Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 569
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Гуакамоле и аз много обичам, но лошото е, че го съчетавам с начос  Blush и с това се изчерпват вариантите, в които ям авокадо. Купувам го, седи, седи, накрая омеква и заминава на маска за коса  Joy

# 436
Уффф... Как го ядете това авокадо  smile3557
И на мен не ми е любимо  Confused ММ казва, че вкуса му бил на тиква  Mr. Green

# 437
Така да се включа и аз в темата на бързо.
За готвенето, ММ много обича да готви и му се отдава доста добре. Напр. винаги той приготвя (вкл. снощи) раци, разните риби ( без много кости, по мое настояване), скариди, миди.

От както се е родила малката, която и като бебе,  и сега не е лесна за гледане, готвенето за мен е на много заден план. А сега лятото вече е абсурд да готвя по 2 неща за хранене. То така трябва по цял ден да си стоим вкъщи. Пък и нещо, което се прави за 15мин., аз го правя за 35-40мин, като постоянно отскачам напред-назад при всяко 'мамо, ела, искам това или онова'.

Новият семеен режим ще е приготвяне на храна само за вечеря. Закуската за малката не я броя, защото не отнема много време.
Искам да въведа  поне за лятото Палео-хранане у дома, но истинското, което не е свързано с ВМ-хранене.
Ще залагам на зеленчуци, плодове, месо, риба и яйца.  Това, което няма да е палео, ще е дом. КМ, извара,  по-малко сирене и кашкавал, и разните ядки-овесени, лимецови, ръжени, както и хляб от цели зърна и семена.

За кокосовото масло, имам едно малко бурканче-органик, което мирише прекрасно, аз обожавам кокоса. Но ми идва доста скъпичко и го пестя, предимно за детето.
Авокадто го ползвам за приготвяне на разни кремчета на детето, с какао, мед и изцеден портокалов сок или с банан и тахан. Иначе ММ прави много хубаво гуакамоле, не че се изискват някакви умения за него.

Закуска- пълнозърнеста каша с малини, ягоди и праскова за детето.
Обяд- цеденено мляко с блендирана краставица, подобие на таратор и домашен сладолед за детето. За мен беше чаша КМ с 3 ч.л. овесени трици, а после си направих и десерт от 2 суп.л. извара с малко какао и 2 к.л.фъстъчен тахан. Embarassed
Днес за вечеря направих онзи омлет на фурна от линка на кехлибаровка. Защото аз ям само яйца. Иначе имам и останали кюфтета с кълцано  месо от вчера. Ще има и салата с домати, краставици,репички и сирене.

# 438
Аз тук се научих да ям авокадо покрай сина ми. Той като беше бебе, това беше любимата му храна, а за мен огромно удобство. Режа авокадото на две и греба с лъжичката hahaha Даже и торта съм правила с авокадова глазура
Сега го ядем на салата, много добре се връзва с домати и бяло сирене. В добавка към ядене, само осолено и поръсено с лимонов сок и на шоколадов пудинг в сладък вариант. За сметка на това пък, готвено не мога да го ям, променя си вкуса и не ми харесва Sick

Ехи, за да не омеква бързо авокадото, аз го държа в хладилника и там узрява, но с много по-бавни темпове и може да се изяде без да презрява Peace

За днес менюто:

закуска - овесени ядки и пшеничен зародиш с кефир и КМ с ферментирали боровинки и портокал
обяд - за щерката от вчерашните рулца със сурови моркови; за ММ омлет с кашкавал и от рулцата с моркови; закуски за щерката - моркови и ябълка
вечеря - авокадена салата Mr. Green с варени яйца, печен пипер и лук; овесени крекери; салата: маруля, зеле, краставица, сусамов тахан и мисо и поници от репички
аз мисля и два моркова /по-малки/ да изям преди вечерята

# 439
Галче, радвам се, че не си закусвала вода  Mr. Green
При нас - свинско на скара плюс шопска салатка и череши за десерт  Simple Smile

# 440
Галче, тортата изглежда супер, бих могла да изям поне 2 авокадови топки, щом са съчетани с шоколад  Laughing

Днес цял ден съм вкъщи и мисля да наготвя нещо. Например леща - много я обичам.

Закуската е скромна - смуути и ягоди. Доста понапазарувахме уикенда и ме е страх да не се развали нещо, трябва да обирам каквото има.

За обяд едва ли ще имам време и сигурно ще боцкам нещо из нас - я някоя ядка, я някое парче шоколод.

За вечеря - леща. Купих някаква различна, не съм вземала такава досега и ми е любопитно.

А пък авокадото съм замислила да го изям на салата с домати, резен авокато, добре скрит между домата и моцарелата отгоре, иначе няма шанс  Laughing Пък и ще стане малко бяло, зелено, червено - красота!

# 441
Ехи, каква леща си купила?

На мен любимата ми е dupuy, ето такава:

# 442
Ехи, каква леща си купила?

На мен любимата ми е dupuy, ето такава:

На пакета пише Small whole green и е леко зелена, досега все кафява съм вземала и все на една марка. Тази не само че не е кафява, ами е и от друг магазин. Иначе леща като леща Grinning Вероято ще има лека разлика във вкуса, не знам. Зелена леща не съм яла досега

# 443
Напълно възможно е да има разлика във вкуса, но също и в текстурата.

Както пише тук http://www.chowhound.com/food-news/134598/how-are-french-lentils … rom-regular-ones/, тази, която аз съм показала има характерен вкус и не се разварява, стои на зърна. Аз я покълвам и бланширам и повече я харесват у дома от прословутата червена леща Mr. Green

# 444
French lentils take less time to cook and retain their shape better than ordinary lentils - спечели  ме!

Следващата ще е такава. Наистина кафявата се разварява леко, поне тази, която аз вземам, само че ние не сме чак такива естети и си я хапваме всякак. Обаче сега ме запали по тази френската и ще я опитам. Даже може да експериментирам, защото леща, освен на яхния, другояче не мога да приготвям.

newsm22

# 445
Ние харесваме авокадо в гуакамоле и в различни салати, нарязано на кубчета. Големият ми син си го яде и така направо. Аз също го обичам така, прилича ми на орех. На малкото понякога го правя с банан и какао.
Аз смятам днес да пробвам да не ям нищо до вечеря.
За децата - кисело мляко с овесени ядки
обяд - таратор, салата от домати и краставици и ориз със зеленчуци /имам някакъв готов замразен микс и ще го ползвам/
вечеря - печени пресни картофи /режа ги на две,  пека ги без да ги беля, малко масло, копър и чесън/ и печена пъстърва.

# 446
Авокадената салата вчера беше много успешна. Щерката каза, че всеки ден може това да яде. Пък аз й казах, че няма да е това, защото трябва да има разнообразие Crazy

Аманда, сподели как ти се е отразило еднократното хранене.
Скрит текст:
Аз изкарах 43 часа сухо гладуване (от понеделник вечерта 22ч до сряда вечерта 17ч). Просто исках да дам почивка на цялото си тяло от храна и вода. Не мисля, че ще има ефект отслабване в дългосрочен план, въпреки че вчера като се претеглих бях -1кг и мерките ми бяха -1см Shocked Като цяло се чувствах много добре, почти не усещах глад или жажда Crazy Когато започнах "захранването" реших да не си натоварвам бъбреците с вода и изпих на малки глътки само половин чаша вода, после продължих с морков, после салатата с краставици и накрая авокадената салата. След вечеря имах нужда от още нещо и си направих замразено кремче от 1с.л. сурватъчен протеин, разбит с малко вода, с 1с.л. рожков и 1с.л. кокосово олио. Днес сутринта изобщо не се събудих жадна или гладна. Даже си налях ментовия чай в офиса и 30 мин дори не го близнах Crazy Днес продължавам с еднократното хранене, придружено с морков. От утре до неделя ще съм на двукратно хранене, защото при нас пак е дълъг уикенд, утре празнуваме Деня на Канада Party

Менюто за днес

закуска - овесени ядки, кефир и КМ с канела и ябълки
обяд за щерката - сладък картоф и замразен грах, овалян в запечено брашно с няколко лентички кашкавал и сурова целина; закуски - морков и мандарини; обяд за ММ - от граха с обикновени картофи, кашкавал и доматен сос
вечеря - паниран пипер с кашкавал и киноа крекери; салата с маруля, зеле, домати, сирене и зехтин

# 447
Лелее.... 43 часа сухо гладуване. Ти си герой. Не го мога това, затова и никога няма да съм слаба Laughing Това е воля.
А за еднократното хранене - в началото за отрицателно време свалих 3 килограма, просто драстично намалих калориите.
Като си останах вкъщи с детето тази седмица, нещо поразвалих работата и сега съм плюс един или иначе казано общият резултат е минус два килограма. Дано да ги задържа.
Ама то как да гладувам вкъщи - днес децата станаха много рано и по обяд спаха цели три часа Rolling Eyes, а аз нали реших да не ям нищо, но издивях - тренирах за втори път през деня, после изведнъж зверски огладнях и изядох четири домата Laughing
Мисълта ми е, че ми е трудно като не съм на работа, а сега предстои и отпуск две седмици. Не знам как ще е .... И да не излезе, че се оплаквам, че съм в отпуск, просто волята ми е зле. А и трябва нон стоп да съм ангажирана, за да не се сещам за храна.

# 448
Не знам дали съм герой,
Скрит текст:
на мен ми е много по-лесно да не сложа нищо в устата си, отколкото да си огранича храненето. И поне за мен, сухото гладуване го издържах по-лесно от водното. Пък и не виждам, защото ако давам почивка на цялата си храносмилателна система, да не мога да дам почивка и на бъбреците. Като се замислиш, всяка нощ правим точно това, на сухо гладуване сме до сутринта Wink Аз просто увеличих времето. И единственият по-значим ефект, който усетих и то чак към края е, че ми бяха изсъхнали малко устните. Говоря за устните, не за устата. Странното е, че устата ми през цялото време се пълнеше със слюнка Mr. Green

# 449
Оле, Галче, направо съм те признала с тези твои гладувания. Не случайно си 40кг. Истински ти се възхищавам на волята. Аз нямам такава. Дори и на лунуванията си пийвам калории под форма на  разредени смутита.
Единственото ми истинско и  принудително гладуване, когато не усещах никакъв глад, но жажда, да, беше след секциото... тогава повече от 48ч не бях яла,  добре, че ми разрешиха да пия вода на малки глътки.
По принцип през деня мога да издържа без храна, но вечер трудно заспивам като съм гладна.

Закуска- бисквитена торта с  домашно плодово КМ
Обяд- омлет със сирене и кашкавал (дело на брат ми, опитах го, вкусен беше < снощи детето изплю моя омлет на фурна>), хапна само от кюфтетата)
Вечеря- на заведение ( и майката е човек)

Общи условия

Активация на акаунт