Семейство без брак

• 43 092
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
Лелеее, докато изчета 48 стр. забравих основното питане в първия пост. Честно казано, в случая е въпрос на хормони при авторката - щом досега бракът е бил без значение, едва ли й е толкова важен. Най-добре да изчака раждането и емоциите до 1та годинка на бебока, после ако още й държи мерака, пак ще обсъдят въпроса /знам, че има риск по време на бременноста да се чувства неудовлетворена, което е страшно, но и драмите по този въпрос не са бе значение, още повече, че един показващ топлина и нежност мъж може да се почувства "притиснат", "неоценен" и да се стигне до изненадващо неприятни резултати./.
Аз, като представител на по-големшките, които създаваха "здраво социалистически семейство", съм за брака - така съм възпитана, така се очакваше, така... но помня и собствените си трепети: аз и той, едно цяло, ще превземем света, аз и той срещу света, аз и той - каквото се налага, но заедно, иии няма друг начин да го заявиш ясно и категорично, че сте заедно /по този повод съм и против фамилиите с тирета, изключая случаите, когато дамата е изградила разпознаваемо име в професионалните среди, но и там е широко понятието "разпознаваемо"/,  плюс децата когато дойдат. Обаче, кой както разбира нещата, така да го прави, не съм ничий съдник.  Ако обаче нарека някого съквартирант /щото, примерно,така ги разбирам нещата/, той да не се сърди - направил е избор, и си носи последствията от това -има си по-широко скроени хора и не толкова толерантни, светът няма да се промени за наше удоволствие. Вметката е по повод конкубината, където някои не разбраха смисъла, в който се ползва термина - точно за да отбележи разликата м-у двете състояния. /то и тоалет, не е носило сегашното си значение, де./ И понеже всеки пост повдига въпроси, някой вметна, таткото и при евентуален развод да дължи толкова, колкото и ако не беше разведен. На първо четене ми се видя справедливо, ама се замислих, ако съм втората съпруга, имаме деца т.н. Да не се приема грешно, бащата е длъжен да бъде баща, винаги и при всякакви обстоятелства, но нали с втория брак се дава ново начало, примерно почва ново начинание, в което има рискове - те се поемат от партньора в момента жена /даже и да е само лошото настроение/, тогава какво излиза? Ако се провалят го отнася новото семейство, ако спечелят, печели и първата съпруга /не говорим за евентуалното дете от първия брак/. Просто питам какво мислите, че свят шарен, всякакви чудесии стават.
За "парцаланата" не ми се говори - грозно е, но за съжаление, не са малко случаите на тънки сметки преди всичко, така че парените ги разбирам. Някой рече, от една черга да са е най-добре, най-добре не знам, ама е най-спокойно. Simple Smile да не те"ядат". Мен ме подъвкаха, ама нейсе. Уффф, колко неща ми минаха докато ви четях, но няма как да се изкажа за всичко я. Знам само, че съм майка и на син, и на дъщеря, и бих "издрала" очите на всеки, който погледне с пренебрежение на децата ми, съответно не бих си позволила такова отношение към чуждото дете, което предполага се е щастието на моето.
Последно, всички дами, които разпознаят постовете си в моя - нищо лично момичета, просто ги ползвах като отправна точка.

# 721
  • София
Да ви кажа само - добре , че се омъжих преди доста години . Инак след това което бегло прочетох в темата тук - не брак ,ами и да се обвържа хич не бих посмяла Grinning

Joy hahaha Joy

Майтап няма, то страх да те хване. Laughing

# 722
Вметката е по повод конкубината, където някои не разбраха смисъла, в който се ползва термина - точно за да отбележи разликата м-у двете състояния. /то и тоалет, не е носило сегашното си значение, де./ И понеже всеки пост повдига въпроси, някой вметна, таткото и при евентуален развод да дължи толкова, колкото и ако не беше разведен. На първо четене ми се видя справедливо, ама се замислих, ако съм втората съпруга, имаме деца т.н. Да не се приема грешно, бащата е длъжен да бъде баща, винаги и при всякакви обстоятелства, но нали с втория брак се дава ново начало, примерно почва ново начинание, в което има рискове - те се поемат от партньора в момента жена /даже и да е само лошото настроение/, тогава какво излиза? Ако се провалят го отнася новото семейство, ако спечелят, печели и първата съпруга /не говорим за евентуалното дете от първия брак/. Просто питам какво мислите, че свят шарен, всякакви чудесии стават.

Винаги съм се изненадвала на хора, които ме убеждават как да се чувствам.Не е ли по-правилно аз да знам как се чувствам, а не някой да ми казва?По повод второто семейство и втората жена.Много е странно това, но ето при нас вторите жени винаги сме се държали добре с чуждите деца.Може би, така сме възпитани или пък не сме забравили, че майка си е майка и остава такава до гроб.

# 723
И понеже всеки пост повдига въпроси, някой вметна, таткото и при евентуален развод да дължи толкова, колкото и ако не беше разведен. На първо четене ми се видя справедливо, ама се замислих, ако съм втората съпруга, имаме деца т.н. Да не се приема грешно, бащата е длъжен да бъде баща, винаги и при всякакви обстоятелства, но нали с втория брак се дава ново начало, примерно почва ново начинание, в което има рискове - те се поемат от партньора в момента жена /даже и да е само лошото настроение/, тогава какво излиза? Ако се провалят го отнася новото семейство, ако спечелят, печели и първата съпруга /не говорим за евентуалното дете от първия брак/. Просто питам какво мислите, че свят шарен, всякакви чудесии стават.
Аз да попитам, това ново начало само за бащата ли е предвидено? Какво става, ако и майката получи едно ново начало? Най-добре детето/децата от пъвия брак да изчезнат, че да не пречат на новите начала. Така излиза по твоята логика.

# 724

Става въпрос за жени тръгнали на лов за съпрузи и начините да се предпазят хората от някаква неволна грешка, която после би им съсипала живота или би ги върнала години назад.

Винаги съм се чудела какво точно кара някои жени да мразят толкова много останалите представителки на собствения си пол.  ooooh! Какво значи неволна грешка, да не е малоумен брат ти?! Ще му съсипете живота на човека и то много по-успешно от всяка "ловджийка"! И няма да сте нито първите, нито последните. И да не му казвате нищо директно, със сигурност е много нездравословна тази семейна среда. Ужас просто!

Нели, пълно е с използвачки, за съжаление. И наистина има такива, за които да родят от богат мъж е висша цел, защото именно покрай детето се облагодетелстват. Така че разбирам хората, които се притесняват да не делят доходи с използвачи. Нормално е. И не става въпрос дали е малоумен, винаги можеш да сгрешиш, просто се застраховат хората срещу евентуални грешки. Това е. Peace

# 725
Вчера питах половинката за правата на двойките, които няиат брак. Преди време той искаше да ме включи в застраховката си, но за да докаже, че наистина не сме просто съквартиранти, пак се налага да отидем и да сложим подпис, че живеем на семейни начала. Само общият адрес не е достатъчен.
Бих искала да попитам тези, които нямат брак: ако децата ви попитат защо не сте женени, какво им отговаряте? Не сте се оженили, за да се разделите по-лесно, ако нещо се обърка  или пък, че е добре да си имаш едно наум и не може да се довериш изцяло дори на човек с когото имаш деца? Мисля си, че такива деца израстват с представата, че бракът е нещо и ненужно и опасно, което според мен не е добре. Освен това хората могат да бъдат роднини по два начина - чрез кръвна връзка или брачен съюз. Незнам, на мен тези въпроси са ми по-важни от материалните. Без брак бих чувствала, че нещо ми липсва, ако пък ще има и деца съм за брака с две ръце.
Ти не си роднина на съпруга си, преди няколко години по едно дело съдията пита жена "Вие имате ли родствена връзка с обвиняемия" а тя отговаря "Да, съпруга съм му" съдията обаче я поряза веднага "Госпожо, съпругът не Ви е роднина"  Laughing и цялата зала се засмя лекичко, горката жена направо я съжалих все едно е момиченце в първи клас. Имаме приятелски семейства живеещи без брак не съм чувала децата им да са ги разпитвали защо нямат сватба или пък да са страдали от това. Хората като си живеят весело и щастливо, а и децата им също какво значение има. А относно това дали имаш едно на ум или не, винаги трябва да го имаш това "едно на ум" дори и със себе си и това е не защото не обичаш някого или пък му нямаш доверие. В живота всичко се случва и колкото психически си по-подготвен за него толкова по-добре за теб.

Мисля, че само веднъж сина ми ме попита дали сме женени. Обясних му, че не сме и му дадох точно горните аргументи. С каква представа за брака ще израстне не знам и честно казано едва ли има значение, защото след 20 години, когато евентуално би се заженил, ценностите ще са толкова различни от сегашните, че едва ли можем да си го представим. Иначе и аз като Инчи винаги си имам едно на ум, включително и за себе си. И няма разочарования и по ирония на съдбата за сега нищо от това "едно на ум" не се е случило в действителност. Това не ме успокоява, защото винаги има първи път, но си мисля, че когато си предвидил и лошият резултат, поне няма да си изненадан неприятно и крайно разочарован.

# 726
Лелеее, докато изчета 48 стр. забравих основното питане в първия пост. Честно казано, в случая е въпрос на хормони при авторката - щом досега бракът е бил без значение, едва ли й е толкова важен.
Винаги й е бил важен. Сега й е по-важен заради детето.

Искам да попитам какво се случва, ако бащата почине докато жената е бременна и роднините му не са съгласни детето да се запише на негово име?

# 727
  • София
Принципно ако са имали брак, няма проблем, законът експлицитно се е произнесъл, че детето е негово, ако нямат брак, може да поиска ДНК-тест за бащинство и на база неговите резултати съдът да определи починалия родител за баща. В превод, без съд няма да мине.

# 728
Да, затова предпочитам ние двамата да си уредим нещата, ясно да си изразим волята, не да чакаме после роднини и съдилища да решават  Stop
За съжаление животът е гаден, днес ни има, утре не. И всичко става за един миг, затова е добре да бъдем и малко реалисти, романтиката няма да избяга.

# 729
  • MI
Нели, пълно е с използвачки, за съжаление. И наистина има такива, за които да родят от богат мъж е висша цел, защото именно покрай детето се облагодетелстват. Така че разбирам хората, които се притесняват да не делят доходи с използвачи. Нормално е. И не става въпрос дали е малоумен, винаги можеш да сгрешиш, просто се застраховат хората срещу евентуални грешки. Това е. Peace

АнаБел, че има - има. Но въпросният брат доколкото разбирам не е дори богат. Хайде да не е единствения работил в международна компания и да е стигнал до мениджърско ниво. Това не те прави богат, а с нормални към високи доходи, но определено си далеч от таргет групата на златотърсачките. Няма собствен бизнес, има някакъв апартамент предполагам, но това е много далеч от това, което търсят "тръгналите на лов". Просто е на мама детето неземно, има много случаи в които никоя жена не е достойна за детенцето и го развеждат и му съсипват живота. Дори без да живеят в един град. Два такива случаи познавам лично, бяха жени но това не е от особено значение. Една такава отровна среда (дори да не живеете заедно пак си говорите, нали така?!) колкото може да съсипе живота на един човек, нищо друго не може, никоя грешка.

# 730
  • Пловдив

АнаБел, че има - има. Но въпросният брат доколкото разбирам не е дори богат. Хайде да не е единствения работил в международна компания и да е стигнал до мениджърско ниво. Това не те прави богат, а с нормални към високи доходи, но определено си далеч от таргет групата на златотърсачките. Няма собствен бизнес, има някакъв апартамент предполагам, но това е много далеч от това, което търсят "тръгналите на лов". Просто е на мама детето неземно, има много случаи в които никоя жена не е достойна за детенцето и го развеждат и му съсипват живота. Дори без да живеят в един град. Два такива случаи познавам лично, бяха жени но това не е от особено значение. Една такава отровна среда (дори да не живеете заедно пак си говорите, нали така?!) колкото може да съсипе живота на един човек, нищо друго не може, никоя грешка.

Ееее, спрете се малко де  Stop подробен финансов отчет ли ви трябва? Аз пък лично знам за толкова много случаи в които майките съветват дъщерите си как да вадят душите на мъжете си, как тъщите непрекъснато плюят свекървите и все са недоволни. Една тъща например така се разсърди на дъщеря си, че била се омъжила за 15 г. по-възрастен от нея, че дори не отиде да види единственото си внуче когато се роди. Така че не само майките на синовете имат претенции, и майките на дъщерите не отстъпват. Имам една приятелка нейния син живееше с едно момиче, момичето уж образовано, уж интелигентно, а беше такава мърла нищо, че беше завършила в щатите и се мислеше за голямата работа. Моята приятелка им помогна да си купят жилище, кола и т.н. веднъж в годината им ходи на гости, за да не ги притеснява като им се обаждаше поне 2-3 седмици предварително. Отива тя първия път и направо ми е ревала по телефона, целия апартамент мизерия ама мизерия, банята мръсна, фурната мръсна, дори тавите ги увивала с фолио "снахата" и така готвела, защото да не ги миела след това. Момчето пък толкова разбрано ходи на работа по 10 часа, може да готви, да чисти, като живееше сам всичко беше наред. А тази "снаха" златна ако я видите по софийските заведения - направена, на контена чудо и приказ. Дори една прахосмукачка не беше пуснала поне за пред свекървата, а по това време не беше и на работа да рече човек, че е нямала време. Като отидох да взема приятелката ми от сина й да се видим я заварих да търка бани и да изхвърля 5 чувала с боклуци. Търка си лошата свекърва баните и то с един куп заболявания и алергии, че да можели децата да им е чисто, като я видях направо пощурях може ли такова нещо, какви са тези момичета имащи се за големи "дами".... нямам думи просто. За мен това е подигравка, все едно да подариш на някого нещо от сърце и после да го видиш хвърлено на боклука.

# 731
  • MI

Скрит текст:
Ееее, спрете се малко де  Stop подробен финансов отчет ли ви трябва? Аз пък лично знам за толкова много случаи в които майките съветват дъщерите си как да вадят душите на мъжете си, как тъщите непрекъснато плюят свекървите и все са недоволни. Една тъща например така се разсърди на дъщеря си, че била се омъжила за 15 г. по-възрастен от нея, че дори не отиде да види единственото си внуче когато се роди. Така че не само майките на синовете имат претенции, и майките на дъщерите не отстъпват. Имам една приятелка нейния син живееше с едно момиче, момичето уж образовано, уж интелигентно, а беше такава мърла нищо, че беше завършила в щатите и се мислеше за голямата работа. Моята приятелка им помогна да си купят жилище, кола и т.н. веднъж в годината им ходи на гости, за да не ги притеснява като им се обаждаше поне 2-3 седмици предварително. Отива тя първия път и направо ми е ревала по телефона, целия апартамент мизерия ама мизерия, банята мръсна, фурната мръсна, дори тавите ги увивала с фолио "снахата" и така готвела, защото да не ги миела след това.
Момчето пък толкова разбрано ходи на работа по 10 часа, може да готви, да чисти, като живееше сам всичко беше наред.
Скрит текст:
А тази "снаха" златна ако я видите по софийските заведения - направена, на контена чудо и приказ. Дори една прахосмукачка не беше пуснала поне за пред свекървата, а по това време не беше и на работа да рече човек, че е нямала време. Като отидох да взема приятелката ми от сина й да се видим я заварих да търка бани и да изхвърля 5 чувала с боклуци. Търка си лошата свекърва баните и то с един куп заболявания и алергии, че да можели децата да им е чисто, като я видях направо пощурях може ли такова нещо, какви са тези момичета имащи се за големи "дами".... нямам думи просто. За мен това е подигравка, все едно да подариш на някого нещо от сърце и после да го видиш хвърлено на боклука.

На мен лично не ми трябва финансов отчет, направила съм си изводите. Не казах че е беден, а че не е богат. Има голяма разлика. И че не е в таргет групата на златотърсачките с тези доходи, че толкова да се притеснявате. И да, има и такива женски майки, двата случая за които споменах бяха именно такива. Но все са мамини златни, независимо жени или мъже. И все същия е крайния резултат.

А момчето като може да чисти що не чисти?  newsm78 Предполагам, че и лошата мърла работи по поне 10 часа, в Щатите съм чувала че е така. Значи и чистенето, и готвенето и т.н. трябва да си го поделят по равно. Щом е мръсно е вина и на мамин златен, не само на мърлата.  Peace Ако не, като е толкова способен, да издържа жена си, предполагам че ще е чисто. Или да плати на чистачка, не е толкова рядко срещано и това.

# 732
А момчето като е толкова оправно, явно и той не е приритал да търка фурната. Относно търкането на банята- всеки има различни стандарти, някои след всеки душ обират капките и малко котлен камък го броят за "мизерия и бардак". В един момент може да се окаже по-важно да си способна да ходиш наконтена по заведения, отколкото да се алергизираш в банята.

Ако синът ми има готина и наконтена снаха, ще съм почти сигурна, че чистата фурна точно в тоя момент ще му е много ниско в списъка от "неща, които ми носят щастие". Така де, зависи какво предпочита: хубав секс с глезена млада жена или лъскава изтъркана фурна. Ма щом не я е забелязал той и да я изтърка, значи и толкоз му пука за фурната.

Аз пък си слагам пекарска хартия на тавите, за да може после с една миялна да светнат, а да не си губя времето да търкам, щото ми убива радостта от живота. И щото вече един път съм била омъжена за човек, който държеше на търкане и чистене, вместо да се радва на луда и мърлява млада жена, както си му е редът.

Па съм виждала и Джейми Оливър и Гордън Рамзи да увиват тави, като е нещо цапащо. Кулинария, майна...

# 733
In4i, нещо май обърка темата с тази за свекървите.
Разбирам, приятелка ти е, но гледай малко по-обективно. Това че им е подарила апартамент не значи, че трябва да им налага начина си на живот. Мръсно, чисто, тяхна си работа.
Да не говорим, че има свекърви, на които все им е мръсно...

# 734
Много ми е странно колко много се надценяват собствените роднини и колко много опасения има, че някой друг ще те прецака и ще ти изяде житцето. Няма такива работи в живота - всеки си намира точно човек, с когото да са си лика-прилика и ако младият меринджей се сдобие с жена-златотърсачка, то значи точно това си е търсил, а си го е търсил, защото такива са му ценностите, които идат и от мама, и от баба, и от тея преди тях. Може да си се поизучил и да си се позамогнал, но от селския бит не можеш да се отървеш за едно поколение, все ще си избива. Оставете ги тези млади мъже сами да се оправят с живота и с жените! Егати ужасното семейство - две пресметливи дърти харпии треперят над един смотльо - егати апетитното парче, нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт