"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 5

• 85 345
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Е, вписали са купувача като баща, пък ще впишат истинската майка, съмнява ме.

По-назад са обяснили как се прави. За баща може да се пише всеки, ако е съгласен.

А коя майка ще запишат в акта за раждане? Как ще пише някъде името на истинската майка, така е много лесно после да ги изнудва. Не вярвам. Според мен при такива сделки би следвало да се впише направо майката-купувач като майка на бебето. Разбираш ли, ако са вписани в документите за раждането данните на истинската майка, тя много лесно ще докаже, че бебето е нейно.
Да, обаче точно такава е схемата за продаване на бебета. Това се прави реално и е доказано отдавна. Майката, която продава бебето, казва, че то е от този мъж. Той го припознава, а по-късно майката се отказва от него и съпругата на мъжа го осиновява. Чак тогава биологичната майка получава парите или поне по-съществената част от тях. По този начин на практика няма какво да направи закона...
Друг е въпроса, че в този филм хич не са доизпипали детайлите. Кой пък в болницата вписва адреса на бащата, ако той е различен от този на майката? Бебето се записва на адреса на майката...

# 421
  • ES
E, надали са искали домовата книга на майката за да впишат адреса, вписали са казаният от мъжа адрес. Но не трябва ли да има и документи, които е подписала Ирина, че се отказва от детето за да може да го осинови новата му майка? Щом ѝ дадоха пари на излизането ѝ от болницата, значи всички формалности са извършени.

# 422
  • Разпиляна във въображението
Да бе, да, затова Миро каза "Защо ме излъга, изобщо не сте се местили, мъжът ти те е изгонил.". Защото са писали биологичната майка на този адрес, нали, да бе.  Sunglasses  Mr. Green
Миро си го изкарват пълен идиот, та.

Щеше да я пита защо не фигурира никъде името й, а името на друга жена. Адресът ще е най-малкия проблем за който да спори Миро. Въпросът му е свързан с тъпите й лъжи, а не с документите.

# 423
А вие знаехте ли името на родилката, преди Миро да вземе документите? Останах с впечатление, че и той от документите го е научил, та като нищо това не е нейното име. Wink

# 424
  • Варна
Но не трябва ли да има и документи, които е подписала Ирина, че се отказва от детето за да може да го осинови новата му майка? Щом ѝ дадоха пари на излизането ѝ от болницата, значи всички формалности са извършени.
А според мен значи, че сценаристите просто ни се подиграват... Трябва, много работи трябва, ама те са над тези неща явно.

# 425
И аз наскоро научих името на родилката, не го знаех/помнех, докато Миро не намери документите.  Crazy

# 426
По закон майката може да подпише декларация, че дава детето за осиновяване най-рано един месец след раждането. Peace И това не става в родилното.

# 427
  • ES
Много рисков е този един  месец, който явно в сериала  не е минал. Майката може да размисли (както се и вижда) и да си поиска детето обратно. Каква е схемата тя да не го направи?
За циганките, които оставят децата си още след раждането, съм чувала, че още в болницата подписват такава декларация.

# 428
Стига бе, ако майката има в ръцете си черно на бяло, че това дете е нейно, Захариеви може доста да загазят. Най-малко - може да ги изнудва за пари цял живот. Затова мисля, че в документите от раждането тя изобщо не фигурира. Това е незаконна покупко-продажба, какво осиновяване..
Ако не е така по сценарий,  то ще е точно за да може да ги изнудва. Twisted Evil hahaha

# 429
Това с осиновяването още в родилно е било много отдавна. Откакто има отдели за закрила на детето, настаняването става от тях. Родилно няма никаква роля. Единият месец е точно за това. Предполага се, че под въздействието на хормони и емоции майката може да вземе неправилно решение, за което после да съжалява. В родилно само ги изоставят и се настаняват в домове и приемни. Единици са тези, които след месец подписват декларация. Тя се подписва пред нотариус и задължително в присъствието на социален работник от отдела.

# 430
  • ES
И аз мисля, че майката въобще не фигурира в акта за раждане на детето. Интересно как ще изфабрикуват бременността и раждането (по документи) на новата майка и как са документирали раждането на Ирина?

# 431
Оправиха ли звукът ? Това ме отказа след втората серия.

# 432
Ако Захариеви са се въвлекли в чак такава престъпна схема, просто ще впишат във всички документи, че е раждала "втората" майка, а не родилката. Тя все едно никога не е раждала, а другата жена. Но знам ли как са го измислили. А и като гледам как хаотично се развива всичко, сигурно още не са го измислили. Mr. Green

# 433
  • ES
Ами, не са го измислили, това не им е първото продадено бебе.
Ето какви са законовите рамки на едно такова осиновяване. Дълга и рискова процедура. Не вярвам богатите родители да са искали да минат през всичко това.

# 434
Оф, не ми харесва тази вечер. Никаква логика в тирадата на Генадиева. Мъж ми е чист и невинен, take my word for it.  Rolling Eyes   Crossing Arms  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт