Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 551
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Раздялата я правя  на пюре,заради детето.
Аз също си правя тахан,но сусамов,обаче малката предпочита купения. Ще пробвам да направя лешников тахан,че имам лешници.
За вечеря направих крем-супа от сладък картоф,тиква и морков.

# 226
Sunstone bouquet Идвам у вас Wink, лешниците са любимите ми ядки Heart Eyes

# 227
Ау, да знаеш колко би ми било приятно!

# 228
Менюто за днес

Закуска
: като вчера, защото и днес сме вкъщи
Обяд: ориз с червена леща и пиле със сос от цвекло и сирене и суров морков
Вечеря: обяда със замразени зеленчуци азиатски микс. Салата сигурно ще е като вчера

Весел празник ви желая утре  bouquet

# 229
Вчера
закуска - кисело мляко с овесени, ечемичени ядки, сушени стафиди
през деня бяхме на планина и бях взела домати, краставици, сирене, хляб, кайсии и варени яйца
за мен за вечеря  зелена салата и две лъжици сусамов тахан, децата ядоха салата и печени цели картофи във фурната /пека ги направо без обелките/
Днес аз съм на високомазнинно хранене, защото искам да проверя дали торбичките под очите ми не се дължат на въглехидрати
яйца за закуска
обяд агнешко и зелена салата
вечеря още не знам
Мъжът ми рядко закусва,  децата закусваха по един банан и кисело мляко с овесени ядки, обядваха агнешко с ориз.

# 230
Честит празник на българската просвета и култура bouquet

Закуска: овесени ядки с кисело мляко, воден кефир и бананово пюре
Обяд: ориз с червена леща и пиле със суров морков
Вечеря: пиле с азиатски зеленчуков микс и гъби с останалия ориз с червена леща. Салата ще е маруля, червено зеле и домати със сирене и зехтин

# 231
https://www.facebook.com/AssetBaby/

Интересно и все по- предпочитано решение на проблема.  bouquet

Кой е казал, че имаме  проблем...??? newsm78

# 232
Менюто за днес

Закуска: овесени ядки с кисело мляко, кефир и чия с пресни ягоди
Обяд: червен боб с пилешко филе и доматен сос с гъби със суров морков
Вечеря: кюфтенца от червен боб с овесено брашно и яйца, отгоре с кръгчета от свинска наденичка, запечени на грил. Салата с краставица, водни кестени, маруля и зеле със сусамов дресинг и мисо и поници от репички

# 233
Домашният ми тахан от изпечени и смлени- сусам, лешници и орехи, смесени с воден кефир, се получи уникално вкусен.

От утре съм вече вкъщи и ще се започва отново с дневните менюта.

# 234
Мусака, правена от ММ  Crazy От мен беше шопската салата  Mr. Green

# 235
Вчера всички бяха по задължения навън и само вечерята беше обща - шницели от мляно месо на фурна и салата от каквито зеленчуци имаше в хладилника - домати, краставици, спанак,  червено цвекло , моркови, зелен лук. Стана много вкусна
Тази сутрин успях да се организирам да направя кекс с овесени ядки, банан, със символично количество захар.
Ще обядваме навън
За вечеря мисля пилешко филе в марината от кисело мляко и салата от елда и домати.

# 236
Аманда, много ми харесва салатата ви Heart Eyes

А за кекса се споделиш ли рецептата, ако обичаш  Hug

Аз имам рожденичка другата седмица и още не съм измислила тортата хем да е сравнително здравословна, хем да е вкусна, защото ще има поканени гости и не ми се иска да не я опитат. Повечето деца тук не ядат домашно приготвени сладкиши за съжаление Tired Вие какво приготвяте за рождени дни?

Менюто за днес

Закуска
овесени ядки с прясно мляко подквасено с воден кефир  Mr. Green с канела и ленено семе и сурова ябълка
Обяд
наденички с грах и моркови
Вечеря
имам поръчка за макарони с наденички и доматен сос с гъби; маруля със зеле, моркови и цвекло, и сусамов сос с мисо

# 237
Аманда, спанака в салата суров нали?
При нас няма на обяд и вечеря различно хранене. Не мога да готвя и то по 2 пъти.
Та довечера ще направя мекиците, ММ обича много със сирене и сладко /домашно/. За мен тази комбинация е  Sick Ако детето иска да ги яде, ако не - омлет.
И дежурната ми салата разбира се  Mr. Green

# 238
Галче, за рожден ден съм забелязала, че хапват неща, които могат да си вземат с ръце
Затова обикновено правя пилешки хапки с корнфлейкс на фурна
разни шишчета със зеленчуци или плодове, редиш различни цветове парченца зеленчуци и плодове, за да е красиво, може вътре в зеленчуковите да сложиш маслина
една година много харесаха таралеж с плодове - разрязваш зелка на две, увиваш я във фолио и различни плодове на клечка за зъби
можеш да пробваш все пак да им направиш някакви домашни сладки
Тортата обикновено я купувам, някаква плодова. Аз малко се притеснявам точно за такива поводи да правя домашни торти, защото ме е страх да не би да не ми се получат и да нямам време да реагирам.

Точната рецепта за кекса не мога да я кажа, защото изсипвах на око, но все пак
разбих три яйца с вероятно три-четири лъжици кафява захар, изсипах от пакета и не съм сигурна, но мисля, че дори може да си спестиш захарта изцяло
после добавих чаша кисело мляко с една съвсем малка лъжица сода
два банана на парчета, половин чаша разтопено краве масло /можеш да си замениш с каквато мазина обичате/ и фини овесени ядки, докато добие гъстота на тесто за кекс. Няколко лъжици тахан, половин бакплувер и две лъжици канела също в сместа, която след разбиването на яйцата, я бъркам с лъжица с останалите съставки, за да не спадне. Пече се на 170 градуса на вентилатор за около половин час.
Nefertarri, да, суров го слагам спанака в салатата.

# 239
  • Русе
 Аmanda, пилешките хапки с корнфлейкс на фурна стават ли хрупкави както по заведенията.

Общи условия

Активация на акаунт