Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 538
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Nefertarri, браво за постигнатото bouquet Не се ядосвай за липсата на ходенето пеша тези дни. Когато сме изморени Tired, най-малкото от което имаме нужда е допълнително натоварване, умората е достатъчен стрес за организма Peace

Ехи, с тази вкуснотия чак ме накара да го търся из нета, какво точно е това Mr. Green Намерих го, нещо като фондю, супер изглежда Flutter

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир, рожков, чия и ягоди
обяд - за ММ и щерката френския омлет с бекон и кашкавал със сурова целина и хляба от маниок; за мен какаови топчета и ме почерпиха с ето това . Буквално преведено сладък грах и наистина е сладък на вкус Crazy. Аз в БГ не съм яла такова, не знам дали има. Но като ми казаха, че за 3 седмици дава реколта се амбицирах да пробвам да си посея. Ще видим какво ще излезе Whistling
вечеря - сьомга от консерва, сладък картоф печен и авокадо със зелена салата от маруля, зеле, репички и суров пипер с мисо, тиквени семки и реколта от поници от елда

# 571
Закуска - кроасани с масло от пекарната до нас  Embarassed
Обяд - не сме обядвали  Embarassed
Вечеря - таратор и печен суджук

# 572
При мен днес се получи изцяло въглехидратно
закуска - някакво нещо , за което уж пишеше, че е смути от боровинки, а се оказа конфитюр от боровинки, разбит с много лед.
обяд - един банан
-вечеря зеленчукова супа с картофи, моркови, тиквички, лук, домати, много зелени подправки и филия хляб от моя любим без брашно
Не ми се ядеше нито месо, нито яйца. Пък и реших, като съм го почнала въглехидратно, да го карам до края на деня
за останалите
закуска овесени ядки с кисело мляко
за обяд супата
за вечеря варена царевица , наденички на скара
 Nefertarri, браво за свалените килограми. И аз днес се претеглих, за да видя да не съм омазала положението след почивката, но килограмите са задържани

# 573
Тъй като се оказа, че имам горчиви краставици в хладилника, шопската салата отпада, НО открих ето тази рецепта, която много ми допадна http://vkusenden.blogspot.bg/2016/07/blog-post_15.html и вероятно ще направя за вечеря. Също така си мисля и за едно ризото със скариди, но нямам никаква идея как, ще търся нещо из нета.

Имам въпрос: какво мога да направя с кокосово мляко (от консерва)? Правих скариди с него и ми остана 3/4 от млякото, но на ММ хич не му хареса  #Cussing out Има ли как да го добавя в ризотото?  newsm78

# 574
Ехи, защо не му харесаха на ТМ скаридите с кокосово мляко. Ако е заради вкуса, него няма как да го прикриеш, винаги се усеща. Ако е заради консистенцията /че е по-мазно/, можеш да пробваш да го разредиш с вода и да го използваш вместо течност в ризотото.

Ако пък искаш, не го ползвай за готвене, а за десерт, супер сладолед се получава с кокосово мляко, ако сложиш и замразени плодове и врътваш в блендер или кухн. робот. С манго ми е любимата комбинация на мен, но и с череши и с ягоди става супер Peace Ако искаш даже можеш да го сложиш в хладилник и като се разслои да махнеш течността и да използваш само мазната част.

# 575
И аз не знам какво точно не му хареса, може и от подправките да е било. Това със замразените плодове не ми е хрумвало, но може да сложа част от млякото и да пробвам. Гледам сега рецепти за ризото, ама пак всичко ще карам на око - не мога да следвам рецепти нещо  Blush

# 576
Давай смело, Ехи Hug ММ също не харесва вкусът на кокос в основните ястия, виж за десерта е на друго мнение Wink Ти какви подправки сложи?
И аз така карам на око и си казвам, че все ще става за ядене накрая щом само продукти за ядене съм сложила като изходна суровина Sunglasses

Виж какво намерих в "записките" си Laughing https://fr.pinterest.com/pin/222857881533590286/

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 22:46 от Галче

# 577
Аз кокос обожавам, мога всякак и на всичко да го ям. Скаридите ги правих по рецепта на една приятелка, която е индийка, та имаха бая къри  Laughing Аз обичам индийска кухня, но ММ не е голям фен. Мисля да прикрия кокосовото мляко в ризото. Като сложа и малко бяло вино няма да го усети и ще мине номерът  Laughing

Цял ден се моткам в нас и освен две перални да пусна, нищо не можах да свърша и малко ме е яд. Мисля да правя около час упражнения, после ще дойде време за вечеря и обядът отново беше пропуснат  Blush

# 578
Току-що изядох една наденица купешка, супер люта и я полях с бира. Развалих си режима, много ме е яд. Като не съм се наспала и налитам на вредности.

За вечеря здравословно- пъстърва на скара и зелена салата. Каква риба купувате? Преди взимах дива сьомга , ама сега заради Фукушима, не взимам дива, другата не искам, а ми се яде. То, не че пъстървата не е от развъдник. Не знам каква риба да купувам, за да може ползите, да са повече от вредите.

ММ не понася индийско, аз много обичам , имам една манджа с пиле, червени чушки, кокосово мляко и  къри, това го яде само , ако съм сложила малко къри.

Рецепти и на мен ми е трудно да следвам и затова много често не ми се получават добре нещата.

# 579
BeutiLfull, и аз съм много резервирана към рибата и даже я избягвам. Освен да е Wild catch не знам какво друго има значение, всички риби за от развъдници и един Бог знае с какво ги хранят.

Имам един познат индиец и той много ме запали по индийската кухня. Всяка подправка помагала за различни неща, а и аз наистина съм чела че куркумата е полезна, както и е останалите подправки, които използват. Само с лютото имам проблем, но стискам зъби. И мексиканска кухня обичам, но млъквам, че съм на диета  Sick

# 580
И аз вземам само дива, но редувам сардини със сьомга. Според мен това е по-малкото зло Peace

Аз нищо люто не мога да ям Blush Добре, че аз готвя, че всичко да е по мой вкус вкъщи. Като съм на ресторант по два пъти разглеждам менюто, докато намеря нещо, което да мога да ям hahaha

# 581
ами там е работата, че вече и дивата риба не е добре, защото при нас е от Тихия океан, а той е доста замърсен от радиация. Та затова ми е чуденката.

Люто не мога да ям, но предполагам е въпрос на навик. Интересно е наистина, значението на подправките, но аз си карам с традиционно българските, рядко по екзотични.

# 582
Не сме фенове на рибата у дома. Пъстърва взимам в редките случаи, НЕ замразена.

# 583
Ние ядем всякаква риба - речна, морска, язовирна. Скумрия, пъстърва, сом, шаран, сафрид, попчета, костур, сьомга, есетра, калкан, каквото се сетите. Всичко обичаме. Мъжът ми е рибар, а и отделно си купуваме.
Аз обожавам люто, като пиша менютата винаги да се има предвид към вечерята и няколко люти чушки поне Laughing
Днес ще си правим барбекю-евентуално пържоли, тиквички на скара, салата шопска, а може и тази, която Ехи показа, много вкусно ми  звучи. Само дето едното дете не обича сирене, та все отделяме предварително.
Галче, такъв грах не съм виждала в БГ.

# 584
Менюто днес

закуска - цвеклови палачинки, цвеклото ми е на свършване, ще трябва да проверим дали в магазина ще има по това време на годината Outta Joint, но като голяма плодова пица със сусамов тахан разбит с кефир, канела, куркума и брашно от баобаб и замразени горски плодове
обяд - зелен ориз Mr. Green с целина, спанак и къдраво зеле, със заливка от яйца и кашкавал със сурови моркови
следобедна закуска има три вида близалки hahaha: с ананас, банан, кокосово олио и парченца от орео курабиите; с банан и фъстъчено масло със замразени малини; с квас от цвекло, рожков, какао и сусамов тахан със замразени малини.
вечеря - останалият ориз с ето тази рецепта http://pep-4o.blogspot.ca/2012/10/10.html, но печена на горен реотан на фурната и мисля да пробвам с дом. сос вместо соев сос, освен ако ММ не реши да е бургери на барбекю. Салата с домати, краставици, чушки, сирене и тиквени семки

Аманда, наистина е странна "порода" този грах, но ми се струва , че няма да покълне, май не е достигнал зрялост Thinking. Но пък ми казаха къде се продават семена и понеже за 3 седмици достига зрялост съм склонна да опитам да си посея няколко зърна в цветната леха Laughing. Децата вчера го одобриха и питаха, какво имало вътре, че било сладко Joy

Общи условия

Активация на акаунт