Семейство без брак

• 43 292
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
И колко да е важен един подпис!? Като подпишеш какво става? Всичко ти е "вързано в кърпа", човека не може да избяга, ще ти се подчинява, половината от неговата собственост става твоя, ако се спомине ще вземеш всичко!? Като подпише ще се грижи по-добре за теб и децата, ще бъде по-покорен, ще си мълчи и ще преглъща!? Какво му е важното точно на подписа, че не ми е много ясно?

За много хора е важен подписът и не виждам защо трябва да се обясняват. Разведена съм, в момента това не ми е тема, много бих се замислила преди да подпиша пак, но уважавам желанието на хората и не бих разпитвала какво става след като подпишеш. Личен избор и точка.

# 496
  • София
Ами, прочети- има безброй постове в много теми, където всеки, за когото е важно, обяснява защо.
Не е нещо сложно, лесно се схваща. Peace

# 497
  • Пловдив
Ами пък какво точно пречи подписа !?

На мен лично не ми пречи, но чета мнения клонящи към това, че без подпис не е сериозно едва ли не и всеки може да си тръгне когато си пожелае. Реши ли някой да си тръгне...... ходи го спри.

# 498
Подписът е важен, когато има дете, защото малко или много то се подсигурява финансово после... друг е въпросът, че 100 лв издръжка са малко, но я има. И взимаш жилището на мъжа ти след това. Без този 1 подпис стоиш с пръст в уста.

# 499
  • София
Подписът е важен, когато има дете, защото малко или много то се подсигурява финансово после... друг е въпросът, че 100 лв издръжка са малко, но я има. И взимаш жилището на мъжа ти след това. Без този 1 подпис стоиш с пръст в уста.

Това с жилището не е точно така (беше дискутирано подробно назад в темата), но до някаква степен ти е мааааааалко по-сигурно, ако не си осигурена.

Затова няколко души писахме тук, че подписът не би имал голямо значение за жени, които са с добро образование, стабилни доходи, осигурени са и АКО се наложи, могат да се справят сами с детето/децата. За жени, които не са осигурени и са зависими от половинките си, няма къде да живеят и нямат стабилен доход, е по-добре да подпишат.

# 500
Взимаш другия път жилището на мъжа. Ти леж на тая кълка.

# 501
  • Пловдив

Какви са тези глупости? Ти омъжваш ли се или се продаваш? И защо не си живееш в твое ами трябва да вземаш чуждото? Заради такова мислене майка ми е пощуряла всичко на брат ми да е на нейно име, че той млад, красив, образован на ръководна позиция в международна компания, да не му се залепи някоя парцалана да надуе корема, и после да му вземе всичко изнудвайки го с детето.

# 502
  • София

Какви са тези глупости? Ти омъжваш ли се или се продаваш? И защо не си живееш в твое ами трябва да вземаш чуждото? Заради такова мислене майка ми е пощуряла всичко на брат ми да е на нейно име, че той млад, красив, образован на ръководна позиция в международна компания, да не му се залепи някоя парцалана да надуе корема, и после да му вземе всичко изнудвайки го с детето.

Ох, като чуя за такива майки и направо...  ooooh! Той образован, с пари, с позиция, ама явно майка му не вярва много, че има акъл. Ако той е с акъла си, няма изобщо да се доближава до т.нар. от теб парцалани. Ще се движи съвсем в други среди. За да надуе жената корема, мъжът има дейно участие т.е. пак опираме до него и акъла му. Peace Предполагам, че парцаланата няма да го изнасили. Wink
Имайте повече вяра в децата си, де! Все пак ние ги възпитаваме. Peace

# 503
И колко да е важен един подпис!? Като подпишеш какво става? Всичко ти е "вързано в кърпа", човека не може да избяга, ще ти се подчинява, половината от неговата собственост става твоя, ако се спомине ще вземеш всичко!? Като подпише ще се грижи по-добре за теб и децата, ще бъде по-покорен, ще си мълчи и ще преглъща!? Какво му е важното точно на подписа, че не ми е много ясно?

Ами аз съм старомодна, за мен подписът е важен  Simple Smile Така съм възпитана може би. Предпочитам да съм съпруга, а не гадже. Знам, че има много хора, които си живеят и цял живот заедно и всичко си им е ок и без подпис, но такъв начин на живот не е за мен. Особено пък, ако в картинката има и деца. Смятам дори да ги възпитавам, че бракът е важен, когато смятат, че са намерили подходящ човек. За мен бракът е като черешката на тортата в една връзка. Изобщо не ни дава гаранция, че ще сме вечно заедно и вечно щастливи, но поне в този момент сме и се надяваме, че ще бъдем. "Вързано в кърпа" няма нищо в живота, но ако все пак примерно мъжа реши, че семейния живот не е за него, осигурява издръжка на жената до нейното повторно сключване на брак плюс семейното жилище до навършване на пълнолетие на децата. Подчертавам, че жилището не става нейно, а има право да го ползва с децата. Сигурно има и други привилегии, но никога не съм се интересувала, просто тези са много известни. Това в Италия, в България май законът е доста либерален към безотговорните. В отговор на последния ти пост, когато двама души решат да създават семейство, всеки би трябвало да допринася с нещо и няма мое, няма твое. В краен случай подписът не е задължителен. Търсиш си половинка със сходни разбирания и си живееш мирно и спокойно. А това с "парцаланата", дано са твои думи,'а не на майка ти, че горкото момиче, което ще попадне в такова семейство. Кажете му на брат ти да ползва презервативи и да мисли преди да надува кореми.

# 504

Ох, като чуя за такива майки и направо...  ooooh! Той образован, с пари, с позиция, ама явно майка му не вярва много, че има акъл. Ако той е с акъла си, няма изобщо да се доближава до т.нар. от теб парцалани. Ще се движи съвсем в други среди. За да надуе жената корема, мъжът има дейно участие т.е. пак опираме до него и акъла му. Peace Предполагам, че парцаланата няма да го изнасили. Wink
Имайте повече вяра в децата си, де! Все пак ние ги възпитаваме. Peace
Точно подобни мисли ми минаваха и на мен през главата четейки горния предупредителен пост.

# 505
Ехе, още не сме подписали, а вече взехме безценните апартаменти  newsm78

# 506
Любов ли бе - да я опишеш..

# 507
  • София
.... А това с "парцаланата", дано са твои думи,'а не на майка ти, че горкото момиче, което ще попадне в такова семейство. Кажете му на брат ти да ползва презервативи и да мисли преди да надува кореми.

Именно. Дайте да създаваме и възпитаваме мъже, а не мамини синчета! И аз имам син, и аз имам някакви притеснения, ама чак такива крайности ми идват в повече. Той в международна компания, а пише всичко на името на майка си, която пък се притеснява, че някоя можела да надуе корема от сметка. Ами, сама няма как да го надуе и като е толкова спешъл синковецът, да си го задържи маминка, няма нужда някое момиче да си къса нервите с него. Stop

# 508
Любов ли бе - да я опишеш..
Пуф и всичко отлитна. ..

# 509
Горките объркани хорица, жертва на майчин комплекс и простотия ooooh! Пък ние тук се питаме що за въпроси се задават и какво ги е провокирало...

Общи условия

Активация на акаунт