да е адекватен, той е ангел, а те всичките са ужасно добродетелни и много консервативни.  Луцифер обаче постоянно го описват като живия интелект в Библията, пък тук не личи нищо такова. Тарикат - да, интелект - не.

Мейз е много наясно с хората, но само с техните страсти. Трудно би осмислила сложни чувства.

П.С. предишните му разговори със психиатърката бяха много забавни. как не проведе един такъв разговор с Клои?

# 172
  • Бургас
 (пък и те и сега реално нямат връзка, просто са близки приятели.)
Да, но все пак е край нея. А ако я натовари с проблемите си и тя го отблъсне!? Cry

За незрялото поведение си прав, но явно още се учи на отношения.  Crazy

за Аменадиел е много ясно, че няма да е адекватен, той е ангел, а те всичките са ужасно добродетелни и много консервативни.  
 Луцифер също е ангел, просто е от най-ниската йерархия и малко по-лесно свиква с човешките "пороци".   Wink И по-скоро е носител на съмнението, на вътрешната съпротива, на непокорството, а такива хора не са лесни за преглъщане.

П.С. предишните му разговори със психиатърката бяха много забавни. как не проведе един такъв разговор с Клои?
Определено са ми любимите моменти тези разговори.  Но при разговорите си с психоложката той е откровен, точно защото не е емоционално привързан към нея. Приятелство, уважение да, но не и любов и страх от загуба.

# 173
 1Луцифер също е ангел, просто е от най-ниската йерархия- JoyСпоред Библията луцифер е един тот Най-великите АРхангели, въобразява си че може да заеме мястото на самия Господ  и пвдига на бунт Ангелите чак до третото войнство  - войнствата са седем.
 Много те моля като намериш текст, че  Луцифер е от най-ниската иейрахия на ангелите цитирай ми го.

2. А ако я натовари с проблемите си и тя го отблъсне!?  - в любовта се поемат и рискове. няма как. да не говорим, че се гради на доверие и взаимност.   Клои се отвори за него относно баща си, нормално е и той да говори за своя баща пред нея. Ако я товари може да го отблъсне, на ако изобщо не й говори за семейството си си и има хиляда тайни от нея още повееч ще я отблъсне. никоя нормална жена не си пада по това мъжа до нея да има тайни от нея. най-малкото - партньор и е, а това предполага голямо доверие.
Освен това ако това я отблъсне, значи просто съдбата иска да нямат връзка.

3. Луцифер, не е точно ангел, а дявол. Делението "добри ангели" - "лоши ангели" мисля че е очевидно. ангелите поддали се на греха са по отворени за човешките пороци, независимо колко високо са стоели в йерархията. като казвам, че Аменадил е ангел има предвид точно че е от "войнството на Бог"

# 174
  • Бургас
Не мисля да влизам в теологични спорове! Просто споделям вижданията си.
Скрит текст:
Деветте ангелски чина се разделят на три йерархии - висша, средна и низша, във всяка от които има по три чина.
Първата - висшата и най-близката до Пресветата Троица йерархия - съставят серафимите, херувимите и престолите.

В средната йерархия също се съдържат три чина на светите ангели: господства, сили и власти.

В най-нисшата йерархия също има три чина: начала, архангели и ангели.

\Доколкото съм чела за комикса, по който е правен филма \- Аменадиел е серафим - водач на престолите.

А Луцифер е Архангел.

Съвсем произволно избрано инфо-примерно от тук:
http://www.globalorthodoxy.com/novini-balgaria/62849-nebesnata-j … ionisij-areopagit

По принцип чета много и най-различни изночници и теории. Което прави идеята ми за героите във филма доста синкретична. Mr. Green

Позволи ми да си позволя известно съмнение в официалната теза на Църквата относно Лошотията на Луцифер и какво точно е донесъл на хората!  Peace

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 13:15 от lady Koup

# 175
Страхотен епизод!
Тя Клоуи беше казала в един от епизодите, че нещо в Луцифер  я кара да се чувства спокойна, може би затова не държи той да споделя всичко,  а той не мълчи толкова нали все подмята какъв е баща му, в предния епизод седна стола и подхвърли откога не е седял на престола си. Тя приема тези изкази като шеги, но все пак, в началото като че ли повече й говореше за тези неща, за да му повярва трябва да й покаже лицето си като на Линда,  а не се знае как ще го приеме тя.

# 176
 Окей, щом приемаш дъновистките тези, а не тези на Църквата, аз  нямам проблем. newsm10
Скрит текст:
Според  Църквата делението е малко по-инакаво. ОТляво на Господ архангелите са най-отгоре, като пример за това е Архангел Михаил, а серафимите и херувимите са  два различни вида арахнгели -едните войни, а другите телохранители. посел идват ангелите, после царете, и т.н. а  отдясно е Богоридица и под нея- мъртвите. но наистина - нека не навлизаме в теологични спорове. Ти отговори на въпроса ми, а това е важното. Освен това не забравям, че това е филм, могат да изменят някои неща

Ами не знам, но ми се видя доста ядосана, след като не се появи на срещата.  Нормално е да му направи сцена. В началните епизоди наистина доста повече си говореха, сега след като разкара Дан, на практика той я взе за даденост. Все си мисля, че дори да не си покаже лицето е редно да използва метафори за й каже едно-две неща за себе си и да разчупи ледовете.
Ако е умен може да съчетае нещата с шеги например - "владея хипнозата на световно ниво, но знаеш ли - ти си първият  човек когото не мога да хипнотизирам". може  и още по-добре "ти си първата жена, която не мога да сваля с поглед"
или "Баща ми е много властен тип. Изпрати майка ми в затвора по скалъпено обвинение" и ако тя се поинтересува как той да отговори "не забравяй че баща ми е Бог. Той може всичко". Нормалният отговор тук би бил "Извинявай, забравих", защото Клои ще приеме това като шега.

Ще видим какво ще измислят сценаристите, честно не искам да съм на тяхно място.

# 177
  • Бургас
 Джон Сняг  Peace
Скрит текст:
За мое съжаление не приемам нито една теза.Все още търся. book  

А сериалът ми е много на сърце. Може би защото си го гледам като едно по-лековато и \мечтано\ своеобразно продължение с "други средства" на "Rush". Но там нещата на финала станаха много драматични. Дано тук успеят да ни изненадат приятно. Поне аз не отказвам приказки с добър край от време навреме.  Twisted Evil

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 15:12 от lady Koup

# 178
Нали Луцифер и Аменадиел са от по-старите братя, а Уриел някъде от средните и по-крайните? Според мен това е опита за йерархия - нали Уриел все искал да си играе с батковците, пък те го отблъсквали, че бил малък. Аменадиел като първороден, Луцифер и той от първите някъде. Аз се придържам към ''теологията'' на сериала и според нея Луцифер далеч не е от по-низшите ангели. Нито пък е дявол, а просто паднал ангел, който си е изгубил крилата и е бил пратен в Ада за наказание заради бунта си. Но на английски се казва The Devil, макар че той си е чист ангел.

# 179
 Да, Теологията в сериала предполага, че Аменадил е най-първороден, а  веднага или почти веднага след него е Луцифер. Аменадил взима могъществото, луцифер - интелект. УРиел е по-късен. В Библия и Луцифер/Сатаниил и Уриил  са два от седемте архангела, които стоят най-близо до Бог и притежават божествената частица ИЛ. След падението с Сатанил я губи става Сатана, а на негово място идва Михаил за да останат архангелите седмина.
ОСвен това след падението престават да наричат Сатанаил Луцифер "отражение на Небесната светлина", защото той си е повярвал че не отразява Славата на Бог, а има своя собствена Слава и при падението губи светлината си, затова на нас дяволът ни изглежда черен. Затова името Луцифер вече става безсмислено и го наричаме Сатана.

Сценаристите явно все пак са се съобразявали с идеята, че Луцифер е от най-старите братя, и нещо като първи министър на Бог - поне в началото. Прави ми впечатление, че колкото и да е провокативен сериала се съобразява с каноните на Църквата. Дяволът е изкусител, Бог дава свободна воля и възможност за изкупление на всекиго - дори на падналите ангели, Любовта е пречистваща и т.н.

Сега се зачетох  - първото споменаване  на Сатана е в книгата на Йов, където той се изживява точно като прокурор на Йов. Бог го пита "откъде дойде" и Отговора" ходих по земята и я обходих",  там се изяснява предполага, че Сатаната е част от ангелите подчинени на Бог. Самата дума Сатана означава "обвинител". Така че сценаристите са се съобразили с ролята на Луцифер  според канона.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 23:10 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт