Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 209
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 120
Благодаря ти много,отдавна се чудя и ми се яде.Това е

Руснаците правят пелмени ако е нещо такова

# 361
  • Мнения: 9 461
ето и постъпкова рецептата как се правят http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,478.0.html

# 362
  • Варна
  • Мнения: 1 452
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!

# 363
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!
В доста блогове има, ето на това попаднах:
http://uhaena.blogspot.bg/2014/09/blog-post_19.html

# 364
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
. имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка,
velikova1, не съм попадала на такова.
Но пък си мисля, ако човек е начинаещ защо му е толкова теория (конкретно в случая с направата на домашен хляб), няма ли да се обърка повече и дори да се откаже...  Thinking
Линка, който е дала Ала-Бала (и при мен има подобен...), мисля е по-добър за начало, пък после ще чете повече... ще имаш отсрочка за намирането на статията/публикацията  Mr. Green
Но "видове" са най-вече според "съставките", а и "технологиите" у дома не са много...  Simple Smile

# 365
  • София
  • Мнения: 12 222
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!
За този хляб искаш ли рецепта. Жесток е! Елементарен е за приготвяне, но е малко бавен защото трябва да втасва повечко време. Не се измесва с ръце , а само с лъжица се работи.

# 366
  • Варна
  • Мнения: 1 452
Благодаря ви, момичета.
Не търся конкретна рецепта, това беше публикация, в която се обясняваше как влияе всяка съставка, която влагаме в хляба... абе явно ще попадна пак на нея случайно, когато не ми трябва вече.
Реших да питам, защото бг мама знае всичко. Simple Smile

# 367
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Все си мисля, че съм чела подобна публикация. Логично ми се струва да е било в блога на Йоана Петрова. Дано да открия.

# 368
  • Мнения: 3 020
Благодаря за отговорите - ИПейч, Морена.  bouquet
Прочетох пак подробно линка, който пусна, ИПейч.
Направих всичко така, но моята бира така и не извираше и не поливаше пилето.  Rolling Eyes
Учудвам се защо. Усилих даже градусите до 250' на вентилатор и не, излизаха мехурчета, вреше бирата, но не се пенеше и не излизаше...
Нищо, де, пак стана супер. На моменти аз го поливах. Не стана сухо, а много сочно, хареса ни. Сложих гъбки и картофки с масло.
Единствено другия път бих сложила вода в шишето, така или иначе бирета не си свърши работата, а само я изхабихме.  Laughing

# 369
  • Мнения: 6 308

За този хляб искаш ли рецепта. Жесток е! Елементарен е за приготвяне, но е малко бавен защото трябва да втасва повечко време. Не се измесва с ръце , а само с лъжица се работи.

Напиши рецептата да се пробвам. Много съм зле аз с тестата. Имам огромно желание да замеся хляб, но уви никога не ми се получава. Само дано не е "брашно колкото поеме", че на мен ми поема големи количества. Mr. Green

# 370
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Благодаря за отговорите - ИПейч, Морена.  bouquet
Прочетох пак подробно линка, който пусна, ИПейч.
Направих всичко така, но моята бира така и не извираше и не поливаше пилето.  Rolling Eyes
Учудвам се защо. Усилих даже градусите до 250' на вентилатор и не, излизаха мехурчета, вреше бирата, но не се пенеше и не излизаше...
Нищо, де, пак стана супер. На моменти аз го поливах. Не стана сухо, а много сочно, хареса ни. Сложих гъбки и картофки с масло.
Единствено другия път бих сложила вода в шишето, така или иначе бирета не си свърши работата, а само я изхабихме.  Laughing

Здравей! Радвам се,че все пак се е получило. Би ли ни описала по подробно цялата процедура.
В бутилката освен бира имаше ли и газирана вода? На колко градуса започна да печеш пилето?

# 371
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!

http://vanillka.com/2013/04/09/no-crumbs-bread/

http://ve-gea.blogspot.bg/2011/09/hliab-psomi.html

# 372
  • Мнения: 15 046
Марчева, направо давай рецептата. Все благинки показваш, а рецепта не даваш. Crossing Arms И мен ме заинтригува този мързелив хляб. Hug

# 373
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Елементарен е за приготвяне, но е малко бавен защото трябва да втасва повечко време. Не се измесва с ръце , а само с лъжица се работи.

Това ще да е хляб без месене, с много мокро/хидратирано тесто и 18-24 часово втасване.  Simple Smile
Душа, май ти рекоха, че блог ти трябва.  bouquet

# 374
  • Мнения: 765
Мисля да опека пилешко филе на тигана,но как да направя така,че да не стане сухо?

Общи условия

Активация на акаунт