Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 265
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 9 463
и не му ядеш кожата  Grinning  отдолу. Това пиле за нас е солено (в долната му част), така и не се спогодихме  с него.

 tzvety26, цяло, или бутчета като тези правя  http://pep-4o.blogspot.bg/2010/06/blog-post_21.html - намазвам, натривам, но го сцепвам на две, да има повече изпечена повърхност 
А цяло на бутилка, намазано с подправки отвън и отвътре, малка бутилка от сокчета, да не изгаря горе, бутилката пълна с бяло вино , или бира, но не ги пека на силна Т* , няма какво да извира отгоре. В тавата малко картофи, да поемат  соковете на пилето и пека на вентилатор на ~ 170* да го обдухва.

# 631
  • София
  • Мнения: 952
и не му ядеш кожата  Grinning  отдолу. Това пиле за нас е солено (в долната му част), така и не се спогодихме  с него.

Няма кожа отдолу. Пилето се слага върху солта с вътрешната част надолу и даже гърдите леко се осоляват при печенето, а не са сухи и безсолни. Става най-бързо, с най-малко допълнителни продукти и най-лесно.

# 632
  • Мнения: 18 846
И аз не се разбрах с това пиле върху сол, как да не е солено там, където се опира в солта  newsm78

# 633
  • София
  • Мнения: 5 738
Благодаря, момичета! Май ще им изпека бутчета с картофи в крайна сметка  Twisted Evil Нещо не ми се рискува.
Пиле върху сол не съм яла, но все ми се струва, че ни е солено. Ние ядем доста безсолно.

# 634
  • Русе
  • Мнения: 6 172
Благодаря, момичета! Май ще им изпека бутчета с картофи в крайна сметка  Twisted Evil Нещо не ми се рискува.
Пиле върху сол не съм яла, но все ми се струва, че ни е солено. Ние ядем доста безсолно.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_5070.html

# 635
  • София
  • Мнения: 5 738
Пеич, това ще пробвам. Мерси  Hug

# 636
  • Мнения: X
Относно отдолу под пилето - изрязвам кръг от хартия аз печене и перфорирам да си изтича солта и не става солено -а и да няма солта просто се маха - тя е едра и става на кора.
 Пилето задължително оцеждам и после увивам в хавлиена кърпа да се подсуши добре - да постои така.
 Пекла съм и заек така - домашно зайче - но слагам първо фолио отгоре и после запичам - все пак е домашно.
 Децата ми обожават пиле на сол и ММ  / голямото диване обаче стана върл вегетарианец Grinning  - няма нищо общо с пилето на сол Grinning  Факт е , че отложи с ден началото му само заради едно такова пиленце Grinning /

# 637
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Лавракът мирише ли много,ако се прави печен на тиган?
Винаги го пека във фурната,но искам да променя днес. Имам и скара,която не съм ползвала още. Трябва ли да се маже с мазнина рибата,ако реша на нея да я пека?

# 638
  • Мнения: 2 246
Може ли да ми предложите рецепта за солен кекс без яйца и месо? bouquet

# 639
  • Ямбол
  • Мнения: 30
Как най-добре да запазя свежи магданоз и копър - в чашка с вода на плота или в опаковани в пликче и в хладилника?

При мен се запазват доста дълго ако ги сложа в чашка с вода в хладилника.

# 640
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
рецепта за солен кекс без яйца и месо? bouquet
Рецепта за кекс без яйца не мога да предложа от опит (иначе в нета - бол), но пък не става ясно според мен - "без яйца и месо"  ще рече без яйца и без месо или без яйца, но с месо... понеже обичайно не са с месо кексовете...  Crazy

Как най-добре да запазя свежи магданоз и копър - в чашка с вода на плота или в опаковани в пликче и в хладилника?

При мен се запазват доста дълго ако ги сложа в чашка с вода в хладилника.
Трима за каузата.  Simple Smile

# 641
  • Мнения: 2 246
Без яйца и без месо ми трябваше, но вече забърках един на фантазия. Да видим дали ще се одобри. Mr. Green bouquet

# 642
  • София
  • Мнения: 12 222
Може ли да ми предложите рецепта за солен кекс без яйца и месо? bouquet
Кейк без яйца..... не съм записвала никога. Без месо - ясно, но без поне едно яйце... newsm78 То, какво ще стане.... постна содена питка , примерно, ама кейк няма да бъде.

# 643
  • Мнения: 15 046
Правила съм постен кекс с тиква. Става си хубав. Peace

# 644
  • под тепетата
  • Мнения: 11 181
Правила съм без яйца,но сладък. Разделя се на 2 тестото. Пече се първо едната половина, намазва се с мармалад, полива се с другата половина тесто и отново се пече само на горен реотан. Става много хубав. При желание ще ви напиша рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт