Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 529
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Вечеря вчера: свинка кайма със замразен грах и морков, беше прекрасно времето, бяхме навън и трябваше нещо много набързо да сготвя. Салата от жълта ряпа, краставица, червена чушка, авокадо със сусамов сос и мисо.

Закуска: овесени ядки с кисело мляко и воден кефир, пъпеш и череши

Обяд: оставих ММ да направи "специални" сандвичи

# 166
Не знам, ако си пиша само аз дали няма да затворят темата Rolling Eyes

Менюто за днес:

Закуска: цвеклови палачинки със замразени плодове и мандаринени желета с чия и рожков

Обяд: ориз с пилешко филе в доматен сос със суров морков

Вечеря: ориз с пилешко филе в лучен сос поръсен със сусам. Салата: маруля, бяло зеле, краставица със сос от сусамов тахан, мисо и воден кефир

# 167
Закуска- овесени палачинки с мед и тахан+КМ
Обяд-сандвичи, че сме навън по пясъка (времето е почти лятно)
Вечеря-сирене по шопски

Моят воден кефир се получава успешно, но най-много ми харесва като е с лимон, така му се убива прекалено сладкия за мен вкус, аз не си падам много по сладки неща.

# 168
Вчера за закуска - филийки със сирене и домат на шайби
Обяд - омлет
Вечеря - мъжете не знам какво са правили, аз имах женска вечер  Blush
Днес за обяд и вечеря ще готвя зрял боб яхния, пържоли и салата, вероятно шопска

# 169
Закуска- дом.КМ +шоколадови оризовки,банан и ягоди
Обяд- печена сьомга със зеленчуци (морков,сладък картоф и печена червена чушка)
Вечеря- запеканка (брюкселко зеле,броколи, бейби морковчета,чушка и лук) със синьо сирене и салата (домати,краставици,репички, маслини, сирене и риган)

# 170
Какви вкусотии  Heart Eyes

Sunstone, ти сьомгата заедно със зеленчуците ли я печеш или отделно?

За неделя менюто:

Закуска като в събота: цвеклови палачинки със замразени плодове и мандаринени желета с чия и рожков
Обяд: запечен патладжан на грил с доматено пюре и кашкавал с картофи и суров морков
Вечеря: червен боб с пиле и гъби с лучен сос. Салата: маруля, бяло зеле, краставица със сос от сусамов тахан, мисо и воден кефир.

За днес:

Закуска: овесени ядки с кисело мляко и кефир с пъпеш
Обяд: от вчерашния боб, но без гъби и със суров морков
Вечеря: кюфтенца от леща с яйца запечени на грил. Салата сигурно като вчерашната, много ни харесва на всички у дома.

# 171
Галче, всичко по отделно правя.
Сьомгата я пека на грил-тигана, а зеленчуците на фурната. Обаче днес като бързах, че нямаше време за обяд, ми хрумна да пекна първо всички зеленчуци заедно на грил-тигана и после опекох рибата. Ами получи се, а и щом детето хапна, това е добър показател.
А ти как ги правиш тези палачинки?
Моето дете обича всякакви разновидности на палачинки, аз затова много често й приготвям.

# 172
Мерси Sunstone  Hug

Те не са точно "палачинки", защото не са тънички, по-скоро са американски палачинки. Първоначално използвах ето тази рецепта: http://www.theoatmealartist.com/black-forest-oatcakes-and-my-blogs-2nd-birthday/, но сега си правя само със сурово или ферментирало цвекло, което смилам на пюре с кухненския робот, добавям едно яйце или две, и около 1/2 чаша овесено брашно и малко розова вода за есенция, понякога слагам и канела. После на средно нагорещен тиган, изсипвам купчинки с лъжица. Моят тиган е с керамично покритие и не ползвам мазнина, не залепват. Ако залепнат, значи е много силен котлона. Като са готови отдолу, вдигам с шпатула и обръщам. За ММ правя една голяма "палачинка", после режа на квадратчета, поливам отгоре с някакъв сладък сос и отгоре той си слага плодове и я яде като сладка пица. Децата предпочитат плодовете отделно да ги ядат.

# 173
Ще приготвя и аз такива палачинки със сурово цвекло. Много ми допада рецептата.
 Аз по подобен начин съм правила с банан и ябълка.

Закуска- овесена каша+оризов и лимецов флейкс с дом.сладко от малини и ягоди
Обяд- пилешка крем-супа
Вечеря- пресни картофи с масло и копър, запечени на фурна, зелена салата с репички и зелени  маслини

# 174
Кюфтенцата останаха за днес, защото вчера беше голяма лудница при нас, но с Божията помощ успяхме да се справим. За вечеря набързо забърках по един протеинов сос със растителен протеин, сусамов тахан, овесени ядки смлени на брашно, канела и воден кефир. Ядохме го със суров морков

Днес за закуска: овесени ядки с кисело мляко, воден кефир и банан

Обяд: кюфтенцата, които бяха предвидени вчера за вечеря и суров морков

Вечеря: планирам да е говежди дроб, пък ще видим Mr. Green

# 175
Галче, какъв е този растителен протеин? Аз нямам никакъв опит с каквито и да е протеини на прах... сигурно е голямо невежество от моя страна Embarassed

# 176
От мен един прост зрял боб на яхния, втора вечер ще го ядем  Blush

# 177
Sunstone, аз ползвам ето този http://www.bodylogix.com/canada/vegan-protein/, но не знам при вас дали го има. Аз рядко го сервирам на децата, защото все пак не е цяла храна според моите разбирания, но добре засища и много бързо го забърквам и затова го ползвам в спешни ситуации Crazy

Nefertarri
, хич не се засрамвай, ако може да се вярва на разните хранителни изследвания, скорошни такива показват, че за повечето хора би било повече от препоръчително всеки ден да ядат бобови, така че по-скоро браво Hug

# 178
В сравнение с вашите творения, моите манджички просто бледнеят  Embarassed

# 179
Ох, а моят мъж си мечтае за боб или ориз.

Общи условия

Активация на акаунт