Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 547
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Мислила съм го,ще се консултирам с педиатъра ни. Ти какъв си давала? Аз знам само за Био,Гая,уж,бил добър,ама ще започна да проучвам.

# 196
Нашият педиатър ни предписа Линекс бейби. Сигурно има и по-добри, така че най-добре го обсъдете с вашия. Дано намерите решение  Hug

# 197
Закуска- овесени ядки с пасирани кайсии, киви и ягоди
Обяд- крем-супа от тиква и картофи
Вечеря- супа топчета

# 198
И ние днес имахме подобна закуска Hug овесени ядки с кисело мляко, воден кефир, киви и ягоди

Обяд: мини-пици от покълнала леща, овесено брашно и яйца, запечени с доматен сос и кашкавал със суров морков

Вечеря
: овчарски пай съм намислила, вчера опеках обикновени и сладки  картофи, днес ще задуша пиле и лук, имам от вчера и сварен червен боб и може да добавя малко замразени грах и морков. Салатата маруля, червено зеле, домати със сирене и зехтин

И понеже наскоро си говорихме за просо, ето една "сладка" рецепта: http://www.laboiteagrains.com/recettes-sante/bouchees-au-citron/

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 18:42 от Галче

# 199
Превод, дали има на английски  newsm78

Аз тъкмо направих едни сладки бонбони, които не станаха много сладки, явно сушените плодове ми дойдоха малко, като не ги притеглих, така се получава, но нищо по-малко калории ще има... Wink

# 200
Не, но аз обожавам да превеждам Hug

За 15 лимонови топчета

Съставки:
Сок от половин лимон
Настъргана кора от 1 лимон
1 ч.ч. обезкостени фурми
1 ч.ч. сварено просо
1 ч.ч. овесено брашно
1/4 ч.ч. (60мл или 4 с.л.) кокосови стърготини (по желание)

Приготвяне:
Сварете просото в 2 ч.ч. вода. Когато просото поеме водата е сварено (около 15 мин). Разбъркайте с вилица и оставете да почива под капак 10 мин на плота.
Сложете всички съставки (с изключение на кокосовите стърготини) в кухненски робот до получаване на хомогенна смес. (Лично аз мисля, че може би е по-добре първо да се изсипят фурмите и после когато станат на малки парченца да се добавят останалите съставки, за да се получили по-равномерно подслаждане).
Приготвените топчета поставете върху кухненска хартия в хладилника за 2 часа.
Съхранявайте 5-6 дни в затворен съд.

За кокоса нищо не пише, но от снимката се вижда, че го ползват за овалване на топчетата

Съвет: Ние ви препоръчваме да запечете просото преди да го сварите: в тиган запечете на средно силен котлон, докато просто стане златисто 4-5 мин. Внимайте да не го прегорите.

# 201
Мерси, Галче!
В скоро време ще я изпълня тази рецепта.

# 202
Ние си направихме една огрооомна салата, сирене със зехтин и червен пипер и си отворихме 2 консерви салата боб със скумрия със сос  Crazy Не бях яла 100 години, вкусно беше  Blush Лошото е, че замина доста хляб със салатата  Embarassed Успокоява ме, че беше черен  Mr. Green

# 203
Привет Laughing
След известни лутания по отношение на храненето, реших, че тук ми е мястото. Ще споделям основно моето, а не семейното меню, защото храненето на децата не го контролирам в по-голямата част на деня, тъй като са на детска градина и училище. Закусват вкъщи /основно овесени ядки с кисело мляко/, но рядко вечерят, защото все не са гладни вечер. Съпругът ми е предимно на месо и яйца /не е на високомазнинно хранене, просто си е такъв Laughing, гарнира с бира, та приемът на въглехидрати не е съвсем ограничен/.
Аз ще си описвам менюто / макар също на обяд да не го правя аз/, тъй като ям навън. Искам да  се самоследя с какво се храня, за да видя  във времето как ми влияе на тялото.
Чета ви от известно време и черпя идеи.
За днес закуска - плодова салата от пъпеш, манго, праскови и ягоди и една натурална Активиа
обяд - пържен сом и салата от домати и краставици
по някое време следобяд - около килограм череши
вечеря - парче руло "Стефани", малко гауда и четири -пет люти чушки

# 204
Добре дошла при нас, Аманда  Hug
Аз признавам - последните няколко дни не се храня балансирано, нито диетично. Има дни, в които умирам за хляб, баничка, вафла...И ям съответно  Embarassed И шоколад ям, ама него не го броя за грях  Mr. Green
Аманда, кило череши е много според мен. Искаш да сваляш или просто се храниш здравословно? Аз от плодове имам усещането, че качвам  Shocked Гледам да ги ям до 15 часа, че метаболизма после се забавя, а те съдържат захари....

# 205
Знам, че е много, Nefertarri, но не се сдържах Embarassed Вече втори ден. Така ще е известно време през пролетта. Това ми е един от най-любимите плодове. Може и да не е било чак кило, но купата не беше малка Laughing
Да, искам да свалям. Аз не ям от години храни, които общоприето се смятат за нездравословни , но проблемът е в количествата Grinning

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 22:02 от Аmanda

# 206
Е, по-добре череши, отколкото 2-3 филии хляб с шопска салата като мен  Embarassed Embarassed

# 207
 Не се знае вече кое е по- вредно Laughing
Аз също обожавам хляб със салата и ям един -два пъти седмично. Купувам си този на Елиаз http://eliaz-bg.com/project/100-%D0%B7%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0/

# 208
Добре дошла и от мен, Аmanda Колкото повече, толкова по-весело и толкова повече идеи Hug

Черешите са сезонен плод и сега им е сезонът, така че не виждам нищо лошо Whistling

Nefertarri, не знам дали е диетично, но според мен си е балансирано зеленчуци със сирене, боб, риба  и хляб. Всичко си има и фибри и протеини и въглехидрати и мазнини Peace

Sunstone, щях да ти пиша за кефира, той също е пробиотик и то от прочетеното по темата доста по-силен от капсулите Peace

А за да не ти сладни, пробвай да го направиш с кокосова вода, никаква сладост не остава, аз даже са наложи да го смеся с малко от другия със захарта, защото не ми хареса само да ми накиселява  Blush

Пак на тема кефир, аз си правих друг експеримент, "подквасих" прясно мляко с воден кефир, после го подсирих, т.е. сложих натрошено сирене с цел да се сгъсти и да стане нещо като гръцкото катики. Но не се беше сгъстило особено след 2 дни в хладилника. Врътнах го в кухненския робот да го хомогенизирам. После пак го сложих в хладилника. Днес го извадих и се беше сгъстило почти като много меко крема сирене. Може пак да пробвам, защото много ни хареса като сос за салата тази вечер Crazy

# 209
Оооо не, не, Галче, нищо против черешите, напротив  Heart Eyes Просто при мен не става ям плодове следобеда, надувам се и не знам....Иначе череши, пъпеш, кайсии просто мммм обожавам  Heart Eyes Грозде и круши мога и да не вкуся, ябълките откровено са ми противни  Sick
Аманда, черен хляб със зърна купувам на Стратос, много е вкусен, не претендирам да е диетичен. Може би цвета е само за мое успокоение  Crazy
Свекърва ми ни подари машина за хляб преди 2 месеца, още не сме я тествали, защото ММ ще ми слага още 1 плот в кухнята и сега просто няма къде да стои. Дано не се изкушаваме тогава много с топлият хляб. Но пък съм чувала, че домашният хляб е по-хранителен, тоест с 1 филия се засищаш, за разлика от купешкият.....
Пожелавам ви приятна почивка, ние след малко пътуваме при моите родители, там нета е лош, а на телефона не съм си инсталирала мобилната версия на БГ Мамма  Hug

Общи условия

Активация на акаунт