Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 575
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Ехи, аз купувам понякога White mountain Bulgarian yogurt, състава му е само от мляко и бактерии, с малко кисел вкус, но на мен ми харесва, наскоро почнаха да го продават в магазините при нас, а го правят в Тексас. Не съм пробвала още да квася с него. Харесвам много и едно френски стил кисело мляко, много нежен вкус има, като десерт е, също само мляко и бактерии, обаче не става заквасването на мляко с него и спрях да купувам.

Галче, аз съм от тия редки случаи, които не слабеят докато кърмят. С първото дете си възстанових стария размер две седмици след като спрях да кърмя, сега още кърмя и съм с шкембе.

Много са ви завъртяни манджите на вас, аз съм по простите изпълнения. Кюфтетата от карфиол станаха добре, обаче доста от съставките пропуснах, защото ги нямам, соса не го направих, ММ не понася къри, моя сос беше доматен с чесън.

# 406
BeutiLfull, то си е до организъм. Аз пък бях точно обратно и с двете деца слабеех, докато кърмя и качих по няколко кг като спрях да кърмя. Ще си дойдат нещата по местата Hug

За рецептите и аз доста често правя замени и пропускам съставки Whistling BeutiLfull, споделяй и ти ако искаш твоите гозби. Аз се уча от интернет да готвя Blush, а там простите изпълнения не се виждат често Wink

закуска - замразени ягоди с фъстъчено масло и кисело мляко и малко сурватъчен протен на сладолед и желенца
за мен вода  Mr. Green
обяд - пържен говежди дроб с лучен сос, от вчерашните лещени кюфтенца, замразен зеленчуков микс с грах, царевица и зелен боб със сурови моркови или целина
за мен същото + 1 морков преди обяд
следобедна закуска за децата - ябълки
вечеря - поръчка на децата; тофу с печен пипер, авокадо и гъби със салата от айсберг, зеле, домати, сирене и зехтин
за мен същото + 1 морков преди вечеря

# 407
Като стана реч за яйца, пробвали ли сте омлет на фурна?
След печене в/у хартия се навива на руло, с плънка по желание, напр.: http://lety-culinaryadventure.blogspot.bg/2011/04/blog-post_10.html

# 408
Като стана реч за яйца, пробвали ли сте омлет на фурна?
След печене в/у хартия се навива на руло, с плънка по желание, напр.: http://lety-culinaryadventure.blogspot.bg/2011/04/blog-post_10.html

Мерси за идеята Hug Аз по едно време му се канех на този омлет, после го забравих. Този, който аз гледах беше зелен, защото беше спаначен омлет. Ще видим кога ще го включа в менюто Mr. Green

# 409
Ние сме си в България и купувам едно мляко по Български държавен стандарт, който уж гаранира, че няма примеси. Едната ми баба  прави домашно и понякога ядем и от нейното, но като цяло повече купено по БДС.
Кехлибаркова, често правя омлет на фурна- бързо, лесно и по-здравословно.
За днес - не сме закусвали, на обяд ядохме ребърца на скара, таратор, салата от домати и краставици. За вечеря има още много от скарата и предполагам, че ще е това. Аз ще се опитам да не вечерям или евентуално малини, касис. Но ако не стане - ще си хапна пак от ребърцата и салата.
Децата непрекъснато ядат плодове, обикалят по храстите в градината, та лятото не ги мисля за храна, могат на това да го карат. Доматите също ги хапват като ябълки, подобно на Nefertarri.
Галче, на децата също ли даваш протеин? Аз от доста време се каня да си купя, но все ми се струва, че не ми е нужно, ако имам достатъчно в храната. На мен ми се иска растителен, но в БГ по магазините никога не виждам.

# 410
Нещо блудкаво ми се струва млякото по БДС  newsm78 Или по-вероятно да съм свикнала с нишестето на синята и зелената Верея  Confused

# 411
Аз купувам от оранжевата Верея и много прилича на домашно заквасено мляко.
Когато се е  изчерпала в близкото магазинче, взимам от синята. Да, оранжевата е по-блудкава от синята Simple Smile, няма я тази плътност, която предполагам се добива от нишестето. А и на синята не пише, че е с българска закваска.

# 412
"Вереята" мисля, че е добър вариант. Понякога като се случи купувам КМ "Ралица", то е със сравнително по-малко въглехидрати от др. КМ.

# 413
Честно казано като бях отвикнала тук, предният път като се връщахме в БГ не ми хареса вкуса на киселото мляко Blush и през целия ни престой предлагах на свеки да подквасим, но тя каза, че с прясно мляко от магазина няма да стане Crazy, а така и не купи домашно мляко  Crossing Arms

Аманда, да и на децата давам протеин, но не цяла доза и гледам да е рядко, един седмично да речем. Например 2 с.л. раст. протеин и го смесвам с още толкова смлени овесени ядки и 1с.л. фъстъчено масло, разбивам го с кефир или вода или квас от цвекло и става като кремче. Задължително го ядат със сурови моркови.
Сурватъчният го ползвам само като им правя "сладолед" т.е. замразени плодове по 1 чаша на всеки с по 1с.л. протеин и 1 с.л. тахан.
Иначе и аз мисля, като теб, че ако достатъчно протеин поемаш с храната няма нужда от допълнителни източници. Ако не бях намерила наблизо и изгодно качествен протеин, изобщо нямаше да купувам аз, но е голямо удобство, когато бързам например и нямам време или желание да готвя Peace

# 414
Оказа се, ММ 'ревнува' от БГ Мама, затова не пиша вече много редовно тук и не всичко чета, поне докато отмине тази вълна.

Вчера за пореден път останах разочарована от тофуто, което купих, ама така е като не чета на място. Как може В да са 10 да са повече от П, които са 9, та аз нали именно, заради П го купувам.  Иначе  го опекох като предварително го мариновах в соев сос, с лук, чесън и къри. Стана вкусно, поне за мен. Но детето отказа да го яде. И ММ също след като разбра, че е тофу, голям е инат.
Относно протеина на прах, аз отдавна искам да си купя. Намерих един соев, който е на добра цена, а и фирмата си я бива. Мисля да си го взема, че аз нали не ям месо сега и не знам дали си набавям нужния протеин само от КМ. Може би, ако започвам да включвам в менюто си яйца, извара и малко сирене ще е Ок.

# 415
***SunS***, мъжът ми също много се дразни на бг мама Simple Smile.
А ти защо избягваш яйца?
Галче, ясно.
За днес - сутринта смути от малини, касис, френско грозде, къпини и мента
обяд - зеленчукова супа с картофи, моркови, целина, зеле, домати /каквото имаше в хладилника/
вечеря пилешки пържоли и салата от домати и краставици
Аз пих смути, ядох едно квадратче черен шоколад, защото малкият ми син много държеше да ме почерпи от един, който вчера му подариха гости и ще вечерям пържола и салата.

# 416
Ех, тези мъже, като децата са понякога Laughing

За днес голямо умуване и мъдруване падна на менюто, но накрая  го измислихме с общи усилия Mr. Green

закуската е ясна, сладолед Sunglasses от половин авокадо, лъжица какао на прах и замразени череши + желета
за мен без закуска Mr. Green странно, но когато е жега даже и вода не ми се пие Crazy
обяд - овчарски пай с малко останал дроб задушен с бекон + замразена зелена соя, печен пипер от буркан; със заливка от варени настъргани картофи + едно яйце + моркови или целина
за мен същото + морков
следобедна закуска за децата - ледени близалки от ферментирали сини боровинки и една праскова с воден кефир и лъжица фъстъчено масло
вечеря - мисля да е цвекловите палачинки със свинско сърце, което варих с картофите сутринта. Ако ми е много горещо, може и азиатски микс със зеленчуци да е гарнитурата. Салатата с домати, зеле, сирене и зехтин.

Днес видях в нашия магазин, че са отворили био щанд. Купих си авокадово олио, някой ползвал ли е? Аз бях гледала преди в магазина, но като реших да си купя, както обикновено се случва при мен спряха да го зареждат hahaha

Сънс, за тофуто, аз гледам съставките, ето такова купувам аз: http://unisoya.com/en/454regular.html
За протеина, ти си знаеш, но аз не съм чела положителни отзиви, специално за соевия. Ако можеш потърси грахов или смесен /моят е такъв/. Логиката е, че е силно концентриран продукт и ако си чела негативна информация за соята например, ефектът ако има такъв се мултиплицира при извлечения протеин. По принцип сурватъчният е най-високо качествен /от гледна точка на аминокиселини и пълноценност на протеина/, ако е студено-извлечен и не е наблъскан с излишни добавки Peace

# 417
Авокадово олио звучи много интересно. Ще очаквам отзиви Simple Smile Аз отскоро използвам кокосово, но не съм заменила слънчогледовото на 100%. Харесва ми иначе, няма някакъв дъх, единствено бурканът му заяжда и без ММ не мога да го използвам Grinning

# 418
Ехи, какво кокосово олио ползваш без миризма? Кокосовата миризма мога да толерирам само в сладкиши, а ми се иска да си пържа яйца в нея.

Сутринта трябваше да доброволствам на детски футболен турнир, та нямах време за яйчената ми закуска, направих си едно смути със суроватъчен протеин (само такъв ползвам) и замразени горски плодове. Сложила съм да ферментирам гроздови зърна във водния кефир. Какво ли ще се получи се чудя?
Обяд доматено гаспачо и козе сирене.
Вечеря ще бъде скара и салата зелена.

# 419
кокосово олио без миризма

рафинираното е без миризма: http://www.livingthenourishedlife.com/refined-vs-unrefined-coconut-oil-3/

BeutiLfull, сподели, моля те, как се е получило гроздето, аз след последния неуспешен опит с череши, не съм пробвала с друг плод Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт