Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 571
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Купувам най-обикновено олио в буркан (или може би се нарича масло  newsm78) И моето е рафинирано, на буркана пише Refined expeller pressed, not hydrogenated

много ми е фотогенично Simple Smile

Втвърдява се като му е студено, но вкъщи обикновено е жега и си е все течно. Дори съм си пресипала в една стара кутийка от крем и вечер си мажа на лицето и устните. На косата си също слагам от време навреме - много е функционално.

# 421
Ехи, и аз така откакто купувам кокосово масло, не купувам никакви кремове и козметики Flutter, а петите ми станаха меки като бебешко дупе, откакто ги мажа след баня. Но аз ползвам необезмирисено. Обожавам аромата на кокос Heart Eyes

Моята щерка от днес е на дневен летен лагер и ще ми се налага по два обяда да измислям през повечето време.

Менюто днес
закуска - овесени ядки с кефир, КМ и фъстъчено масло с гроздови зърна
аз днес бях събудена много рано от децата в 6,30ч Tired и ще си позволя сурватъчен протеин за закуска
обяд за щерката - картофи запечени с кашкавал със сурова целина и две закуски от една ябълка и един суров морков
обяд за ММ - освен картофите, останалото от сърцето и задушените зеленчуци от вчера
аз няма да ям обяд
вечеря за мен и децата, ММ е на работа - кюфтенца от червена леща, овесени ядки и яйца и ще има и за утре на обяд, предполагам; салата с краставица, зеле и маруля със фъстъчен сос с ленено семе и мисо
за мен + един морков

# 422
Za mazane i az bih predpochela da mirishe na kokos, no nali sym praktichna, ot men da mine, shte karam i s maslo za gotvene. Efektyt e syshtiq i MM ne mrynka, che prekalqwam s kozmetikata Grinning Syjalqvam za latinicata, na rabota sym i reshih da nadnikna w bg-mamma Stuck Out Tongue

# 423
Авокадово олио не съм ползвала. Кокосово масло си слагам в кафето сутрин. С аромат на кокос, купувам си го от био магазините.
Нашето меню е подобно на това на Галчето.
закуска овесени ядки с кисело мляко и малини
обяд - направих табуле с булгур, което яде само големият ми син, малкото не е във форма и яде само две парчета диня
вечеря  леща, варени яйца и салата с домати и краставици
Аз ще ям вечерята, през деня пих смути като вчерашното с всичко, което намерих в градината. Вкъщи съм /малкият е с вирусна ангина/ и ми е ужасно трудно да не ям . А по план-график, ако не се скофти нещо, би трябвало в края на седмицата да заминем на море. Не съм в блестяща форма, но каквото такова ... в крайна сметка по света ходят и по-пълни хора.

# 424
Здравейте!  Hug

Известно време скачах от диета в диета. Но вече ми омръзна. От няколко седмици се опитвам да се храня с цели продукти, без преработени храни в лъскави опаковки. Не изключвам никоя група напълно, не смятам макронутриенти или калории. Опитвам се да го превърна в начин на живот, както и ежедневните тренировки. Имам за сваляне няколко килограма, но и да си останат няма да е проблем.

Споделяте менюта и рецепти, които ще са ми от полза. За сега толкова от мен.

Галче, страхотна тема!  bouquet

# 425
Аз съм го ударила на мързел и от не съм готвила от няколко дни, но ММ сякаш не забелязва, щом още не се е обадил  Laughing Обичайното меню е

закуска: 2 варени яйца с плод и смуути (манго+спанак)

обяд: обикновено го пропускаме или хапваме нещо набързо. Когато сме на работа предимно някоя салатка и после хрупаме ядки

вечеря: салата, огромна порция  Simple Smile Ако реша да се развихря, може и нещо да приготвя, обаче хич не ни се яде месо, а то какво друго остава... Мисля да направя лещичка тези дни

Преди няколко дни правих кремсупа от карфиол и вчера я изхвърлих. Не знам дали само при мен, но много странно миришеше, някак гадно. ММ снощи ме пита дали съм пръднала (с извинение)  Embarassed а аз просто бях изхвърлила супата. Той пък как ще ме пита такова нещо, това са тайни!  Joy

# 426
Мери, добре дошла Hug

Ехи, много ме разсмя с твоята карфиолена супа Laughing. Но като оставим шегата на страна, карфиолът наистина има подобна миризма особено като престои, нали е от същото семейство като зелето /кръстоцветни/.

Аз пробвах авокадовото олио Heart Eyes Неутрално е като вкус и аромат и отлично може да се ползва и на салата и за готвене. Вчера например като го отворих да сготвя обяда за днес на ММ, реших да го тествам и върху салатата, която беше маруля, зеле, краставица, тиквени семки, поници от репички и елда и авокадовото олио. Децата го одобриха Flutter

Менюто днес

закуска - овесени ядки с кефир, КМ, рожково брашно, чия и праскови
обяд за щерката - от лещените кюфтенца със сурови моркови; закуски - моркови и ябълка
обяд за ММ - пържен пипер с лещени кюфтенца
вечеря - спаначени рулца с краставица

# 427
Галче, благодаря за инфото, ще го пробвам това авокадово олио. Усещам, че ще има няколко приложения  Laughing Тази пролет си правих маски за коса с авокадо и косата ми изглеждаше супер.

А относно карфиола, повече на супа не  Naughty Не стига че сама си я ядох, ами и накрая замириса  Sick Направо се отвратих.

Сега ще си направя едно смуути за закуска Simple Smile Днес е доста мрачно и ми трябва нещо свежо за повдигане на духа и мотивация да отида на работа  Joy

# 428
Днес много мазнинно  Embarassed
закуска две варени яйца
обяд наденица с кълцано месо и домати
за довечера смятам само салата за някаква относителна компенсация на мазнините
По-добре ми е като не ям нищо през деня, но просто не ми се получава вкъщи.
Не готвя напоследък. Не ми се занимава. Месото редувам с варена леша и варен зрял боб и туй то. Децата казаха, че най-хубаво готвя боб Embarassed Казвам им да си мълчат пред хората, че това е "голямо" кулинарно умение Laughing
Мъжът ми обожава да готви, но напоследък няма никакво време. Той е този, който прави у нас завъртяните неща, красиво поднесени, аз съм по простите.

# 429
Аmanda, късметлийка си ти

Аз за моя мъж съм чувала легенди (от майка му!) какви козунаци и торти правил - ни едното не съм видяла  Laughing като го видя да навлиза в кухнята изтръпвам защото пада едно търсене, нервене, това къде било, онова къде било, накрая се налага аз да ставам и да му показвам.

Аз предпочитам времето, което имам след работа, да го отделя на себе си, не за готвене, и обикновено правя някакви упражнения или просто си релаксирам с макса на лицето. НО нямаме деца, предполагам това е доста определящо в случая

В събота и неделя се вихря, имаме храна докъм Вторник и после почваме на салати и ако забъркам някоя леща, боб - това е  Peace Много се надявам като си намеря по-хубава работа да можем да си позволяваме поне веднъж на 10 дни да хапваме навън. Сега няма как, но му се вижда края и на този период.

# 430
Как ми се иска и на мен понякога да не налага да готвя всеки ден, но нямам този лукс.
Скрит текст:
Но той кой каквото си го направи Embarassed. ММ и всеки ден може да купува пиле на грил от магазина и да яде пържени яйца и хляб от магазина Sunglasses, но за мен това не е хранене за всеки ден Crazy Може и той да е прав... Tired
Той е свикнал винаги да има разнообразие и яденето да е винаги прясно приготвено, защото така е възпитан. Като е бил малък, майка му е била домакиня, не е ходела на работа. Моята майка пък рядко готвеше, имаше стол в завода, в който работеше и бяхме на столово хранене.
Да не се приеме за оплакване, аз всъщност обичам да готвя, но понякога просто нямам желание Blush Задава се ПМС и ми е трудно да виждам живота в розово. Търся си какво да не ми е наред Mr. GreenКрай на лиричното отклонение  Whistling

ММ навремето ме ухажваше с палачинки Flutter, но се сещам вече кога беше последния път, когато ни е правил. Обикновено като стане, закуската е вече готова.

# 431
Момичета, то при нас така се получава, защото той донякъде е професионално обвързан с храненето. Не е готвач, но пък има постоянен досег до рецепти. Освен това от дете обича да готви. Големият ми син също изявява подобни наклонности- на този етап измисля някакви интересни салати и комбинации с любимите му скариди.
Аз също обичам да готвя, но не всеки ден, не лятото и още по-малко, когато се опитвам да отслабна Simple Smile Защото ако не виждам храна, не ям, но ако съм постоянно сред храна, ми е трудно....
Вчера сестра ми беше направила хубави кюфтета от тиквички за племенницата ми - настъргани и изцедени, с лук, яйце, овесени ядки, зелени подправки.Почерпи и моите деца и много ги одобриха.  . Давам идеи за сезона, защото се правят лесно.  

# 432
Изобщо не съм знаела, че рафинираното кокосово  е без мирис, аз мислех че то е гадно. Мерси момичета, ще го купувам и ще готвя с него.

Галче, гроздето го ферментирах 12 часа и си остана цяло и съвсем леко усетих ферментацията, отвътре си беше супер сладко, ама аз ползвах много сладък сорт, който изобщо не знам защо купих, сорт захарен памук, все на сладко налитам. Мисля, че ако го бях оставила по- дълго, добре щеше да се получи.

Аз не обичам да готвя, ама трябва да се яде.

Сега в хладилника се изстудяват шоколадовите квадрати, рецептата Галче я беше пуснала. Нямам търпение, само обикалям хладилника. Направих ги без кокос на прах.

Закуска 3 варени яйца, авокадо
Обяд от вчера, каквото остана от скарата
Вечеря салата зелена с консерва тон риба и свински котлети

# 433
Уффф... Как го ядете това авокадо  smile3557

Аз не трябва да го виждам, за да го ям, не можах да му свикна  Sad

# 434
Харесвам го дори да го греба с лъжица. Най-много го харесвам в салата и гуакамоле.

Общи условия

Активация на акаунт