Toшко и марихуаната, заради която не е в инвалидна количка

• 36 212
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
Отивам да спя, че утре ще съм като надрусана Simple Smile. Стиснете палци делото да мине добре.

# 91
  • София
Да, съгласна съм, но е вторично. Той първо е наказан за вече извършеното.

# 92
  • София
Между другото съм си мислила, ако се легализират всички наркотици какво ще се случи? Имате ли мнение по въпроса? Не е иронично, наистина съм си задавала въпросът.

Ще изчезнат нарко-картелите и нарко-бароните ще се лишат от печелившият си бизнес.
Поради тази причина ми се струва, че наркотиците ще се лагализират трудно.
Също така, цената им ще падне рязко, но се съмнявам, че населението масово ще почне да се дрогира. Аз съм за легализацията на марихуаната за медицински цели. Отдавна е известно, че помага при най-различни състояния и диагнози.

п.п. Може би трябва да се направи разграничение между натурални и синтетични наркотици. Натуралните няма да е зле да се легализират.

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 18:20 от Alexandria*

# 93
Ако има препарати, които са легализирани много по-малко хора ще ползват незаконно. Имам приятел, който е в инвалидна количка и пуши, защото му помага. Ако има препарат ще си го купува легално. Има достатъчно изследвания, според които марихуаната не е адиктивна и вредна.
Аз нямам твърда позиция по въпроса, защото на мен пушенето и не ми действа добре. Пробвала съм и само ми понижава кръвното, а от това нямам нужда, тъй като ми е достатъчно ниско. От друга страна, този и ефект, за човек с хипертония би бил супер.
Янечек написа именно това, което аз имах предвид - принуждават хората да купуват нелегално, вместо да одобрят, напълно законни в много държави лекарства.

Няма препарати.

Ето информация за Канада, от Министерството на здравето,

Dried marijuana is not an approved drug or medicine in Canada. The Government of Canada does not endorse the use of marijuana, but the courts have required reasonable access to a legal source of marijuana when authorized by a healthcare practitioner.

Тоест, в Канада марихуаната не е лекарство. Няма и такива, съдържащи марихуана. Въпреки това, определени индивиди имат право да притежават марихуана за медицински нужди. Има много стриктен процес, който започва с рецжепта, изписана от медицинско лице; следва много стриктен процес на проучване и едва тогава могат да издадат документ на отделни индивиди, че имат право да притежават опрделено количество марихуана (до 150 гр). Марихуаната се получава от лицензирани производители. Притежаващият я има специална карта, която трябва да покаже на полицай, ако му я поискат. Това е в Канада положението с използването на марихуана за медицински нужди.

# 94
Между другото съм си мислила, ако се легализират всички наркотици какво ще се случи? Имате ли мнение по въпроса? Не е иронично, наистина съм си задавала въпросът.

Ще изчезнат нарко-картелите и нарко-бароните ще се лишат от печелившият си бизнес.
Поради тази причина ми се струва, че наркотиците ще се лагализират трудно.
Също така, цената им ще падне рязко, но се съмнявам, че населението масово ще почне да се дрогира. Аз съм за легализацията на марихуаната за медицински цели. Отдавна е известно, че помага при най-различни състояния и диагнози.

п.п. Може би трябва да се направи разграничение между натурални и синтетични наркотици. Натуралните няма да е зле да се легализират.

Сериозно?

# 95
А там където е разрешена употреба на марихуана с медицинска цел, не се ли продава тя с рецепта?
Аз така го виждам - ако е разрешена, то тя се взема с рецепта от аптека. Както сега от аптека се вземат всякакви упойващи вещества.

Анди влезе и изви темата в посока пубери. Crazy

Не, не се продава с рецепта. Има изписана "рецепта" или препоръка от медицинско лице, а след това пациентът сам си я купува от лицензирани доставчици. Не се продава марихуана в аптеките в Канада. Не заная как е по другите държави, но се съмнявам.

# 96
Човече, има осъдени - Мартин Калчев, за който писа назад друга потребилка, е с реална присъда, при положение, че при него е потвърдено подобряване на състоянието от марихуаната. 1000 лв. И разноските по делото.
После на съд отиде и пациент, болен от рак, който пък си облекчаваше болките.
Пп: година и половина условно е получил Калоян Янков с предупреждение, ще при следващо дело ще получи реална. Тези неща можете да ги прочетете и във вестниците.

# 97
Как пък никой не осъди държавата заради тази дивотия?

# 98
  • София
Човече, има осъдени - Мартин Калчев, за който писа назад друга потребилка, е с реална присъда, при положение, че при него е потвърдено подобряване на състоянието от марихуаната. 1000 лв. И разноските по делото.
После на съд отиде и пациент, болен от рак, който пък си облекчаваше болките. Не знам него на какво го одъдиха, върти ми се в главата условна присъда плюс глоба, но не съм сигурна.
Значи могат да ги тъпчат с морфин, както направиха с Тодор Колев, но не и да им дадат марихуана. Без думи съм. Вуйна ми почина от рак преди няколко години, краят беше..не знам как да го определя. На никого не го пожелавам  Tired

# 99
Вуйна ми почина от рак преди няколко години, краят беше..не знам как да го определя. На никого не го пожелавам  Tired

Миналата година по това време бях на косъм да звъня на приятели да търсят и да носят на баща ми, но не исках да им създавам неприятности с телефонни разговори. Баща ми от своя страна се молел на майка ми да каже на сина ми да търси, тя обаче не искала да създава на внука проблеми и така. Морфин му дадоха последните няколко дни, преди това само течен аналгин.  ooooh! Майка ми казва, че мисли, че  болките го убиха.

# 100
То не може и да се опише, защото не си ли го видял, не подозираш какво може да направи болката с човека, а марихуаната доказано блокира болки, за които другите медикаменти не помагат.
Ако утре нечий тийн се оплаче от изтръпване на ръцете и засядане на окото в определено положение, ще питам майката няма ли да търси трева отнякъде. Самият Тошко (ще прощава Андариел, но за мен този човек си е именно Тошко) разказва какво става с него, когато вземе предписаните лекарства, но това е о.к. явно, нека халюцинира и се гърчи, важното е да не е трева, от която между другото, не може да имаш халюцинации.
Чек, Мартин, доколкото знам, имаше намерение да заведе дело срещу държавата, но така и не знам докъде го докара.

# 101
  • София
какво сега, започваме със заплахите "утре на теб като ти се случиш, ще видиш", ли? Някои неща човек ги прави на свой риск и за своя сметка. Не сме в осми клас да ни дават морални казуси от типа на мъжа, чиято жена била болна и той дали да открадне или не лекарството, или пък комшията-полицай го видял и дали да го предаде или да не го предаде в момента на кражбата.

# 102
Това не са заплахи, а възможности. Никой не е застраховен, а чукане на дърво и плюене в пазвата не помага, когато ти и твоите близки сте късметлиите.
Какъв осми клас, бе жена, хората съвсем реално търсят откъде да намерят трева, защото са в безизходица. И в темата дори се дадоха примери, ти пак си намилаш старата песен. Да мрат, да се гърчат, пък докато на мен ми е добре, не ми пука за такива проблеми.
Пп: ако утре на мен ми потрябва, няма да знам къде да търся, защото нямам такива контакти. В крайна сметка ще се стигне до дилър със съмнителна и прескъпа стока.

# 103
  • София
Глупости! откъде това за мренето и гърченето! Просто не е редно да се легализира и това е! Особено при нашите условия. Нататък всеки постъпва така, както реши.

# 104
Никой не иска свободна продажба, но и тоталната забрана е лош вариант, защото виждаш какво става. Имаме престъпници, които не са никакви престъпници, а просто болни, но биват осъждани реално, все едно че са. На мен това ми изглежда идиотско, а и на повечето хора също. Виж Софи какво написа за регулацията в Канада, значи може да се направи компромис за болните.
пп: хич не ми викай "глупости", защото за Калоян, който осъдиха условно, единствената алтернатива е гърченето в болки, както между другото умират всички болни от рак в България, на които не е осигурена нелегално марихуана.
А хората с МС без марихуаната много по-бързо се инвалидизират и стигат до безпомощно състояние, но добре че ти тв и клипчета не гледаш. Гледай поне това на Тодор и виж как изглежда един болен на легло. После си помисли пак.

Общи условия

Активация на акаунт