Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 725
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
И ние с ММ уж се ограничаваме, обаче понякога така му отпускаме края  Blush

Зимата сякаш ни се ядеше повече, сега от тия жеги ядем по-скоро неща от хладилника и то все плодове и зеленчуци. Понякога правя млечен сос - изцеждам малко кисело мляко, добавям чесън, копър и сол и топваме какво ли не вътре - карфиол, моркови, целина, броколи, супер е  Peace

# 346
Ехи, добре дошла Hug, колко красива и цветна стана темичката. Браво bouquet

Мен хич ме няма по снимките Blush

Менюто за днес

закуска - овесени ядки с кисело мляко, кефир и фъстъчено масло и чия с ягоди и ферментирали сини боровинки
обяд - от вчерашните бургери с печени картофки с замразен азиатски микс и сурова целина или морков
вечеря - ще питам децата дали искат риба или тофу Whistling

# 347
Сега се въртя около печката и правя тиквички на грил тигана. Много вкусни, но врътня си е  Crazy
Сосът е стандартен - кисело мляко, копър, чесън и солчица  Heart Eyes
За вечеря същото разбира се, 2 пъти на ден не готвя.

# 348
Ние снощи в крайна сметка ядохме сос, както му викат децата Laughing: раст. протеин с овесени ядки, фъстъчено масло, воден кефир и сурови моркови за топване.

За днес менюто:

закуска - манго замразено с кисело мляко и фъстъчено масло в кухн. робот като сладолед и желета
обяд - поръчката е за макарони; ще бъдат с доматен сос, аспержи, шийтаки гъби, бекон и кашкавал, за мен вместо макарони, тофу. Сложих го в саламурата от маслините тофуто и сега нямам търпение да го опитам да видя какво е станало на вкус Crazy
вечеря замислям един експеримент с киноа. Ще пиша как се е получил. Иначе ще сме на риба от консерва, за децата сьомга, за мен херинга със салата и булгур, ако експеримента с киноато се провали hahaha

Голяма жега е тези дни при нас, а не ми се включва климатик, че много изстудява къщата Crazy и затова гледам да не готвя или да готвя бързи яденета.

# 349
Аз преди обед се опекох с тия тиквички, а след обяда, за да не съм капО, направих и печени картофи на фурна с чесън. Гледах Джейми Оливър как го карамелизира  newsm78 В крайна сметка сложих чесъна отгоре, изключих фурната, сложих богата бучка масло и много магданоз. Минаха 20 мин, отворих и детето дайде да пита какво мирише толкова вкусно  Blush
Салата - домати с босилек и тук там чесънче  Simple Smile

# 350
Nefertarri, съчувствам ти Hug, но сауна ефектът може да е добър за здравето и фигурата Wink. Пък и печените картофки са си заслужавали. Ще споделиш ли трика за карамелизирането. Дали ще се получи и с други зеленчуци Thinking

Моят експеримент с киноато беше успешен поне за децата. ММ ще го опита днес, защото децата пак това искат за обяд Mr. Green
Тофуто също много ми хареса. Ако обичате маслини, горещо съветвам да пробвате. Но е хубаво преди ядене, да се изплакне, защото поема доста сол от саламурата.

И още един експеримент правих с червено цвекло, но днес наобяд ще го опитаме.

закуска - децата искаха пак сладолед; мисля да направя манго със сусамов тахан, ягоди с фъстъчено масло и пак манго но с какао, рожков и малко сурватъчен протеин за шоко топката Joy и желета разбира се
обяд - свинско с лук и цвеклото от вчера с киноа "бисквити" така беше кръстен от децата вчерашния експеримент със сурови моркови
вечеря - още не съм я измислила, но ще е с тофу, защото вчера децата това пожелаха, като опитаха моето тофу hahaha

# 351
Галче,  Hug
5-6-7 големи скилидки чесън ги режа на "филии", доколкото е възможно. В тигана с 2-3 капки олио ги обръщам за 2 минути, после ги вадя и в малко мед ги обръщам. В купичка някъде отстрани. Добавям го върху картофите и изключвам фурната  Simple Smile
Днес пак правих тези картофи с чесън. Метнах и 3 сурови наденици, резнах отстрани по 1 розов домат и стой, та гледай  Crazy

# 352
Пак промяна в плана  Laughing вечерята беше рулца със спанак и сирене със салата с краставици и сусамов тахан. За мен обаче беше тофу с шийтаки гъби /личи си, че тази комбинация мога и всеки ден да я ям, нали  Mr. Green/ с кефирни зърна и от спаначената смес от рулцата.

За утре

закуска - овесени ядки с кисело мляко, кефир, фъстъчено масло и грозде
обяд - разни Joy за ММ яйца на очи с киноа експеримента, който днес одобри hahaha със задушен лук и суров морков; за щерката от рулцата със сурова целина, утре ще ходят на водни пързалки от училището
вечеря - още не съм я измислила сигурно говежда кайма с леща и аспержи и лучен сос

Вторник е РД на ММ. Още не съм измислила нищо Embarassed

# 353
Да се похвалиш какво си сътворила за ММ  Hug

# 354
За малко да остане без нищо Blush, но докато децата правиха картички в последния момент, аз направих торта а ла в последния момент, голям екип сме Wink

# 355
ЧРД на мъжа ти, Галче  Hug Пожелаваме здраве за всички ви и да те слуша  Crazy
От мен за довечера - патладжан на скара със сос от кисело мляко, чесън, сол и копър.

# 356
Nefertarri bouquet

Рожденикът одобри "тортата", макар че малко набързо сутринта се наложи да духа свещите Mr. Green Аз лично бих намалила содата. Ето я рецептата: http://vegan-magic.blogspot.ca/2013/02/apple-cake-with-chocolate-ganache.html Захарта я сложих наполовина и вместо портокалов сок, сложих воден кефир hahaha

Това беше закуската. Отгоре сложих и червени замразени гроздови зърна овалени в брашно от баобаб за киселина и желатин. Оригиналната рецепта беше с готовите желатинови десерти, но такова нещо няма у дома Whistling
обяд - кюфтенца от говежда кайма и леща с доматен сос и бекон и от киноа крекерите със суров морков или целина
вечеря - рожденикът ще сготви нещо на барбекюто, от мен гарнитурата, ориз със зеленчуци замразен азиатски микс + аспержи и гъби шийтаки и салатата домати, айсберг, сирене и зехтин

# 357
Кефиш ме с тоя кефир  Mr. Green  Hug

# 358
Галче, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав, много да се обичате Hug Тортата е страхотна.
Аз готвя само за вечеря, но тъй като е еднообразно и небалансирано, не се отчитам. Обикновено салата, таратор, риба или месо. Сутрин децата ядат овесени ядки или плодове, а понякога и комбинация между двете.  

# 359
Галче, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав, много да се обичате Hug Тортата е страхотна.
Аз готвя само за вечеря, но тъй като е еднообразно и небалансирано, не се отчитам. Обикновено салата, таратор, риба или месо. Сутрин децата ядат овесени ядки или плодове, а понякога и комбинация между двете.  
Екстра балансирано за моя вкус  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт