Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 762
  • 720
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ехее, браво Рали, честито!
budiko, и аз бих се доверила на педиатъра, а и щом е потвърдил по телефона дозата, не бих имала съмнения.
За въшките - мислех, че вече са в миналото, но напоследък чета за все повече случаи. Детето ми е с редичка косица (да се надяваме само засега  Mr. Green), та бих я изчистила лесно.
Болните да оздравяват бързо.

# 541
Благодаря ви, милички  Hug Hug Hug

Дани, аз май съм споделяла тук - върнаха ми детето от ДГ, заедно с още едно момиченце - имали въшки, да сме ги оправяли. Една въшчица или гнида нямаше, по нито една от двете  Shocked така и не получихме обяснение с другата майка какво точно са им видели по главите, да се чудиш направо. Ние, естествено, всички вкъщи се минахме с Паранит-а. Та не знам, може и да е фалшива тревогата при вас  Rolling Eyes

# 542
Рали, честито и много леко да е  Hug
оф, пусти въшки, миналата година минаха и през нашата градина. детето тогава не посещаваше, но от други майки знам, че голямо пощене и чистене е паднало.

да се оправят болничките!

# 543
  • На брега на реката
Момичета, моноцитите са 22, при 11 горна граница. А ЦРП е 7,1. За АБ е май работата, мамка му. Всичко останало е в норма. Лл ще може най-рано утре да я прегледа, но ще й звънна след малко като излезе и СУЕ. Което вероятно също ще е скочило.
Рали, тихичко честито от мен! Много се зарадвах   Hug

# 544
  • София
Рали, стиснати палчета и от мен. Simple Smile

Момичета, при дългокосата ми щерка още при първото измиване с Паранит гнидите сами изчезнаха. Много малко я пощих за гниди след това. После и аз се третирах и разбрах защо гнидите изчезват от този шампоан. Той прави косъма някак мазен и хлъзгав - дори след няколко измивания с обикновен шампоан след третирането с Паранит косата ми бе хлъзгава. Може би затова гнидите на щери изпопадаха сами. Тъй де - искам да кажа, че въшкосъбитието при нас не беше голяма драма.

Фер, колко са левкоцитите?

# 545
Фер, според мен е вирусно нещо. Щом левкоцитите са в норма-така приемам, защото пишеш, че всичко друго е в норма. ЦРП не е двойно или тройно, само лееееко увеличено. Ние бяхме така януари и си беше вирусна история. Педи какво каза от прегледа...или не сте стигнали още до нея? Моноцитите се увеличават винаги след една сериозна инфекция-така пише в моите писанки, в които надзъртам. Скоро боледували ли сте, че съм забравила? А детенце как се чувства?

ПС...видях, че утре сте при педи...

И нашето ЦРП беше така леко над горната граница, но педи беше категорична, че си е вирусно..тогава писах какво ми е казала друго за ЦРП-то...че е болничен показател, не е самостоятелен показател и т.н...да не се повтарям...

# 546
  • На брега на реката
7,47 са левкоцитите. СУЕ излезе и то, 40 е. Лл каза да чакам до довечера. Утре ни вика на преглед и ще прецени и от вида й дали е за аб. Унила е, уморена. Няма силици, въпреки, че хапва добре. Днес задряма на рамото ми докато чакахме кака й от училище. Едва се наобядва и откърти без стандартните панаири и договорки.
За црп-то лл каза, че не е толкова високо, можели сме да изчакаме и днес. Га тъй...чакам си, но пак е с Т 38,4.

# 547
  • София
Фер, левкоцитите са ОК значи. Моят беше три дни с Т от 27.04 нататък и давахме само антипиретици, коткахме носа и май давахме ериус (но не помня толкоз назад за ериуса). Не сме пускали кръвни, защото се падна Великден, и не сме пили АБ. Горе долу на една възраст са с твоята г-ца. Ако повече от три дни вдига Т, би било притеснително, но кръвните според мен засега са добри и не индикират нужда от АБ (мое мнение).

# 548
Фер, дано Т започне по-бързо да си спада и за повече време да държи спаднала. На теб- силички да издържиш, ще мине  Hug Знам какво е дете с Т, отпускат се и поспиват повече, но това да е....
 bouquet
Мерси, момичета, отново  Hug

# 549
Важен е и прегледа също...
Но нали и моят така четири дена ми вдига все до 38,5..беше отпаднал, отлюшнат...гаден си беше вируса. Кръвните ни бяха подобни на вашите и от прегледа педи заключи, че е вирус.
Просто вируса е от гадните Confused

Ето, резултатите ги разнищихме, но с прегледа...хм,няма да се справим ми се види Mr. Green /шегичка/

# 550
  • На брега на реката
Абе само видът й ме тревожи, а той обикновено не ме подвежда. Надявам се вчера да е бил пика и днес вече да се подобрява и да не ми вдига повече 39 и нагоре. Но щом и лл не залитна веднага към аб, може и да й се размине.
Благодаря ви за куража. Гледам да си го прехвърлям в крачола, знам, че ще мине, но мразя да гледам децата си толкова различни и нямащи нищо общо със самите себе си.

# 551
  • София
Оф, моите като вдигнат Т, стават супер отпаднали, кисели, не се хранят, не спим по цели нощи и т.н. Фер, напълно те разбирам. Температурата изтощава ужасно и изцежда силите. А какво може да се очаква от едно двугодишно фърфалаче. Аз помня, че точно в първия ден, в който малкият беше с Т, бях командировка в друг град и баща му остана вкъщи вместо мен. Направо се побърках от притеснение. Sad

# 552
Ааа, аз те разбирам перфектно. Видът на детето ми точно ме изплаши миналия път, и нали помниш, че на 4 тия ден бухнах АБ-то....въпреки, че педи не искаше, но аз направо си го изпросих ... Като добавиш, че повечето ни вирусни истории са били с тридневна и не така висока Т...разбираемо е, защо така откачих тогава. Та аз те разбирам прекрасно...Изчакай прегледа утре и обсъди с педи все пак и твоите притеснения...опиши й състоянието на детенце. Споко засега!

Ето и Аш...то всички тук сме паники и от притеснителните...
Скрит текст:
И кво...премяташ из крачолите викаш....нещо си, а? Joy Joy смешно ми стана

# 553
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Фер,дано вчера е бил пика на Т и днеска е добре детенце.
Рали,не е било фалшива тревога,защото днеска това детенце го е нямало.Майката каза госпожата лично се е обадила днеска да проверят хубаво всички деца.
Тет,не знам може и гниди да са били,но вечерта като вземах моето ги чух как казват да го изчистят хубаво и чак тогава да го пуснат на ДГ.
Моя при Т винаги е отпаднал.

# 554
  • в огледалото на живота
Рали,страхотна новина  Heart Eyes
Честита втора радост  Hug

Болните мъници да се оправят бързо.

Общи условия

Активация на акаунт