Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 57 231
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
Морена, докато бяха топли, все си се усещаше дъх на амоняк. Като изстинаха, вече не личи.

# 331
Христос Воскресе!
Пиша за пръв път в тази тема но съм много притеснена, утре дъщеря ми има рожден ден и днес правих торта , но имап неблагоразумието понеже нямам сладкарска боя и за оцветяване на крема сложих червена боя за яйца  Tired понеже една приятелка ми каза че така боядисва прасковите. Но сега започвам да се замислям и се притесних дали не е проблем и дали няма да натровя гостите, моля ви пишете вие какво мислите по въпроса  Praynig

# 332
ами има бои, които са за хранителни цели и на тях пише - за сладки и яйца. Ако не ти пише така, а само за яйца - май по-добре да не даваш Simple Smile на гостите. Или ако има начин да обереш крема и да смениш ?

# 333
  • София
Христос Воскресе!
Пиша за пръв път в тази тема но съм много притеснена, утре дъщеря ми има рожден ден и днес правих торта , но имап неблагоразумието понеже нямам сладкарска боя и за оцветяване на крема сложих червена боя за яйца  Tired понеже една приятелка ми каза че така боядисва прасковите. Но сега започвам да се замислям и се притесних дали не е проблем и дали няма да натровя гостите, моля ви пишете вие какво мислите по въпроса  Praynig
Всички бои за яйца са абсолютно безвредни. Не се притеснявай.

# 334
  • София
Аз не бих рискувала  Peace
Въобще не съм съгласна, че боите за яйца са безвредни. Ние и боядисани яйца не ядем.

# 335
На мен пък великденските яйца са ми особено вкусни. Все си мисля, че е така заради боята, която понякога ги оцветява и тях. Mr. Green

# 336
  • Русе
Аз също не бих рискувал. Не съм специалист да кажа какво неприятно може да се случи. Но ако беше в реда на нещата, щяхме да боядисваме кремове и сладкиши само с бои за яйца и нямаше да има отделно сладкарска боя.

# 337
  • в сърцата на децата <3
Христос Воскресе!
Всички бои за яйца са абсолютно безвредни. Не се притеснявай.
+1  Peace

Боядисвала съм яйца с останала сладкарска боя (едно много красиво тъмно жълто-оранжево) и стана. На боята за яйца също пише, че е безвредна. Толкова години сме яли боядисани яйца... все нещо щеше да ни стане, особено аз изяждам несметни количества  Mr. Green

# 338
На боята за яйца може да пише че е безвредна но не може всяка боя да използвате за сладкарски цели.Там говорим за директна консумация и затова и хората са си написали че е годна и за сладкарска цел.Аз не бих рискувала ако боята не е предназначена за това да я използвам.

# 339
Благодаря за тговорите, започвам да правя нова торта че червейчето ме човърка  и няма да съм спокойна.
От  таблета не мога да поставя торта затова  от емотикончетата ще  поставя една да се почерпите за рождения  ден на дъщеря  ми днес навършва 17 години .
 newsm38
Тази торта  е без боя за  яйца   Joy

# 340
Цвети26, благодаря. Овчето стана, щом казваш, че и козето става, днес ще подквася няколко бурканчета.

# 341
Трябва ли домашен заек да се кисне в разтвор 1:1 вода и оцет?

# 342
  • Русе

Само в марината ако желаеш. Дивият заек се кисне в разтвор 1:1 вода и оцет, защото месото му е много пожилаво от това на питомния.

# 343

Само в марината ако желаеш. Дивият заек се кисне в разтвор 1:1 вода и оцет, защото месото му е много пожилаво от това на питомния.

Каква марината, колко време преди готвене? Всъщност май не съм избрала рецепта.

# 344
.............Всъщност май не съм избрала рецепта.

Точно от там трябва да започнеш - какво ще го готвиш и тогава да се мисли за марината (има случаи, когато не е необходимо ....

Общи условия

Активация на акаунт