MasterChef България - сезон II (18.04. - 24.04.2016г.)

  • 44 469
  • 447
  •   1
Отговори
# 360
  • София
  • Мнения: 6 062
Цвета и Мая ужасно ми паднаха в очите  Confused
Цвета за 100 бона ли е бе, така самодоволна изглежда, все едно не депутат, а Господ за шлифера е хванала

За 100 бона ще им лъсне истинската физиономия и манталитет не ами отгоре даже!

# 361
  • Мнения: 18 811
каква перфектна организация за крем-карамел хах 60 минути!!! .... това да не е говеждо месо или свински джолан та да не се изпече, не се излагайте. Шуплите стават от горещия карамел и от високата температура и скорост на печене във фурната. Кремът се прави точно за три минути, карамелът за 3минути макс също, изстива 5 минути, през това време фурната е загряла, сипваш крема в изстиналия карамел и отиваш да пиеш кафе със съседката. Това с леда е пълна глупост за мен. Въобще тези са неграмотни. Научили как се прави патешко мегре, но не могат да направят един крем карамел  Joy Joy


Майка ми го прави точно така на майтап както ти описваш и нейния никога няма шупличка  Heart Eyes

Аз толкова се старая, всичко съм изчела на теория, на практика все провал.

Веднъж направих карамела в началото, беше си напълно изстинал, когато излях сместа отгоре му. Тогава не стана на шупли, но пък карамела въобще не се стопи, остана си като камък на дъното на стъклената чашка  Mr. Green Както виждате има различни начини да го провалиш  Laughing

# 362
  • София
  • Мнения: 8 495
Разочарована съм от МастерКласа- все едно беше за чистачи на риба! Какво видяхме? Трудно се режат перките! За това се сещахме и сами, а и това е толкова масова риба, че още утре ще си я сготвя...Останалото спанак и белене и рязане на зеленчуци... Много тъпо беше!
Изгонването на Евгени? Кулминацията в епизода!? Не съм му вече фен, но определено не направи нещо невиждано досега, че директно да му наложат      "внезапна смърт". Тъп епизод!

Хайде да не ляляме глупости. Рибата била тооолкова масова, че и в бакалията на леля Цонка вече продават риба скорпион с отровните шипове. Апропо ако наистина ще си якупувате от лафката, ви препоръчвам сериозно да имате и метална ръкавица, защото последствията са сериозни не е като при кухото ляляне.
Дядо Хаджия, ти сериозно ли? 😃 Бях останала с  друго впечатление! Не усети ли иронията в целия ми пост?! Това за "лялянето", просто ще го пропусна засега!
Как' Сийка, благодаря!

Бих се зарадвала да върнат и Весела, и Евгени, ама явно - не може.
Изгонването на Евгени беше много измислено, така че съм доволна, че се върна.


Ми лепни един емотикон за ориентир, щото то тука вече не мога да разбера кой по какъв повод, какво пише.


каква перфектна организация за крем-карамел хах 60 минути!!! .... това да не е говеждо месо или свински джолан та да не се изпече, не се излагайте. Шуплите стават от горещия карамел и от високата температура и скорост на печене във фурната. Кремът се прави точно за три минути, карамелът за 3минути макс също, изстива 5 минути, през това време фурната е загряла, сипваш крема в изстиналия карамел и отиваш да пиеш кафе със съседката. Това с леда е пълна глупост за мен. Въобще тези са неграмотни. Научили как се прави патешко мегре, но не могат да направят един крем карамел  Joy Joy

Е не е така. И в най простите неща си има ред. Тук първо трябваше да почнат с карамела, за да може той да изстине във формите. А ако не бъркам Весела май почна с крема, и чак когато да го излива във формите се усети, че няма карамел и тепърва почна да го прави. Евгени май прави нещата успоредно, ама пак не разбрах що изсипа сместа върху горещия карамел.

# 363
  • София
  • Мнения: 579
каква перфектна организация за крем-карамел хах 60 минути!!! .... това да не е говеждо месо или свински джолан та да не се изпече, не се излагайте. Шуплите стават от горещия карамел и от високата температура и скорост на печене във фурната. Кремът се прави точно за три минути, карамелът за 3минути макс също, изстива 5 минути, през това време фурната е загряла, сипваш крема в изстиналия карамел и отиваш да пиеш кафе със съседката. Това с леда е пълна глупост за мен. Въобще тези са неграмотни. Научили как се прави патешко мегре, но не могат да направят един крем карамел  Joy Joy


Майка ми го прави точно така на майтап както ти описваш и нейния никога няма шупличка  Heart Eyes

Аз толкова се старая, всичко съм изчела на теория, на практика все провал.

Веднъж направих карамела в началото, беше си напълно изстинал, когато излях сместа отгоре му. Тогава не стана на шупли, но пък карамела въобще не се стопи, остана си като камък на дъното на стъклената чашка  Mr. Green Както виждате има различни начини да го провалиш  Laughing

Е нали после го печеш, няма как карамела да остане на камък Wink Може да е горчив, но не може да не се размекне поне малко Simple Smile

# 364
  • Мнения: 18 811
Не, не беше горчив, имаше страхотен конячен цвят...кремът беше перфектно опечен, няма защо да лъжа, не говори добре за кулинарните ми умения все пак  Mr. Green

# 365
  • Мнения: 2 314
Наш познат, си прави редовно крем карамел в гювече, за водна баня не е и чул,
печката му е от неговото детство, никога не съм опитвала по- хубав крем карамел,
без нито една шупличка, на цвят коняк карамел!
Май щипка любов и спокойствие е точната рецепта  Heart Eyes


# 366
  • София
  • Мнения: 21 308
Евгени май прави нещата успоредно, ама пак не разбрах що изсипа сместа върху горещия карамел.

На Евгени му стана на шупли, защото сложи в тавата вряла вода от ел. каната.  Peace

# 367
  • Мнения: 18 811
Евгени май прави нещата успоредно, ама пак не разбрах що изсипа сместа върху горещия карамел.

На Евгени му стана на шупли, защото сложи в тавата вряла вода от ел. каната.  Peace

Да, но шефовете напротив го похвалиха за умната идея, защото така щял да ускори печенето  newsm78

Аз пък от учителка по готварство съм чувала, че крем карамел се пече в студена фурна  newsm78

# 368
  • Мнения: 11 005
 Цветелина как може да е толкова проста?! ooooh! Sick
Евгени преди ме дразнеше яко,сега ми е един от фаворитите.От жените само Севда и Бети не злобееха...другите 3 са трагични. Искам Цветелина да е изгонената другата седмица. Praynig

# 369
  • София
  • Мнения: 2 745
Аз и миналата година казвах, че ги разбирам, на мен крем карамела хич не ми се получава, а не съм съвсем зле в кухнята. Просто не разбирам, защо не става, така се старая, различни рецепти пробвам и хмм-не. То може и защото много му се старая, да оплесквам всичко  Laughing

# 370
  • Майничка
  • Мнения: 13 782
На Евгени му стана на шупли, защото сложи в тавата вряла вода от ел. каната.  Peace

Не мисля, че е от това. Ако използваш за водната баня съд от огнеупорно стъкло, наливаш в него гореща вода, за да не се пукне в загрятата фурна, така съм го учила навремето и така го правя. Шупли ми стават само в горната част, ако съм препълнила купичките с крем и част от него излиза над нивото на водата от водната баня.

# 371
  • Мнения: 9 401

Аз пък от учителка по готварство съм чувала, че крем карамел се пече в студена фурна  newsm78

Аз без да съм чувала го слагам в студена фурна, и после включвам фурната. Става гладък, без нито една шупла, според мен защото температурата на крема постепенно се повишава.

# 372
  • Майничка
  • Мнения: 13 782
В студена фурна е ок, обаче стават по-бавно нещата. За час може и да не стане. Иначе, ако се готви в гювече или голям огнеупорен съд, така е дори по-добре.

# 373
  • София
  • Мнения: 21 308
Не мисля, че е от това. Ако използваш за водната баня съд от огнеупорно стъкло, наливаш в него гореща вода, за да не се пукне в загрятата фурна, така съм го учила навремето и така го правя.

Това е така, но съд с вряла вода, поставен в гореща фурна, е предпоставка за бързо завиране. А те и двамата бяха сложили много малко количество смес.
Така или иначе съдовете им не бяха огнеупорни, затова приемам, че идеята за гореща вода е с цел по-бързо завиране.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 12:26 от Reinа

# 374
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 522
много ми хареса как им натри носовете Евгени! На Мая и Цвета. Иначе беше само за аудиторията цялата гимнастика с внезапната смърт и връщането му веднага  Whistling

Крем карамел не мога и не мога да направя без забележка! Шупли- мупли, винаги имам.

Ужасно впечатление ми направи хвърлянето на пържените яйца.

Общи условия

Активация на акаунт