Искам да кажа ... (76)

• 90 361
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Акаша, в Лидл има такива парички.

Вчера направих козунака със заквасената сметана, стана идеален. Съмнява ме обаче, че до неделя ще изсъхне.

Кажете минералната вода в Хисаря става ли за малки деца. Тази година рождения ми ден съвпада с именния ден на малкия и ми се ще да избягаме някъде само ние четиримата. Някой да има отзиви за хубав хотел?

# 556
  • В Космоса
Мерси, Дейзи! Hug

# 557
Някой прал ли е детски маратонки в пералня? И въобще се чудя дали е добра идея?
На ръка като ги изжуля с четката после стават на петна.

# 558
  • Sofia
Някой прал ли е детски маратонки в пералня? И въобще се чудя дали е добра идея?
На ръка като ги изжуля с четката после стават на петна.
Не само детски, а всякакви-маратонки и кецове, пантофи и домашни чехли  Peace. Нямам жертви досега  Mr. Green,а ги пера честичко. Има известна вероятност да се разлепи подметката,но не ми се е случвало.

Искам да поздравя една пораснала рожденичка днес-Емма на Онна  bouquet! Да е здрава, усмихната и щастлива девойка! Честит празник, Оннаbouquet

# 559
На какви градуси и с центрофуга ли?

# 560
  • Sofia
sigma, на 30 градуса и с центрофуга-да  Peace.Пускай смело! Ако се притесняваш,спести центрофугата, но пък бавно ще съхнат. Аз ги слагам по радиаторите да се сушат, ако са много мокри.

# 561
  • Пловдив
Коя рецепта за козунак направихте повечето тук? Изтървах да си я запиша.

# 562
Аз пусках тази: http://pamscookingworld.blogspot.de/2014/04/blog-post_14.html?m=1

Утре ще я правя за трети път- изяжда се много бързо, защото не става много сладко, лесна е и без особености. Аз даже плънка не правя, още при замесването бухам ядки и сушени плодове - става екстра. Меся в машината за хляб, втасва навън.

# 563
  • Телиш/Плевен
Според скромните ми наблюдения на най-голям интерес се радват две рецепти - тази на Сбъдваща мечти и тази, предложена от Сесил. Peace

# 564
  • Варна
Омесих моите козунаци по стара изпитана
рецепта, на майката на приятелка. За 7-8
броя е и доста повече се слугува .Разказа
ми се играта от блъскане на тестото в плота.
Докато втасват, ще дремна. Бели яйца не
открих никъде, утре каквото стане със селските,
че не ми се слиза пак в града.

# 565
Някой беше пуснал рецепта за избелване на яйца - май Пеп-чо от готварския. Варят се в равно количество оцет и вода и твърдят, че не поемат дъх от оцета. После се забърсват и стават бели. Подозирам, обаче, че ще са по-трошливи.

Ще се пробвам с козунака на Сбъдваща.

# 566
  • Варна
Down благодаря, ще пробвам с една част.
Ако не ще имат еко вид  Laughing

# 567
  • София
Акаша, имай предвид, че шоколадовите парички в Лидл са от гаден шоколад.
Ние в движение взехме агнешко, че не бяхме обсъждали варианта да си печем.

Някой да е гледал Книга за джунглата по кината? Интересен ли е? Доста известни актьори виждам, че участват и искам да заведа детето и майка ми. Отдавна не сме излизали само трите.

# 568
Евил, варят се 7 минути, по това, което си спомням.

# 569
Жаклин, честито, вкусна и здравословна храна да приготвяш Simple Smile
Честит празник на порасналото момиче на Онна, да е много здрава и много щастлива малката госпожица  bouquet
Янтра, аз правих козунака на Морена, лесен е, добавих 1 кутийка локум, че не ми се занимаваше с повече, стана много голямо количество. Днес почти го приключихме на закуска, утре ще го замесвам пак. Пухкав, въздушен, на конци и влажен. Не знам влажността дали е по рецепта или имаше значение това, че сложих купичка с вода на дъното на фурната при печене. Тази рецепта е моята рецепта, лесна и успешна. Прилагам и линка - http://morrennaa.blogspot.bg/2013/04/blog-post_19.html
По-долу са снимките от моя козунак: височина на козунака - 10 см, диаметър на тавата - 33 см Crazy
Скрит текст:

sigma, пера маратонките в пералнята на 30 градуса, но ги слагам в торбички, за да не ми тропат. Те пак тропат, но сякаш по-малко. Центруфугирам ги на по-ниски обороти, имам 400 та на тях, маратонките светват след пране в пералня Peace
Агнешко и ние взехме, но аз често правя, т.к. изключихме пилешкото от употреба, та не ми е голям дерт приготвянето му, така да се каже, научих се и винаги ми е успешно Blush
Утре ще меся козунаци, ще боядисваме яйца, днес се въргаляме по леглата аз и сина, мъжа ми нещо си върши от неговите си дела и така и не събрахме смелост да излезем в този дъжд Whistling

Общи условия

Активация на акаунт