Аз, като представител на по-големшките, които създаваха "здраво социалистически семейство", съм за брака - така съм възпитана, така се очакваше, така... но помня и собствените си трепети: аз и той, едно цяло, ще превземем света, аз и той срещу света, аз и той - каквото се налага, но заедно, иии няма друг начин да го заявиш ясно и категорично, че сте заедно /по този повод съм и против фамилиите с тирета, изключая случаите, когато дамата е изградила разпознаваемо име в професионалните среди, но и там е широко понятието "разпознаваемо"/, плюс децата когато дойдат. Обаче, кой както разбира нещата, така да го прави, не съм ничий съдник. Ако обаче нарека някого съквартирант /щото, примерно,така ги разбирам нещата/, той да не се сърди - направил е избор, и си носи последствията от това -има си по-широко скроени хора и не толкова толерантни, светът няма да се промени за наше удоволствие. Вметката е по повод конкубината, където някои не разбраха смисъла, в който се ползва термина - точно за да отбележи разликата м-у двете състояния. /то и тоалет, не е носило сегашното си значение, де./ И понеже всеки пост повдига въпроси, някой вметна, таткото и при евентуален развод да дължи толкова, колкото и ако не беше разведен. На първо четене ми се видя справедливо, ама се замислих, ако съм втората съпруга, имаме деца т.н. Да не се приема грешно, бащата е длъжен да бъде баща, винаги и при всякакви обстоятелства, но нали с втория брак се дава ново начало, примерно почва ново начинание, в което има рискове - те се поемат от партньора в момента жена /даже и да е само лошото настроение/, тогава какво излиза? Ако се провалят го отнася новото семейство, ако спечелят, печели и първата съпруга /не говорим за евентуалното дете от първия брак/. Просто питам какво мислите, че свят шарен, всякакви чудесии стават.
За "парцаланата" не ми се говори - грозно е, но за съжаление, не са малко случаите на тънки сметки преди всичко, така че парените ги разбирам. Някой рече, от една черга да са е най-добре, най-добре не знам, ама е най-спокойно.
да не те"ядат". Мен ме подъвкаха, ама нейсе. Уффф, колко неща ми минаха докато ви четях, но няма как да се изкажа за всичко я. Знам само, че съм майка и на син, и на дъщеря, и бих "издрала" очите на всеки, който погледне с пренебрежение на децата ми, съответно не бих си позволила такова отношение към чуждото дете, което предполага се е щастието на моето.Последно, всички дами, които разпознаят постовете си в моя - нищо лично момичета, просто ги ползвах като отправна точка.
Какво значи неволна грешка, да не е малоумен брат ти?! Ще му съсипете живота на човека и то много по-успешно от всяка "ловджийка"! И няма да сте нито първите, нито последните. И да не му казвате нищо директно, със сигурност е много нездравословна тази семейна среда. Ужас просто!

Предполагам, че и лошата мърла работи по поне 10 часа, в Щатите съм чувала че е така. Значи и чистенето, и готвенето и т.н. трябва да си го поделят по равно. Щом е мръсно е вина и на мамин златен, не само на мърлата.