УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 19

• 90 749
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Към раждалите нормално - имахте ли избор на акушерка и коя бихте препоръчали? Чудя се дали да си платя за избор на акушерка, както и на гинеколог.
Аз бях само с избор на гинеколог, но пък акушерката, която ми се падна беше страхотна - Галя Кръстева, препоръчвам я с двете ръце. Peace

# 586
На фетална не се виждат неща, които не засягат органите и как да го кажа - общия изглед. Разбира се, че сърцето се гледа много обстойно и му се отделя голямо внимание, както и на главата. Но нека бъдем честни - колко си правят и трите фетални морфологии? При мен на третата беше поставено съмнението. На ЖК обаче имаше една жена, която не беше направила нито една, а от приятелките ми аз съм единствената, която прави и трите. Не е вярно също твърдението, че 4Д е за шоу. На него гледат кожата и точно общия изглед, всеки път е отбелязано от д-р Панайотова какво се вижда на 4Д. При мен използваха и феталните за да следят, положението с повишените води, дори д-р Патайотова искаше са отида и четвърти път.
За да излезе проблем със сърцето след раждането, означава, че не са правени фетални.

Има и нещо друго - в днешно време и квалифицирани, и неквалифицирани лекари правят фетална. Момичето не беше от Бургас, кой знае какво са видяли или не са видяли.
По мое време д-р Панайотова вече не идваше в Бургас, тя и сега не идва. Ти например  ако сега беше бременна с усложнения щеше ли да отидеш до София да те прегледа? Струва ми се, че щеше, знаейки, че е професионалист.
Не ме разбирайте погрешно, не се заяждам. Не омаловажавам в никакъв случай труда и компетентността на лекарите в Девата.

Здравейте момичета, виждам че се е разразил лек спор във връзка с моето състояние и затова ще вмъкна някои пояснения.
С диабет съм от 16 години (бях на 13 когато се разболях) и за това време мисля че съм наясно какво може и не може да се случи. Да благодаря на Господ че за сега нямам никакви усложнения, нито очите, нито крайниците, нито кръвно или каквото и да било за сега. Предвид това че 4год. обикаляхме по частни клиники докато успея да забременея и през цялото време се чудеха даи в мен или в мъжа ми е проблема, издадохме маса пари и накрая бебчо си стана естествено без намеса на лекари, просто се случиха други неща които ме накараха да забравя че имаме някакъв проблем със забременяването.
И така когато се потвърди вече официално бременост, в третия месец мисля че беше, д-р Ангелов, който има кабинет в Ямбол и с който сме лични познати, реши заради диабета да ме консултира с д-р Татарова, която от своя страна каза че за да ми коригират захарта е необходимо да полежа в Майчин Дом. И така от четвъртия месец лежа вече 4 пъти там, т.е. всеки месец и единствиното което ми правят там е че първия и послледния ден гедат бебчо на ехограф и ми пускат кръвни захари които сед това при консултация с ендокринолог ми казва че ми е добре захарта, защото режимът ми на хранене там е съвсем разичен от този вкъщи. Ходих на фетална морфология при д-р Троянчев в Бургас, а след това при лежането ми в МД не я харесаха тази фетална, заради това че не познавали колко е добър този лекар и ме изпратиха на още една в Света Петка в София, където лекарката която ме гледа ми повтори същите неща които и д-р Троянчев, а именно че бебчо е добре, и сърчицето и кръвоносните съдове и гавичката и всичко. Казаха ми че трябва да отида на още една фетална в 32 седмица, т.е. след две седмици, но за трета не знам кога се прави.
В заключение ще кажа че преди две седмици излязох след поредния си мъчителен престой в МД, където отново се нагледах и наслушах на какви ли не глупости и дори едната от родилките се закани че ще съди МД, защото от живо и здраво и добре износено бебче, след раждането явно поради небрежност бяха спукали бялото дробче на бебенцето и. И така следя си много внимателно  и захарта и бременността както при д-р Ангелов всеки месец, така и в МД отново всеки месец. Знам че ако д-р Ангелов не е сигурен в нещо и има някакъв проблем ще ме изпрати директно да раждам в МД, а не в Девата.
Благодаря Ви момичета за мненията, които споделихте с мен и се извинявам ако съм станала повод за някакви спорове.

# 587
Аз имам въпрос относно това как се изчислява седмицата, в която съм. Според календара на бременността на сайта на Дева Мария излиза, че съм в 39-та седмица, според едно приложение, което имам съм в 38 и 3 дни. Днес бях на преглед в Дева Мария, който се прави преди раждане и ми казаха, че в момента съм в 37-ма,  но отговарям на 36-та  Shocked Shocked Shocked  Запис на тонове не ми се направиха, казаха ми следващата седмица??? Термина ми е 11.12

# 588
Аз имам въпрос относно това как се изчислява седмицата, в която съм...... Термина ми е 11.12

Термин: датата на първия ден на последната менструация + 280 дни.
Бременност: 280 дни = 10 месеца по 28 дни (лунарни месеца) или 40 седмици по 7 дни (гестационни седмици).

Просто си изброй седмиците.  Peace
На снимките от видеозона също пише на коя седмица отговаря бебето.

Иначе аз се разминавах с калкулатора на Девата и определения термин от лекаря с 2 дни.  Peace

# 589
Аз имам въпрос относно това как се изчислява седмицата, в която съм...... Термина ми е 11.12

Термин: датата на първия ден на последната менструация + 280 дни.
Бременност: 280 дни = 10 месеца по 28 дни (лунарни месеца) или 40 седмици по 7 дни (гестационни седмици).

Просто си изброй седмиците.  Peace
На снимките от видеозона също пише на коя седмица отговаря бебето.

Иначе аз се разминавах с калкулатора на Девата и определения термин от лекаря с 2 дни.  Peace

Двата дена разлика идват от там според мен как ти изчисляват времетраенето на цикъла - 5 или 7 дена.. Колкото и да смятам излиза че съм в 39-та седмица (38 и 3 дни), не знам как ми ги сметнаха, че съм 37-ма и тъй като през цялата бременност върви с 1 седмица назад, по-дребничко и съм отговаряла на 36-та. И какъв беше този преглед уш за уточняване на начина на раждане. Видяха ми водите и плацентата, че са си наред, нито снимка от видеозона ми дадоха нищо, за тоновете за запис другата сряда (последната седмица до термина) да съм ги направила в Света София и после през 1 седмица, че за кога през седмица, аз нали съм накрая  Shocked и толкова. На мен ще ми е второ раждане, първото беше нормално и се роди точно 1 седмица преди термина. Мъжа ми след прегледа ме пита нали казаха, че ще е момиченце, а като се замислих дори това не уточниха на този преглед..

# 590
  • Бургас
Мъжа ми след прегледа ме пита нали казаха, че ще е момиченце, а като се замислих дори това не уточниха на този преглед..
Полът не сте ли го уточнили отдавна  Rolling Eyes

# 591
Мъжа ми след прегледа ме пита нали казаха, че ще е момиченце, а като се замислих дори това не уточниха на този преглед..
аа да отдавна, но си водя консултациите в Поморие и за пръв път бях на преглед в Девата, затова очаквах по-подробен преглед и обяснения, това ми беше мисълта.

# 592
  • Бургас
аа да отдавна, но си водя консултациите в Поморие и за пръв път бях на преглед в Девата, затова очаквах по-подробен преглед и обяснения, това ми беше мисълта.
Е, предвид, че си на етап раждане, сигурно при прегледа са наблегнали на други неща, които са важни и относими към самото раждане. Предполага се, че полът трябва да е отдавна уточнен.

# 593
Да, така е, ама винаги като се прибера от преглед и ми изникват куп въпроси, които съм искала да питам Simple Smile

# 594
Относно свижданията, часа е ясен от 16:30 до 18ч., но въпросът ми е пак ли пускат само по двама, допускат ли се и деца на свижданията и предупреждават ли кой ще дойде на свиждане и дали сме съгласни?

# 595
  • Пловдив
Относно свижданията, часа е ясен от 16:30 до 18ч., но въпросът ми е пак ли пускат само по двама, допускат ли се и деца на свижданията и предупреждават ли кой ще дойде на свиждане и дали сме съгласни?

Не, не предупреждават.Физически е невъзможно да звънят по всички стаи в отделенията, да осведомяват и питат съгласни ли сте, в това време звънят телефоните, има хора за прегледи, изписвания има.По двама посетители, допускат се деца.

# 596
# 597
# 598
  • Бургас
За пръв път го виждам това.

# 599
  • Бургас
Това функционираше по мое време /2013-2014/. След като се записах на консултация ми се обади акушерга Галя, много мила жена, каза, че ще ми бъде лична акушерка, да си запиша номера и и при всякакви въпроси, мога да и се обадя. Това беше, после се обади още 1,2 пъти да ме попита всичко ли е наред.  Rolling Eyes Но при раждането не беше тя, аз бях и спешно секцио, та.....Но още и имам запазен номера  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт