Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 148
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
Никъде не съм писала, че марихуаната е безвредна! Който иска, може да прочете. А ти спри на намилаш едно и също.
Тук не говорим за тийнове и купони и не искам темата да забива в такава посока! Става дума за тежко болен, който най-вероятно ще иде на съд и обсъждаме случаи като неговия.

# 61
  • София
Изумявате ме все повече и повече! Не мога да повярвам, че възрастни хора, имащи И деца, могат да имат такова лековато отношение, и то с примери на пубери - съучениците ми пушеха, Тошко бил болен, марихуаната не пристрастявала... Ужас! Shocked

# 62

Темата е точно за Тошко и другите болни, които са арестувани като престъпници. Искам да знам според вас това правилно ли е или по-скоро абсурд. И ако срещу него се заведе дело и го осъдят, бих ви поканила на протест в негова защита. Не пускам никакви искания, просто да дискутираме.

Няма да дойда на такъв протест. Тошко е медицински случай, който трябва да прибегне до легални медицински средства, преди да наруши законите на държавата и да се снима как ги нарушава. Все още в правото важи принципът "Лош закон, но закон".
 Бих участвала в някаква форма на публичен натиск, обаче, да се включат в лечението на подобни заболявания легални медицински препарати, които са одобрени и използвани за съответното заболяване в други държави.

# 63
Ужас е, че се инатиш като магаре и не искаш да си отвориш очите за истината, а тя е, че в последните години много се говори за употребата на марихуана при някои заболявания, има и изследвания, че забавя процесите при МС, а има хора, при които развитието на болестта спира. Има данни и за болестта на Крон, и за гломерулонефрити.
Живееш с някакви клишета отпреди 100 години и искаш да заковеш тези като Тошко на позорния стълб, защото си позволяват да желаят по-добро качество на живот, което в случая им го исигурява марихуаната.
Ако искаш да знаеш, има медикаменти без съставката, която влияе на психиката, има и деца, които се третират с масло от канабис, но ти такива неща не четеш, само знаеш да обиждаш.
Пп: ирис, засега не знам какво ще се случи с Тошко, но ще следя и искам да дам гласност, пък всеки има право на мнение и на решение дали изобщо да взима отношение.

# 64
Анди, изследванията показват, че към марихуаната зависимост се развива много по-трудно от колкото към никотин. Трендовата зависимост е различна.
Лекарствените препарати базирани на марихуана нямат нищо общо с наркотични вещества.

Янечек като каза деца - тук първият разрешен медикамент беше за третиране на деца с епилепсия.

# 65
  • София
Изумявате ме все повече и повече! Не мога да повярвам, че възрастни хора, имащи И деца, могат да имат такова лековато отношение, и то с примери на пубери - съучениците ми пушеха, Тошко бил болен, марихуаната не пристрастявала... Ужас! Shocked

Абе ти от луната ли падаш? Не те знам на колко години си, но баба ми, която е на 85, е с една идея по в час. И да, около мен почти всички пушеха в гимназията, като и по разни други елитни гимназии в София. Говоря за 90-те години, аз завърших 96-та. В гимназията на мъжа ми също масово са пушили, в средно голям град е отраснал. Твърд наркоман никой не е станал от всичките тези хора, съжалявам, че те разочаровам.

Да повторя: ако трябва да избирам между джойнта и синтетиката, ще избера джойнта. За детето ми, и изобщо за всеки човек. Синтетиката убива, както и Елл се опита да ти обясни.

# 66
  • София
Коя е истината, Янечек, дето не я виждам? Свършили ли са се фармацевтичните препарати, че единственият изход остана марихуаната? Тук не казваш за препарати на основа активните вещества в мариихуаната, или аз нещо не разбрах тази истина? ето, ти сама пишеш, че има препарати, тогама от какъв зор е цялата история с Тошко (всъщност изощо не е Тошко, а си е Тодор. Когато се каже Тошко, човек си представя малко дете, а не голям мъж)?

Таис, това избиране е цинично и уродливо по природа. Не може да се избира между една крива пътека и друга крива пътека. Все едно да питаш някого дали иска да го бесят или да го давят.
Съжалявам, че сте от поколението, расло в мутренските времена, защото се вижда ефектът - за някои от вас пушенето, пиенето и друсането са част от живота и изборът става точно този циничен избор между няколко криви пътеки.

# 67
Анди, марихуаната вече е фармацевтичен препарат. Отне години, за да се наложи над синтетиката. Вече е факт. Янечек иска да стане факт и в България.

# 68
  • Galaxy 13197853088
Няма проблем да се изготвят препарати от коноп и да
се прилагат под медицински надзор. За другото да се
лежи в затвор. Продължително.  Sunglasses

# 69
  • София
За да е фармацевтичен препарат трябва да бъде регистрирана като лекарствено средство и определена лекарствена форма. Янечек не иска това и тя си го пише - тя иска декриминализиране, което означава всеки като Тодор да може да си пуши и да не го арестуват за притежание. декриминализирането е съвсем различно  нещо от регистриране на лекарствено средство. Всъщнос,т щом се дават препарати на такава основа, значи е регистрирано лекарствено средство, просто не може да се развъжда и Тодор да си я купи.

Ако не бях прочела, че тези неща ги пише Янечек, щях да си помисля, че е някой пубер, който не знае какво точно иска, ама иска да е модерен и да се включи в някаква кауза, която задължително трябва да руши статуквото и клишетата на лелките и чичковците. Таис и Елл и те ги пишат като пубери с примери колко народ пушел, пък не се пристрастил и по-добре трева, отколкото синтетика. Чувала съм ги такива още от времето, когато дойде демокрацията - някои казваха,че по-добре да умрат от препиване, отколкото да стават сутрин и да ходят на училище или на работа.

# 70
Пп: ирис, засега не знам какво ще се случи с Тошко, но ще следя и искам да дам гласност, пък всеки има право на мнение и на решение дали изобщо да взима отношение.
На мен ми се струва, че никакви проблеми няма да има. Дано съм права.
Но беше добре все пак да изчакаме да видим какво се случва и тогава да обвиняваме.
По темата - за съм легализирането за медицински цели, при съответния контрол, разбира се. Но и в нашите условия не мисля, че ще осъдят някой болен.

# 71
  • София
Няма проблем да се изготвят препарати от коноп и да
се прилагат под медицински надзор. За другото да се
лежи в затвор. Продължително.  Sunglasses

Ама как само затвор, и само продължително, айде поне да е доживотен Wink
Между другото, който е пушил отвреме ей така за кеф, в затвора със сигурност ще си навакса с всякакви евтини синтетики и други гадости. Това е БГ превенцията - хващат те с цигара и те пращат в затвора, за да ти отворят очите и сетивата за всякаква друга дрога.

Янечек, аз ще потретя - дай някаква информация повече за този Тошко. Имаше и един Марин, него го осъдиха, нищо чудно и Тошко да осъдят.

# 72
  • София
Бъркаш превенцията с наказанието. Превенцията е в обществото, в училище, а не в затвора. В затвора е наказаание лишаване от свобода, а не център запревенция, нито терапевтична комуна.

# 73
  • София
Затворът е за превъзпитание - т.е. превенция е от бъдещи грешки.

# 74
  • София
Коя е истината, Янечек, дето не я виждам? Свършили ли са се фармацевтичните препарати, че единственият изход остана марихуаната? Тук не казваш за препарати на основа активните вещества в мариихуаната, или аз нещо не разбрах тази истина? ето, ти сама пишеш, че има препарати, тогама от какъв зор е цялата история с Тошко (всъщност изощо не е Тошко, а си е Тодор. Когато се каже Тошко, човек си представя малко дете, а не голям мъж)?

Таис, това избиране е цинично и уродливо по природа. Не може да се избира между една крива пътека и друга крива пътека. Все едно да питаш някого дали иска да го бесят или да го давят.
Съжалявам, че сте от поколението, расло в мутренските времена, защото се вижда ефектът - за някои от вас пушенето, пиенето и друсането са част от живота и изборът става точно този циничен избор между няколко криви пътеки.
Сори, че пак ще те разочаровам, но към днешна дата младите също усилено се друсат и напиват. Говоря не само за БГ, ами в световен мащаб - употребата на наркотици вече толкова се е засилила, че ООН-то последните 1-2 години говорят упорито за прекратяване на т.нар. war on drugs и легализирането им. Щото и слепите вече виждат, че тази война, дето уж я водят правителствата, не дава резултати. Ама ти си дрънкай как моето поколение е само криво, и не обръщай фнимание какво се случва по света и у нас по отношение на дрогата.

То бива щрауска работа, ама твоето е болест  Tired  Stop

Общи условия

Активация на акаунт