Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 567
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Галче, не омаловажавай постигнатото. Това говори за характер. Браво.

# 451
Благодаря ви Hug
На мен просто ми трябваше Reset и затова го направих. Наистина не го приемам за геройство.

# 452
Еднократно хранене да го разбирам по един път ядене на ден? Или бъркам  Embarassed
А сухото гладуване пък не разбрах какво е  Embarassed Embarassed

# 453
Да, точно това е, еднократно хранене за мен е само вечеря, но може и обяд да е или закуска Peace

Сухото гладуване е хранене с въздух Mr. Green т.е. пълно гладуване без вода и без храна.

# 454
Галче, това звучи много страшно  Shocked

Аз като съм гладна съм много нервна и не е здравословно нито за мен, нито за околните  Laughing

# 455
Със сигурност не е за всеки, но все пак да не забравяме, че човек може да издържи 9 дни без вода Wink

Ехи, ММ и щерката са като теб, изнервят се без храна. Синът ми пък е от моята порода. Ако не го подсетя, цял ден може да гледа книжки и да не се сети, че не е ял  hahaha

# 456
Галче, аз те подкрепям. Смятам, че последните десетилетия хората в западната цивилизация се хранят повече от нужното. Замислете се как се е променило храненето в годините - от механизъм за оцеляване, се е превърнало в начин на живот, мода, култура. Много внимание отделяме на това да се тъпчем, да внимаваме да не го правим, да се въртим около това какво ще изядем или няма да изядем. Да следваме режими, да живеем по теориите на тоз или онзи гениален учен, който си изкарва парите от желанието ни да сме здрави, да изглеждаме добре, но и да си хапваме Laughing
С едно гладуване, нищо фатално няма да се случи, само храносмилателната система може да разпусне.
И не че някога ще го направя, но се радвам на хора, които успяват и не мислят толкова много за храна.

# 457
Аманда, и аз мисля като теб Hug

Менюто за днес

закуска - овесени ядки с кефир, КМ, фъстъчено масло и кардамом с праскови
за мен вода Mr. Green
обяд - meatloaf с говежда кайма, киноа, замразен спанак и 1 яйце и доматен сос със сурови моркови
за мен морков за предястие
следобедна закуска за децата - замразени ягоди и фъстъчено масло на сладоледени близалки
вечеря - сьомга с лучен сос със запечени картофи и замразен азиатски микс от зеленчуци; салата от зеле, маруля, тиквени семки, сирене и авокадово олио с поници от елда
с предястие един морков и може и следястие замразеното кремче, ще видим Mr. Green

# 458
Време е и аз да направя нещо с риба, не сме яли от повече от 2 седмици  Blush Забелязах, че ноктите ми са се влошили и преди време бях ходила на дерматолог за същото нещо и жената ми предписа рибено масло и каза да ям риба, ноктенцата светнаха за нула време. Снощи изпих една таблетка рибено масло, но това не е решението.

Време е да пратя мъжа за риба  Joy

# 459
Ехи, аз винаги гледам у дома да има рибни консерви: сьомга, сардини и/или херинги. Това май ми е най-бързото ядене. Знам, че не е много изискано и здравословно от консервата, но пък има и положителна страна, повече калций от костите Mr. Green

# 460
И аз съм се запасила с консерви, любимата ни е руска риба тон, пише ТУНЕЦ и е в стъклен буркан, рибата е на големи парчета, адски вкусна. А и защо да не е изсискано? Много добре се получава със зелена салата, а ММ тунеца го яде директно от буркана с хляб - това вече НЕ Е изискано  Laughing

Днес май ми се развали смуути машинката, но успях да спретна едно смуути преди да започнат странните звуци от... и аз не разбрах къде  Sad Сложих едно манго и две шепи замразен микс горски плодове, сложих и една кайсия и малко грозде. Накрая поръсих с чия и я разбърках, ям го с лъжица защото стана бая гъсто. Може следващия път да сложа малко кокосова вода или нещо такова. Вижда се, че не е добре разбито, но се уплаших от скърцането на машината и я спрях.

# 461
Много се тачат у дома също рибните консерви  Crazy Рибата тон обаче не ни е любима, защото вътре стои като каша, едно такова размито  Sick
Скумрията с боб и краставички обаче е друга работа  Mr. Green Както и скумрия с доматен сос, като пазаруваме основно два пъти в месеца, купуваме по 3 бр от вид и винаги имам нещо "скрито".
Смутита стават ли с пасатор? Отделна машинка за смути определено няма да си купя, нямам място в кухнята, нямам къде да я държа. Хлебопекарна имам от преди 2 месеца подарък и още стои в кашона, ММ слага плот от една камара време насам  ooooh!

# 462
Nefertarri, смутито зависи от какво го правиш. Ако няма зелении и с пасатор ще стане и с кухн. робот съм правила аз. Но ако има спанак и подобни си трябва мощен блендер, за да стане хомогенна смес Peace

Тук хич няма консерви от скумрия Crazy, само в международната секция и струва, колкото сьомгата в консерва Mr. Green

Ехи, твоето смути много добре изглежда Heart Eyes

Менюто за днес:

закуска - цвеклови палачинки, желета от портокалов сок, чия, фъстъчено масло, замразени плодове микс
аз я пропуснах Mr. Green
обяд - сварени картофи с кайма и замразени зеленчуци азиатски микс запечени на грил със сурови моркови
с предястие морков  Mr. Green
вечеря - ММ се кани да се вихри на барбекюто, аз ще направя гарнитурата от ориз и замразен микс от царевица, грах, морков и зелен боб; салата с домати, маруля, зеле, тиквени семки, поници от елда, сирене и зехтин
с предястие морков Mr. Green

# 463
Откак пиша в темата, Галче, водата и мокова все с теб ги свързвам  Crazy
С най-добри чувства  Hug

# 464
Nefertarri, потърси някаква риба тон в стъклен буркан, където се виждат парченцата - така няма да е на каша. И аз преди на обичах от консерва, но откакто открих руските бурканчета съм много щастлива. Според мен за смуутитата много зависи от мощността на пасатора. Моята машина беше много евтина и е с две приставки. Върши идеална работа, но нещо ѝ стана преди седмица и не знам дали аз не я прецаках нещо. Eто такава имам аз: https://www.amazon.com/SharkNinja-QB900B-Ninja-Master-Prep/dp/B0 … ds=ninja+smoothie

Това е закуската от днес

Вечерята беше салата и за основно авокадо, запечено с яйце и отгоре моцарела. Реших пак да опитам, горе-долу ми хареса, следващия път ще издълбая още повече авокадото и ще сложа повече яйце.

Изобщо не се наядох със салата и авокадото и цяла вечвер нервничих  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт