Семейство без брак

• 43 424
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Наблюденията ми са, че при развод в България жената винаги е прецакана, а мъжът си живее живота, взимайки детето за петък, събота и неделя, колкото да го отрупа с подаръци и да го глези, докато възпитанието, грижата и осигуряването на насъщния са грижа на "оная". С чиста съвест твърдя, че тези мъже са абсолютни боклуци и не заслужават децата им да ги погледнат след години.
Какво сте ги зажалили, че щели да се простят с половин апартамент, все едно говорим за половин царство! Егати дребните сметчици, егати отношенията. Дори с приетия преди няколко години закон банковите сметки не се делят наполовина, а всеки взима тези, които са негово име и точно тогава доста жени изгоряха с пари, защото са имали една обща сметка, но на името на мъжа.
И аз мисля като човечето - който тръгва с нагласата да си стиска имотчетата, дето в масовия случай са рушаща се селска къща или панелка, дето ще падне след 10 години, да не се женят въобще и да не създават поколение. Такива егоисти и без това няма да си гледат добре детето.

# 271
  • София
Именно, именно. Затова и аз я успокоих Нинка, да не го мисли оня момък с апартамента, нищо няма да му се случи, ще си живее живота.

# 272
Кукумицинке, това беше на майтап към Дари. Че жената ако ще плаща цял наем, за какво ще живее с бившия.

Ако жилището е собственост само на мъжа, да, жената му дължи наем за площта, която ползва. Ето линк, където е обяснено. А ако е СИО доколкото помня, му дължи наем за неговата половина ако той не я ползва.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=980548

Пише си, че жилището се предоставя на този, който има жилищна нужда. На мен ми е интересно ако мъжът няма къде да отиде, дали ще го изгонят?

# 273
 Може да не го изгонят, ами да му харижат и децата, да го видим тогава какъв юнак е. Щото адвокатите им ги съветват да не се напъват за попечителство, ами да искат петък, събота и неделя - хем така ще са заедно в свободното време, хем жената ще се нагърби с всички грижи по отглеждането. Не знам кога жените ще се усетят и ще оставят децата на мъжа, пък те да ги взимат за края на седмицата. То така е много лесно да си родител.

# 274
Вие смятате, че няма мъже, които отглеждат децата си, но има. И обикновено са като някаква атракция за околните. Семеен приятел на родителите ми си отгледа децата, защото жена му замина за чужбина и повече не се върна. Нямаше и кой да му помогне, родителите му бяха много възрастни и болни.
Имам съсед, който е баща на три деца и ги гледа сам. Сутрин ги води на детска и на училище, вечер ги прибира. Събота и неделя идват бабата и дядото понякога или те отиват при тях, но не мисля, че основната грижа за децата не е негова. Бившата му има вече втори брак и ги е оставила при него.
Да, вероятно са изключения от правилото, че мъжът е винаги лош. Но държа да отбележа, че не всички майки са героини.

# 275
Надявам се авторката на темата да се включи и да каже какво се случи Peace

В случая мъжът може да блъфира, за да откаже жената от претенции. Но вече и мъже взимат децата, не е като да няма.
Единици. И то за големи деца.
Нито един от мъжете, които познавам и се разведоха не пожела децата. Та те в брака не ги гледат, щото това не е мъжка работа, ще ги гледат сами. Смешки.

# 276
  • София
В случая мъжът може да блъфира, за да откаже жената от претенции. Но вече и мъже взимат децата, не е като да няма.

Да, да, вземат, вземат, колко да вземат. Я има 5%, я не?!

Няма страшно, при раздяла момъкът ще си остане в жилището на топло, ще си намери друга сгодна женица, а бившата да се оправя с децата СИ, няма и тях да ги мисли, я?! Той ще си направи други, не е толкова трудно. Ще плаща една малка сума пари (нямам идея колко е, но май беше под 100лв), ще вижда децата за няколко часа, ще купува семки и бонбонки и всичко ще е ОК. Peace

# 277
Бащата не оставя детето на улицата, а да речем предлага да вземе родителските права, тъй като жена му няма къде да гледа детето. Какво правим в случая?
Доколкото познавам Бг-мъжете, подобен случай е чрезвичайно изключение, но:
ако съм имала глупостта да се "обзаведа" с подобен идиот, то бих направила всичко възможно, И невъзможно, дори незаконно, за да не види детето си повече.
Доста неща не понасям в този живот, едно от най-омразните са ми мъже-манипулатори, които използват дете, за да "извиват" ръцете на жена си.
Да не говорим, че подобни отрепки, ако случайно вземат детето/децата, ги захвърлят на майка си и пак не се сещат с месеци за тях.
Един отговорен мъж и баща, който обича детето си, не би го изхвърлил на улицата, без да се интересува къде и как би живяло.И това по никакъв начин не се влияе от отношенията с бившата му жена.

# 278
  • София

Доколкото познавам Бг-мъжете, подобен случай е чрезвичайно изключение, но:
ако съм имала глупостта да се "обзаведа" с подобен идиот, то бих направила всичко възможно, И невъзможно, дори незаконно, за да не види детето си повече.
Доста неща не понасям в този живот, едно от най-омразните са ми мъже-манипулатори, които използват дете, за да "извиват" ръцете на жена си.
Да не говорим, че подобни отрепки, ако случайно вземат детето/децата, ги захвърлят на майка си и пак не се сещат с месеци за тях.
Един отговорен мъж и баща, който обича детето си, не би го изхвърлил на улицата, без да се интересува къде и как би живяло.И това по никакъв начин не се влияе от отношенията с бившата му жена.

Изключение е да се присъдят децата на мъжа, дори и да ги иска, защото има някакво решение от 70-те години, че майката най- добре може да отгледа децата, докато са малки.
Що се отнася до манипулирането, не мисля, че използването на децата е мъжко откритие.
Достатъчно е да хвърлиш поглед тук, във форума, за да видиш как са всяко нещо, което не се хареса в мъжкото държание, се плаши с не виждане на детето.
За съжаление, когато мъжът иска да накаже жената, като я лиши от всичко, което може, лишава и детето си, след като то е присъдено на нея.

# 279
Така е, но и от тяхна страна няма грам желание. Ако имаше масово нещата щяха да се променят законово много бързо.

# 280
Може да не го изгонят, ами да му харижат и децата, да го видим тогава какъв юнак е. Щото адвокатите им ги съветват да не се напъват за попечителство, ами да искат петък, събота и неделя - хем така ще са заедно в свободното време, хем жената ще се нагърби с всички грижи по отглеждането. Не знам кога жените ще се усетят и ще оставят децата на мъжа, пък те да ги взимат за края на седмицата. То така е много лесно да си родител.
Бре колко трудно това гледане на деца . По трудност се класира някъде между ядрената физика и клонирането на ДНК . Да не говорим за една позната, на която след развода и присъдиха дето , и тя го остави на майка си и баща си, и хукна за София да си живурка с новата любов . Иначе много загрижена майка . На всеки две седмици се прибира за по 3-4 дена за да може дете то да не я забрави . В същото време бащата живее в същото градче , но детето не може да живее при него . Иначе във фейса много загрижена за детето . Постоянно поства някакви постове колко и липсва и колко го обича това дете.  

# 281
Добре де ... Като жени все говорите как трябва да имате право на половината от придобитото по време на брака, без значение дали тези неща не са платени изцяло от мъжа, защото вие пък сте си стояли вкъщи 2-3-5 години за да си гледате децата, но ми е интересно как бихте реагирали в една малко по-различна ситуация ...
Какво би ви било мнението за тази делба ако след отглеждането на детето, жената изкарва повече пари (което съвсем не е невъзможно дори и в България), тя купи апартамента докато мъжът й си влага заплатата за закупуване на храна и (евентуално) плащане на сметки. Няма ли тази жена при един евентуален развод да се чувства тъпо като й се наложи да плаща наем на бившия си за това, че живее в апартамента (в случай, че не решат да го продават и да делят парите), който е купила по време на брака? А ако мъжът след време създаде ново семейство и има деца? Един ден неговата 1/2 ще се дели между всичките му деца ... И каква става тя? Родителите уж купили апартамент за да има един ден детето им покрив над главата си, но в един "щастлив" момент се оказва, че то няма да е единствен собственик, а ще дели половината с други хора  Whistling

Относно мъжете, отглеждащи децата си - от 17 разведени/разделени двойки около мен 6 човека (мъже) отглеждат децата си. Това за младите двойки. Докато бях ученичка имахме 8 съученици (и момичета, и момчета), които бяха отглеждани от бащите си като 5 от тях дори не познаваха майките си Whistling И това при все, че живея в малък град. Имам и приятел, който търпи жена си вече 10 години именно защото иска да си гледа децата, но вероятността съда да му ги присъди без нейно съгласие е минимална Whistling
Та има и такива "сбъркани мъже", които наистина искат да си гледат децата.
Има и майки, които уж много загрижени ама децата им растат главно с бабите и дядовците, докато майките я обикалят заведенията с компании за да си наваксат "изгубената младост и свобода", я забягват в друг град или държава да работят, но пък видиш ли докато са там няма как да си гледат децата ...
Примери за лоши и добри родителите - много.

# 282
Бре колко трудно това гледане на деца . По трудност се класира някъде между ядрената физика и клонирането на ДНК .
Всъщност, е доста по-трудно ......    Laughing
Защото и в ядрената физика, и в клонирането на ДНК, и във всяка друга затрудняваща те дейност можеш да грешиш, да повтаряш опита.
При отглеждането на дете нямаш право на грешки, не и фатални.Родил ли си го, си задължен да направиш от него човек, и то качествен, отговорен и стойностен човек.
А това, да те светна, хич не е лесна работа.Особено в клоаката, в която се превръща светът днес.
Та така, ако имам избор, милион пъти по-лесно би ми било да си седя в лабораторията и да си правя опити, вместо да отглеждам и възпитавам нов човек.
Скрит текст:
Казвам го като отгледала и възпитала две деца, с помощта на супер отговорния им баща.

# 283
  • София
Има безотговорни майки, има и грижовни бащи. Спор няма.

# 284
Хайде стига глупости ... Вярно изкарахте отглеждането на дете нещо едва ли не невъзможно. Да се чуди човек как може на планетата да живеят над 7 милиарда хора, които някога са били деца Whistling

Общи условия

Активация на акаунт