Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 725
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Зимата добавям и праз, накълцан много, много ситно  Crazy Изобщо салатите не ги щадя, комбинирам смело, рядко става нещо гадно, като елдата например  Crazy

# 256
Супер е като има кой да дава идеи.

Hug

При нас тези температури не са нормални изобщо, даже и за летни са горещи, но от края на тази седмица очакваме захлаждане, точно за рождения ден. Аз нямам нищо против жегата, но много ми пада и без това ниското кръвно, вчера по едно време щях да припадна.

Днес менюто

закуска: ледени близалки с банан, кисело мляко, сурови орехи и лимон
обяд: два вида бързи кюфтенца с боб, овесени ядки, яйца, подправки и сусам и тофу с яйце и пастет от пилешки кокали със сусам със сурови моркови
вечеря: ориз и червена леща с наденички, салата от зеле, морков и цвекло със сусамов сос с мисо

# 257
Менюто днес

закуска: овесени ядки с кисело мляко с чия семена и ягоди
обяд: от вчерашната вечеря със сурови моркови
вечеря: ориз с червена леща и лучен сос и нарязани наденички с маруля, зеле, домати и подсирения ми експеримент

Решила съм тези дни да увелича бобовите за сметка на зърнените, т.е. всеки ден да има и бобови. Да видим домашните докога ще се изтраят Mr. Green

# 258
Аз нищо не отчиам, че сме в една въртележка и много не се задържахме предходните дни вкъщи. Навън ядохме предимно риба и салата.
Днес съм вкъщи с малкото - той е болен и нищо не яде
вечерята е свински пържоли и бобена салата, за закуска и обяд ядохме само плодове
Nefertarri, аз правя едни кокоски без брашно по тази рецепта http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2161-kokosovi-sladki-bez-brashno

# 259
Аманда, и моите са без брашно, но и без масло и без жълтъците от яйцата. За сметка на тях имам вътре 1 натрошен шоколад, стърготините са 150 грама, 1 пакетче фъстъчен крокант, ванилия и лимонова кора  Crazy Прибавям ги към 3 разбити белтъка на сняг с щипка сол.
Всъщност исках да направя тези сладки първоначално http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292227  но нямах ядки, вместо тях имах кокосови стърготини обаче, а фурната ми въобще не стоя топла 2 часа.
И проба-грешка стигнах до моите измислени кокоски  Crazy

# 260
Като споменахте кокоски, ето ви няколко по-летни предложения без печене, но трябва да се държат в хладилник Peace https://www.pinterest.com/pin/104638391319292564/

# 261
Аз почти винаги имам сурови кокоски (от смлени ядки, чия и фурми) в хладилника. Понякога сутрин си пия кафето с 1-2 кокоски.

Ние сме по цял ден навън, прибираме се само за обеден сън.  А вечер сме до 19-20 ч навън.
Много ми е трудно вече  готвенето по жегите.

Вчера детето хапна на едно капанче на плажа принцеса с кашкавал и домат. Аз пих фреш от лимон и грейпфрут.
Вечерята беше бъркани пъдпъдъчи яйца със сирене и салата от краставици, чери домати и маслини.

Днес

Закуска: КМ с ягоди и череши и ядки от лимец
Обяд: принцеса с кайма и салата от зеле, домати и краставица
Вечеря: някаква салата ще е, но все още не знам какво ще е допълнението

# 262
Завиждам ти за плажа и морето  Blush

# 263
Завиждам ти за плажа и морето  Blush

Абе, с малко и палаво дете не е много за завиждане. Аз и за минута не мога да седна да се насладя или да си почина, нито на пясъка, нито на заведение. Постоянно съм в движение и с поредица от обяснения.

Ти откъде си?
Помня, че имаше голямо дете. Елате, насам за няколко дена, със сигурност ще си починеш пълноценно в сравнение с мен...

# 264
В София съм....

# 265
Лятото сега започва, организирайте се и идвайте, поне за малко. sun

# 266
Момичета, благодаря за идеите. Аз правя сурови бонбони, но за съжаление само голямото яде. Малкото иска печени.
Чели ли сте това http://www.maikomila.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B8%D1 … 0%B5%D1%82%D0%BE/ ?

# 267
Лятото сега започва, организирайте се и идвайте, поне за малко. sun
За съжаление, едно идване на 3-ма души за седмица от София до Бургас, ще ни излезе много над възможностите  Confused

# 268

Нито един вълк не е казал на майка си “Еееееее, пак ли елееееен. Онзи ден ядохме елен!” Joy Joy Joy

Ние се връщаме към пролетта тези дни. Изминалите биха всички рекорди. Повече от 100г не е имало такава жега по тукашните географски ширини в края на май.

И така, вечния въпрос какво ядем днес Laughing

закуска - кисело мляко с овесени ядки и бананово пюре с орехи и канела
обяд - вчерашната вечеря със сурови моркови
вечеря - скумрия с оризово-бобови кюфтенца и салата с маруля, домати, зеле и сирене

# 269
Пиле с ориз на фурна правих. Дали защото бяхме гладни като кучета, или съм го сготвила прекрасно, се омете повече от половината тава  Crazy Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт