Искам да кажа ... (76)

• 90 359
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • някъде ... тук ...
Хубава обиколка из Вароша и Стратеш в Ловеч си спретнахме - зелено, красиво, точно време за разходка, а и малко музеи, крепост, минаха и децата под масата в църквата...
Не меся, нямам пекарна, та козунаците са от магазина. Утре със свекървата и децата ще боядисваме яйца. Тя чака нас  Simple Smile

# 571
Оххх, някакъв страшен спам с тия яйца и козунаци. Малко удържах фронта, но фейсбук ме заля със снимки и капака беше днес в "Тази сутрин" по Бтв, където казаха някаква рецепта за козунак с плънка...и това беше краят. Слабите ми ангели не издържаха и съм цялата в брашно и мизерии, докато ММ и кучето в хор лекичко похъркват от дивана. Чакам го да втаса. Не съм експерт в тези неща, даже никак, но днес времето е толкова мрачно, тъмно, в къщи сме си и ми се прииска да завъртя нещо. Стискайте палци!

# 572
Аз яйцата ги варя по един метод, по който нямам спукани- максимум 15 броя в тенджера (понякога ги слагам в мрежичка, както дойде), слагам 2 литра вода - студена, сол и оцет и включвам на силен котлон. В момента, в който заврят хубаво, захлупвам и махам от котлона, така седят 17 -18 мин. После ги вадя с решетъчна лъжица и ги потапям в купа със студена вода, с лед. Утре ще направя един козунак и това е, вече правих козуначени мъфини. И боядисах яйцата, точно 15, бели, малки са и боята беше скапана, ама пак станаха.

Радвам се, че сме няколко дни в почивка, на края на месеца повече, макар че в момента не знам какъв ни е статута в работа, ама нищо де, ако сме там още ще съм отпуска  Laughing И дано времето е по-хубаво, ние заради това решихме да не пътуваме никъде за Великден.

# 573
  • София
Тони, на моя приятелка и щерка й много им е харесал Книга за джунглата.

# 574
  • София
Бърди, благодаря!  bouquet

# 575
Бели яйца не
открих никъде, .

Виждам, че си от Варна, аз открих, но докато се наканя- свършиха. Има едно магазинче между блоковете с гаражите на Колхозния пазар- цяла седмица бабата продаваше бели яйца. Но аз не се наканих, днес отидох- свършили. Иначе козунаци ще купувам, никога не съм правила. Преди правеха и майка ми, и свекърва ми, но вече и те не правят.

# 576
Тонка, интересен е. Дъщеря ми е на 5 и по едно време мрънкаше, че я е страх. Според мен чак такива страшни сцени няма. Той е изцяло анимация, няма актьори, може би те озвучават, но ние гледахме дублираната версия.

# 577
  • В Космоса
Акаша, имай предвид, че шоколадовите парички в Лидл са от гаден шоколад.

А дали има някъде от хубав?

# 578
  • Mediterraneo
Вчера валя, днес е гадно облачно и Т паднаха сигурно 10 градуса. Все едно съм в България  Laughing

Купих си една кора бели яйца, мама ми е пратила бои, с малката купихме някакви стикери, че държи да ги лепи и утре ще боядисваме. Козунак... не знам. Нещо хич не ми се меси, ама се очертава утре ММ цял ден да го няма и ако времето е гадно и не става за разходка, като нищо ще замеся.

Маратонки пера в пералнята, откакто имам пералня  Wink Нямам никакви загуби и повреди. Пера на 30-40 градуса, както и центрофужа на 5-600 оборота. Маратонки, балеринки, кецове, платненки, че и кожени кубинки и ботуши съм прала. Никога нищо не ми се е повреждало.
Ех, дали не мога да си изровя от ЛС навремето една съфорумка как ме беше натровила по този въпрос  Mr. Green А Сандо сигурно има отделна пералня за обувки, м?  newsm78 Това е идея, ако не искате да перете в "общата".

# 579
  • Варна
Светкавица благодаря, ама докато се
намотам и те белите яйца свършиха.
Най-после стигнах до печенето на тези
козунаци, цял ден им бая и ако не станат
ще се пукна през кръста...  Laughing

# 580
И аз не взех бели яйца с идеята да взема по-пресни и така останахме без бели.

# 581
  • До морето
Бели яйца има в Кауфланд, преди малко пак имаше.
Утре е денят за боядисване - бои, кристали, стикери - всичко е налице! Купих и 6 видя салфетки, че съм решила да правя декупаж Wink
Козунак правих по рецептата на Blackcat и стана ммммммммозък!

# 582
  • Пловдив
Благодаря за рецептите за козунак, аз имах изпитана рецепта, обаче... при един срив на харда замина в рая на изгубените байтове.

Сега се завлякохме на село, запалихме камината и аз пуснах интернета. Представете си катунът - ван, три деца, котката в клетка, колелетата на децата, 3 чанти багаж, хлебопекарната, две кори яйца..... Нечовешко просто.

Снимка на селската идилия - https://z-1-scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/t1.0-9/1 … 7&oe=57B1EC8F

# 583
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Янтра, а на мен ми звучи чудесно. Joy
Хлебопекарната, не знам защо, ме разсмя. Някак извън картинката е. Joy

# 584
     За Великден мъжът ми поръчал половин  агне, разделил си го с приятел. Аз го занесох при майка ми, че там има по-голям фризер.Вчера се влача с торбата по етажите/ в един вход сме/ и давам инструкции на майка ми как да му смени торбата, обаче след като напусна къщата и, за да не виждам нищо.Аз агнешко не ям, а от трупове се втрисам. Sick
Днес мъжът ми беше на работа и ми даде инструкции да донеса агнешкото при нас, да се размразява, той ще го готви. Отивам пак при майка ми, вадя агнето от фризера, ама почти треперя от гнус и ужас. Аз, с агнешкия труп , доволно замръзнал и натежал. Мъжът ми още беше на работа, аз бързам да го сваля при нас.Асансьорът заседнал някъде, аз с една торба др. неща плюс агнешкия труп се влача по стълбите. Прибирам се и търся подходящо място, но да не е в хладилник. В един момент се сещам, че детето не трябва да го вижда, защото много зле приема това, че месото не расте по храстите.Слагам едни тави на терасата, довлачвам трупа и измислям версия, какво да кажа, ако детето пита какво е това,  а "това" е доста обемно и любопитно завито. Нищо не измислям, освен "Отивай да си пишеш домашните"Докато подредя агнето на терасата, мъжът ми се прибра.

Малко след това детето се разпищя, че една пеперуда отвън му влязла в леглото.И ме вика да я гоня, аз а-ха да я убия, пак писъци- Да не съм я убивала...Добре, че не видя какво има на терасата ooooh!...

Та така... Вие какво меню имате за Великден, освен яйца и козунаци?

Общи условия

Активация на акаунт