Искам да кажа ... (76)

• 90 337
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Euskal Herria
Смятам вече да приключвам - боядисала съм яйцата, направих курабии и козунаци; украсата - и тя наредена. Дано времето да е хубаво следващите дни. И при лошо има къде да обикаляме, ама друго си е като има слънце.

# 586
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ами аз имам половин агне Joy Joy

Светкавица, така ме разсмя с ангешкия труп и одисеята около него! Ама днес ми върви на забавни случки.
Това половин агне ще го пека, гарнитура от ориз с пресен лук, гъби и и пресен джоджен, пресни картофи, печени цели в тавичка с масълце, зелени салатки, домати и краставици, за десерт - козунак, който ще направя утре, че да е свеж за неделя. Ще храня цялото си домочадие в неделя - 4 поколения  Joy Това ни е менюто, винаги на Великден от години това ядем. И винаги заедно досега. Започнахме четирима - ние с мъжа ми и майкини, сега сме вече 10, без прадядо. Само веднъж бяхме 11.
Обичаме тези събирания - два пъти в годината. Веднъж на Бъдни вечер и веднъж на Великден. През другото време пак се събираме - на годишнини, но понякога не в пълен състав. Не го правим като нещо задължително - който иска идва, който има по-интересна оферта, никой не му се сърди, че не дошъл. Но така се случва, че на тези два празника досега винаги сме били в пълен състав, а понякога в разширен - някои от новите роднини на децата ми идват, приятели техни са идвали също.
Много обичам тези два празника. И Гергьовден и Никулден - тогава също се събираме, макар да нямаме именици.
А как обичам гледката на кошницата с шарени яйца - непрекъснато отивам да ги погледна.

# 587
Ние с мама утре ще боядисваме яйца, мъжете ще ходят да вземат от село агнето. Козунаците, в крайна сметка, ще ги купуваме.  Ще празнуваме на  обяд в майка. 18 човека сме   Laughing И ние се събираме за Велик ден и за Коледа, три поколения. Надявам се още дълго време да сме в този състав, че и да се увеличим. Мили са ми тези събирания, голямо семейство сме и се имаме.

# 588
Светалчо, запомнила съм поста ти от миналата година, пак преди Велик ден Simple Smile Сега точно не мога да цитирам но беше нещо като : ще ги нахраня всички, чувствам се като........ ей тая дума ми бяга въпреки, че точно тя ме впечатли Hug Весели празници на теб и голямото ти семейство. От както съм в чужбина, празниците не ги усещам по същият начин...... Боядисах яйца, и козунак правя но не е същото. Имам избор, вярно, но в онази джунгла не мога да се върна само заради празниците......

# 589
Кристин, с всичко е така - няма 100% щастие. Joy
Тук има купон, близки хора и празници, там имате други неща. Joy
Тук все още има малко дух, там има материя. Joy

Непрекъснато се сещам за Малкия принц и лисицата - как тя въздъхна "на този свят нищо не е съвършено", когато той първо я зарадва, че на неговата планета има кокошки, но после я разочарова, казвайки й, че има и ловци.

# 590
Кристин, с всичко е така - няма 100% щастие. Joy
Тук има купон, близки хора и празници, там имате други неща. Joy
Тук все още има малко дух, там има материя. Joy

Непрекъснато се сещам за Малкия принц и лисицата - как тя въздъхна "на този свят нищо не е съвършено", когато той първо я зарадва, че на неговата планета има кокошки, но после я разочарова, казвайки й, че има и ловци.

А сети ли се за думата? не беше "месия", друго беше...

# 591
Не, не се сещам. Но винаги съм смятала, че има нещо библейско в това, да нахраниш някого, та може би е нещо в този смисъл.
Аз ставам малко сантиментална покрай тези празници...кой знае какво съм писала, било е във връзка с онова настроение, а то е останало в миналата година.

Значи вече година пишем в тази тема newsm78
Ами да, сега си спомням, че Нино подготвяше лазарки, шиеше им костюмите...
Колко бързо минава времето! Кога се изтъркаля една година...

И бебетата пораснаха - Тото, Ванините сладкиши и малката кукла на Лина...И онзи усмихнат юнак на Алина-Си..

# 592
Точно, библейско беше! Впечатли ме много.

# 593
http://prikachi.com/images/494/8777494a.jpg
Ето едно бебе. Яйца няма да снимам. Весели празници, момичета  Hug

# 594
Янтра, благородно и не съвсем завиждам за камината. Тук стана по-студено и си мечтая за такава селска идилия. Сега пия кафе и се настройвам за козунаци. Яйца няма да боядисван, че детето порасна и няма какво да ги правя.

# 595
Янтра, звучи весело да е при вас:) Поне момчетата са ти близки по възраст и си играят, а Жаки вчера каза, че е самотна, никой не искал да го гримира и да играят на принцеси:) Предния ден баща и се нави, беше наистина не много красива, но обилно гримирана принцеса:)

Бела, много е хубав Тото Heart Eyes

Ние в неделя вероятно агне ще ядем с дроб сърма, аз не обичам много, но останалите са големи месари и от сега потриват ръце.
От месеци не бях яла брашно и захар, вчера опуках половин козунак, гузно ми е. Събудих се с подут корем. Лошото е, че има още три броя,много вкусни... Днес няма да ги пипна! Може би...Simple Smile

# 596
  • Sofia
белла, как бебе,това си е голям и красив мъж  Hug.И какъв е беличък  Flutter....и белИчък, сигурно  Mr. Green!
Днес съм на разкрасителни процедури,а така да не ми се занимава  Whistling.Вчера отметнах две приятелки, вечерта обилно похапнахме с ММ в един сръбски ресторант, та след това и на рок бар ходихме  Crazy.Доволна програма.
По-късно ще си взема детето и ще го примамя за кино,ама надали. Ще гледаме Григор Димитров и вечерта иска да хепи-ме  Mr. Green.
Празничното меню- с приятели на обяд в един ресторант. Аз агнешко не ям,така че as usual  Peace.

# 597
  • Варна
Козунаците са готови на вид добре,
на вкус също каза Ловето. Яйцата са
с депресарски вид и тъмни цветове.
Дет се вика спазих традицията, толкова
от мен. Ошетвам и ще си бия камшика
към града май ...

# 598
  • София
Добро утро,аз преди малко станах и пия кафе още.
Купих 6 яйца и седем пакетчета боя  Joy малкия иска да боядисваме ако не беше той нямаше и да се занимавам,ще се чудя на кой да дам яйцата после.Козунак няма да правя,купих му едн за него,А темата с агнешкото ми е супер далеч- едно ,че не ядем специално агнешко друго ,че не ядем месо .
Времето е отвратително просто.ще имам поне време да отделя днес тук с вас. bouquet

# 599
Здравейте, само аз ли съм на работа  Mr. Green
Днес съм до 17ч. и чак тогава ми започва почивката.

Бела, Тото много е пораснал. Хубаво момче, никакво бебе не е вече  Hug

Аз изпратих децата при баба си с кора яйца да се развихрят. Козунаци ще купувам. Но аз целогодишно си ги консумирам от време на време. Вкъщи няма да правя нищо специално, ще се събираме в свекървата както винаги. Наблизо е - отиваме, хапваме и се прибираме да дремнем, когато огладнеем пак прескачаме и така  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт