Предстои ми инсеминация -тема 22

• 48 112
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Поли, много съжалявам, мила! Важното е да не се предаваш и отчайваш. Да, на думи е лесно да се каже, но знай, че ще се справиш и с това!
Въпросът ми може да не е за тук, но малко ми е трудно да търся темата за хормоните!!
Преди 5 месеца FSH-то ми беше 15.25 ( а съм само на 30г) на своя глава реших за си го повторя вчера, сега е 13.11
Някъде четох, че фондовете за ин-витро не одобряват кандидатки с FSH над 12.5
Дали наистина е така??

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 10:19 от Elisaveta Deleva

# 121
Момичета да ви запитам нещичко:
 Вие на спукан или на неспукан фоликул правите инсемивация?
При първата инсе бях на не спукак 1бр.,сега съм на 4бр.спукани преди инсето олвитрил и нещо такова се казваше инжекцията

# 122
  • София
Някъде четох, че фондовете за ин-витро ве одобряват кандидатки с FSH над 12.5
Дали наистина е така??
Така е. До 12 трябва да е.

# 123
Може ли някои да ми обясни при кое инсе е по-голяма вероятността за бременност, на спукан или не спукан фоликул? Има ли някаква такава зависимост? Thinking

# 124
Благодаря ви момичета!
Причината, че аз съм тъпа гъска. Имах назначена терапия с фраксипарин, заради тромбофилия. Само, че реших, че ще мина и без нея. Имам познат специалист по проследяване на рискови бременности, но реших, че ще го посетя чак за фм и бхс. Сложих розови очила и си казах , че всичко ще е наред. Бебето е без генетични аномалии, голямо и здраво с плацента и абсолютно оформено. Имплантирано добре без никакво отлепяне. Кръвообращението се е нарушило, заради тромбофилията и липсата на терапия. И сърчицето му е спряло.
Никога няма да си простя тази глупост и безотговорност. Давам съвети на другите, а когато аз забременях не направих нищо. Толкова се борих за това дете, толкова го исках. Исках момиче и е токова и накрая не го опазих, дори може да се каже, че аз го убих. Никога няма да забравя и никога няма да си простя. Не знам изобщо как ще продължа ...

# 125
Може ли някои да ми обясни при кое инсе е по-голяма вероятността за бременност, на спукан или не спукан фоликул?

Всеки лекар си има предпочитания. Като че ли по-широката практика е да е на спукан ф. Така я чака с. Моите всичките са били такива и имах оплождания почти винаги. Мисля, че никога не съм имала тест нула.

# 126
Може ли някои да ми обясни при кое инсе е по-голяма вероятността за бременност, на спукан или не спукан фоликул? Има ли някаква такава зависимост? Thinking
ами и аз не знам вече,много съм се ровила за статистика по въпроса,сега на това инсе питах доки и тя каза,че на спукан е по -голям шанса,въпреки,че бчх чувала обратното точно,но те така ми казаха там

# 127
дилек, честито. радвам се, че продължи с инсетата и в крайна сметка успя.
елисавета, действително фсх трябва да е под 12,5. ти имаш доста малка разлика в този цикъл. на 10-11  ден от цикъла най-вероятно ще ти е под 12,5/през първата фаза пада, през втората се качва/. друг вариант е да пиеш противозачатъчни на естрогенова основа един цикъл. пак ще падне, тъй като естрогенът подтиска фсх и лх. всичко това са някакви палиативни мерки. пиша ги само в случай че спешно искаш да подадеш молба за фонда. при всички случаи се консулирай със специалист, тъй като фсх е доста завишено, особено за възрастта ти.

# 128
Поли, Еее на мен първото инсе ми беше на спукан и тогава се получи биохимична, а сега 15,04 беше второто инсе и Ф беше с неравна повърхност (тръгнал да се пука), правиха ми вибромасаж и правих коремни преси вкъщи след това. След 2 дни (17,04) ходих да ме види и се беше спукал. Като сме имали контакт в деня на инсето и на следващият ден. Та чудя се аз и си разсъждавам дали пък сега не е по-вероятно да стане  Thinking Praynig Simple Smile

# 129
офф не знам кое е по-добро аз сега исках а и доки каза така на спукан,защото при първото инсе фоликула не се беше спукал и на следващият ден и нищо не стана и се съмнявана за луф синдром,та сега поне се пукнаха и тогава действахме

# 130
  • София
Благодаря ви момичета!
Причината, че аз съм тъпа гъска. Имах назначена терапия с фраксипарин, заради тромбофилия. Само, че реших, че ще мина и без нея. Имам познат специалист по проследяване на рискови бременности, но реших, че ще го посетя чак за фм и бхс. Сложих розови очила и си казах , че всичко ще е наред. Бебето е без генетични аномалии, голямо и здраво с плацента и абсолютно оформено. Имплантирано добре без никакво отлепяне. Кръвообращението се е нарушило, заради тромбофилията и липсата на терапия. И сърчицето му е спряло.
Никога няма да си простя тази глупост и безотговорност. Давам съвети на другите, а когато аз забременях не направих нищо. Толкова се борих за това дете, толкова го исках. Исках момиче и е токова и накрая не го опазих, дори може да се каже, че аз го убих. Никога няма да забравя и никога няма да си простя. Не знам изобщо как ще продължа ...
Оххх, бе, Поли .... Направо ще ми скъсаш сърцето! Недей така да се самобичуваш! Недей, че ще се съсипеш! Ще носиш тази болка много дълго, може би цял живот, но трябва се събереш и да гледаш към следващия опит и да си върнеш момиченцето. Ще се върне, Поли, ще видиш  Hug   
За съжаление с положителния тест, борбата не свършва. Просто е факт, че не сме като жените, които забременяват нормално и може веднъж да не отидат на ЖК и пак си раждат здрави бебета.

# 131
Здравейте, момичета. Поли, много съжалявам за случилото се. Още в началото, когато започнах да пиша в темата,ти ме вдъхнови със силата си. Дано пак я намериш тази сила и продължиш напред...
Аз днес ходих на преглед... и четирите казаха, че се развиват идеално...мърдат си...във вторник заминавам за София за редукцията

# 132
Успех, Аничка! Ще ти стискаме палци.Simple Smile
Може ли да попитам от колко общо фоликула преди инсе при теб се оплодиха 4 и спукани ли бяха?

# 133
Аничка дано всичко е наред...стискам палциии да се върнеш с най-хубавите новинии...★☆★

# 134
Ами освен да й кажат да задържи и четирите бебета... Иначе не знам за какви хубави новини говорите...

Общи условия

Активация на акаунт