Искам да кажа ... (76)

• 90 336
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Да се похваля, че тази година от една кора яйца, само едно пукнато имаше. Направихме с перлена и седефена бои и малко по-тъмни излязоха, но нямаше бели сутринта в нашия Кауфланд. Сега варя още 15 да има доволно да раздаваме. След това почвам козунака.

# 601
А на мен момичета ми иде да се гръмна. Майка ми взела някакви скапани бои, яйцата станаха гадни, тъмни, аз съм ѝ виновна, много грозни били  Crazy Една нервна, значи като си хвана чантичката, невъзможна е, трябва да направи всичко сама, щото само тя може... как живеят хората с родителите си аз не знам. И свекърва ми така не ме е изнервяла да знаете  ooooh!

# 602
  • Бургас
Ние тази година нямаме нито едно пукнато яйце. Не обичам да боядисвам яйцата и оставих Цвети и баща и да се занимават. Взехме си козунаци и сега мисия номер едно е да ги опазим до утре. Аз дебна мъжа ми да не яде, той дебне мен Simple Smile
Агнешко не ядем и сигурно ще си направим свинско. А може да си караме и на боба, който варя в момента
На градината носите ли яйца? В четвуртък децата са боядисвали, но Цвети пропусна и сега се чудя да и пращам ли?

# 603
Ами аз винаги съм давала на сина ми по колкото иска, състезават се кой ще е бияч, ядат ги, сигурно ги и хвърлят, винаги обаче го предупреждавам да яде само от нашите си яйца. В градината носеше и на госпожите - всички им носеха. Представям ск ги тия жени с по една кора боядисани яйца 😁

# 604
  • София
Ние боядисахме нашите завтни 6 броя със сина.Ами не носим в градината яйца при нас.

# 605
Мър, вземи едни темперни боички и ги оправи яйцата, а ако си по-сръчна, купи салфетки с красиви щампи и ги декорирай с известната техника декупаж, има бая яйца из фейса, украсени със салфетки - вместо лепило ползват белтък от сурово яйце.
Тази година ще боядисаме не повече от една дузина яйца, колкото децата да се изкефят, на мен яйцата са ми безинтересни, виж козунаците ги обичам - и да ги меся, и да ги ям. Тази година ще са с различни плънки - сливи, шоколад, локум и орехи, ох.

# 606
И моите яйца станаха в депресантски цветове. Жълтото и оранжевото си бяха скапани като всяка година. И доста пукнати имаше.

Пробвах се и с декупаж. Не ми се получи.

Козунаците са купени.

# 607
И ние боядисахме нашите яйца. Имаше няколко жертви, а аз тичах за нови бои, защото първите бяха смотани. С 300 зора намерих нормални, да не са кристални, пастелни, перлени и седефени  ooooh! И станаха бледи  Crossing Arms Каквито, такива. Даже си поиграх и нарисувах няколко нескопосани миньона  Laughing Купих си топъл, топъл козунак от пекарната до нас и сега съм се заела да го унищожавам. И едно руло взех, че все пак да има за утре. Мъжът ми е на футбол, а аз се отдавам на мързел с книгата и котката...

# 608
Мър, вземи едни темперни боички и ги оправи яйцата, а ако си по-сръчна, купи салфетки с красиви щампи и ги декорирай с известната техника декупаж, има бая яйца из фейса, украсени със салфетки - вместо лепило ползват белтък от сурово яйце.
Мерси, Янечек   Hug ама хич няма да ѝ се занимавам, моите са хубави. След малко излизаме, ще изкараме утре Великден и кой от къде е, толкова да не могат да си починат тия хора. Сутринта държала сметка на мъжа ми защо ме оставял да спя до толкова късно, не било нормално  Crazy Той добре ѝ е отговорил де, от няколко години не сме карали този празник заедно, имало е защо  Mr. Green
А аз искам да си почина до колкото мога, защото имам сериозни проблеми на работа и ми се иска да изключа поне тези дни, а то ужас!

# 609
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ех, да, има има майки, които всичко правят най-хубаво и всичко знаят по-добре. Съчувствам ти, Мър.

Моята в последните години е на фаза да ме хвали. (В предишните около 40 ме критикуваше. Joy) Чувствам се все едно съм умряла и това е похвалното ми слово.  Joy Сто пъти я предупреждавам :сега, като се съберем, нали обещаваш да не ме хвалиш? Тя обещава. Но после забравя и започва: как е успяла тя да роди и отгледа такава дъщеря! Има ли друга такава добра, сръчна, умеятна и всеотдайна? Не! И накрая започва да се чуди с какво тя е заслужила такава дъщеря.
Понякога имам чувството, че го прави, за да втълпи на снахите какво златна свекърва имат - сякаш те не ме познават и сме от вчера заедно. Понякога си мисля, че хвали себе си - че е успяла да се справи перфектно с родителството. Но пък чувствам, че го прави от любов и гордост - вижте каква е моята дъщеря - всичко може!
Но трябваше да одъртея, за да заслужа похвали. За съжаление, когато имах нужда от тях, ги нямаше. Тогава ми се посочваха само недостатъците и пътеводните звезди. Joy "Виж тази, виж онази..."А сега вече гледам с насмешка и даже ми е чоглаво - много е неестествено да си там и да говорят за теб в трето лице. Аз поне хич не обичам.  А и нямам нужда вече от похвали - прекрасно знам коя съм, какво мога и какво знам.
Обаче майки, какво да ги правиш...Да се молим да са по-дълго с нас, пък каквито са, такива.

Сега да кажа ли, че моите яйца станаха прекрасни? Сами се досещате... Joy Joy
Майтапа настрана, в последните години винаги боядисвам бели яйца и винаги с боите "антибиотик". Купувам по две, слагам по две капсулки от цвят, задължително оцет и се получават много хубави цветове. Като ги държиш по-малко, получаваш и по-нежни нюанси : небесносиньо, сладкорозово, нежнолилаво, младозелено, лимоненожълто и патешкооранжево. И се получават повече от десетина цвята. А този път сбърках и сложих в единия буркан една оранжева и една зелена капсулка и се получи едно много приятно тревисто зелено.
После правя и по технологията с напръскани памуци, много харесвам резултата.

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 16:18 от svetal4o27

# 610
Мър и моята е като твоята, хич не й се връзвай, пускай от ляво на дясно и дръж фронта до утре Mr. Green
Алечка, и аз направих опит за миньон, понеже гледах, че доста хора са направили и ми изглеждаше лесно, обаче моя син каза, че му прилича на вуду кукла, попита ме и колко съм имала по изобразително изкуство  Joy хич ме няма във тия работи, ама те хората са казали - с гледане, касапин не се става Blush
Аз замесих козунака, сега си почива и аз си почивам. След около час започвам да ги оформям и дано всичко стане както трябва, че хич не ми е до провали.
Светалчо, не вярваме, дай снимки, ако ще да е и в спойлер Simple Smile
Моите са тъмни, няма да им правя фотосесия и по-хубави сме правили. Аз пък да кажа, понеже нали имахме пукнато и го опитахме, че варенето го уцелих този път. Значи като заврят, изключвам и държа между 20 и 30 минути, зависи колко ни е търпението. Яйцата са меки вътре, като варени в яйцевар, направо пухкави, а не със сбит белтък и тричави. За това, че няма жертви, по-скоро мисля, че е резултат от това, че ги оставих снощи в стаята, а може просто да са си били по-здрави като партида.

# 611
  • Sofia
Аз нали боядисах яйцата в четвъртък, все едно сме отпразнували Великден-а  Whistling

Моите кокони-майка ми и сестра ми, вместо да се втурнат да боядисват яйца, хукнали да обикалят улиците  bowuu.Обаждам им се аз да ги питам получили ли са се яйцата,к'во-що, те ми се кискат и хич не ги е еня  Crossing Arms и ми се подиграват каква съм домакинка  hahaha.

А,свеки,ах свеки  Crazy.Напълнила ми торбите с армагани, месила козунак и козуначено руло ,сготвила на внука агнешко с ориз и пресни картофки Hug.Как й се занимава и откъде сили-шапка й свалям  bowuu.
Да кажа ли колко шоколадови фигурки уважихме с младежа...малко повече аз  Embarassed?! На Линдт, на Киндер,на Милка-зайци,яйца,пилета...Срамувам се....мъничко. Mr. Green
В училище носят яйца,ама не ги ядат.Само се "борят" .

# 612
А, Черно коте, те и моите не са красиви, по-скоро са смешни, аз не съм от най-сръчните  Laughing

Скрит текст:

От един час се хиля на снимки в този сайт: http://pinterestfail.com

# 613
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Коте, знаеш ли как ми се иска да ви ги покажа, обаче комп. ми е толкова стар, че не знае, че телефоните правят снимки и не ги приема. Joy Ще се опитам от комп. на мъжа ми.

# 614
  • Sofia
Алечка,много са си тамън яйцата ти  Flutter.
Аз пък хич не се сетих за тия миньони  Thinking,ама не ги долюбвам и без друго  Crossing Arms.

Общи условия

Активация на акаунт