Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 56 420
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
С клостил не може да се каже, че е съвсем ец. И при мен със стимулации стават мутанти, затова съм на съвсем ец. Спермограмите са трагични, но ембрионите си живеят поне до петия ден идеални.
    Опитвахме 2 пъти напълно естествен,но без стимулация фоликулите растът много бавно.оволацията ми е чак на 20-22 ден и е пълна агония трябва да ходя 100 пъти.
Гале, все едно мен описваш! И аз съм с много късна ову, а понякога и прескачам. Миналият път вместо клостил, др Стаменов ми даде Гонал по 37единици (възможно най-ниската доза). Всички се озадачаваха да не е 370, но не. Точно 37! Много четох в чуждестранни форуми. Такова лечение замества напълно клостила и в Америка е широко популярно с по-добри резултати. От него образувах 2-3 фол, но док не направи пункция, защото имах 4 хубави замразени бластоцисти. Сега съжалявам, но не се връщам назад... Иначе и ние сме с уж много лек мъжки фактор. Но въпреки това не става... Попитай и за този вариант.  Hug

# 331
А кой решава за кои ембриони да се използва ембриоскоп и дали въобще да се използва?

# 332
А кой решава за кои ембриони да се използва ембриоскоп и дали въобще да се използва?

На мен ми казаха, че ембриолозите решават. Аз последния път помолих, (ако е възможно, да помоля, за такова нещо) да са там. Док каза, че ще говори, да е така. Не знам дали е съвпадение или съвкупност от много работи, но и двете ми извадени Я се оплодиха и бяха много добре на 5 ти ден, което е голям напредък за мен. Жалко, че пак нямаше имплантация.

# 333
Извинявам се за грешната информация за килимчето Embarassed
 А как разбирате дали е ползван ембриоскоп, в доклада ли го пише?
Викче, док защо мисли, че няма имплантация? Интересно ми е, защото при мен 2 пъти вече няма изобщо и сг също ни е лоша.

# 334
Ами не знам дали мисли, че няма имплантация или по скоро се съмнява, че бластоцистите спират, да се развиват по някое време. До сега, все това се случва.  ooooh! Оплождат се и до пети ден почти не изкарват. Ама понеже последните бяха много добри и пак нищо, реши да ми направи разширена биопсия.
За ембриоскопа никъде не пише, както вече по рано коментирахме, доклада от ембриолозите е доста оскъден. Предполагам, че като ти се обадят и се сетиш, да ги питаш, ще ти кажат, дали са в ембриоскоп.

# 335
  • В сърцето на любимия човек
Аз попитах д-р Персенска дали е подходящо този път да сложат ембрионите в ембриоскоп, тя каза, че също е мислила да го назначи.
До колкото знам всички ембриони на даден пациент се слагат, не знам при много Я дали не подбират.

# 336
Снимките от ембриоскоп са различни. Дават снимка не само на крайния вид в който връщат ембриончето, а  и такива на всеки ден(отбелязани в часове) от развитието му. И на листа пише, че са от ембриоскопа.

Сами поискахме ембриоскоп, за МАКС и килимче също казваха, че няма смисъл, но ние настояхме.

# 337
Благодаря ви! значи ще говоря с док следващия път.

# 338
Снимките от ембриоскоп са различни. Дават снимка не само на крайния вид в който връщат ембриончето, а  и такива на всеки ден(отбелязани в часове) от развитието му. И на листа пише, че са от ембриоскопа.

Сами поискахме ембриоскоп, за МАКС и килимче също казваха, че няма смисъл, но ние настояхме.
На мен не ми дадоха такива, но пък ембриоложката много подробно ми обясняваше какво са наблюдавали - при нас е имало дефект в деленето на единия ембрион, който може да се установи само с ембриоскоп, иначе е изглеждал перфектен. Това обясни защо спря да се развива.

# 339
Аз също имах два доклада от ембриолозите, като на единия пишеше колко и кои ембриони връщат, с другите какво се случва и т.н., като докладите бяха във вид на таблица. Имаше инфо какво е приложено на ембрионите, в случая беше хетчинг. А на другия по часове се вижда от ембриоскопа развитието и деленето им.

# 340
Значи моите не са били там, нямам такава снимка. Но това реално не помага за развитието, а просто се вижда по-детайлно какво става с тях, така ли?

# 341
Аз, до колкото знам, когато са в ембриоскоп средата им не се променя, защото не ги изкарват постоянно да ги гледат, а самия ембриоскоп записва развитието им на кратък интервал от време.
Кажете по подробно за това килимче, как действа на сперматозоидите?

# 342
Биолозите ни бяха обяснявали, че ги слагат в среда, която ги обогатява. Как точно не знам.

# 343
Биолозите ми казаха, че килимчето е хранителна среда, която активизирала сперматозоидите и така се увеличава шанса за успех с до 10%.
Електра - ако са ти казали, че са ги сложили в ембриоскоп, значи е така. Аз също нямам доклад със снимки по часове, но информацията, която получих от биолозите нямаше как да ми я дадат, ако не бяха използвали ембриоскоп.

# 344
Пънче, толкова бях ошашавена тогава, че изобщо не ми е хрумвало да питам за ембриоскоп. Просто се зачудих сега като започнахте да коментирате. С Персенска също не сме коментирали нищо за ембрионите. Само ме попита колко имам (все едно не знаеше), аз й казах. Тя каза "супер" и това беше.

Общи условия

Активация на акаунт