Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 406
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Ани, не знам дали ако олиото е първо, няма да попречи на серума да навлезе в кожата?  newsm78

Илли, като го пробвам ще пиша и краткосрочни, а по-натам и дългосрочни впечатления. Има ги в Ремедиум, не знам там каква е цената, аз конкретно го взех от Субра и с картата излезе около 64 лв.

Явно Caudalie няма внос тук, но Elemis има. Някой знае ли къде ги продават?

# 406
  • София
lunna pateka доки каза, че е момиче, значи да очаквам да стана красавица  Mr. Green  Като изключим тези топченца, които ми се появяват и скриват последните 2 седмици не мога да се оплача от кожата на лицето. Свежа, мека, но и се поизсуши малко.  Крема на La prairie е с хидратираща текстура и аламинут се поема от кожата. Перфектен е за дневен крем, след който се слага грим. Вечер освен него понякога слагам и масло от опунция. Само вечер може това масло, защото е фоточувствително.

От корейската козметика IOPE  точно от тези, които си посочила съми много доволна. Страхотна козметика на високо ниво. То и цената им е добра. Много е добър и този с Ретинол. От него съм изхарчила  една опаковка крем, серум и околоочен - страхотни са. Сега обаче имам около 20 сашета за еднократна употреба и за момента не ги ползвам, заради бременността. Сега ме подсещаш да си извадя и хидратиращия крем от марката ESSENTIAL MOISTURE RELIEF CREAM. Бях си взела една опаковка и като констатирах колко ми харесва си взех още един резерва.
Ето този

Аз с минералните масла хич не се разбирам и бягам от тях. Последно миналата година взех за мъжа ми един комплект слънцезащита и автър сън лосион на Биодерма. Бях чувала добри неща за слънцезащитата им,  но лосион на второ място след водата минерално масло. Е директно го изхвърлих.  И на него не му дадох да се маже. Може да съм станала капризна, може и да не е толкова вредно, но за мен е петролен продукт, а аз използвам само био козметика и т.н. нар. чиста химия (към които са например Филорга, Рок, Лиерак и т.н. н). Не знам защо продължават да го слагат това минерално масло в дори добри марки.  newsm78

Ани, можеш в дланта си да пробваш да смесиш маслото и серума и директно да ги намажеш и двете. Така маслото прониква по-по-дълбоките заради съставките на серума.

# 407
Магнолийке,радвам се за теб  Hug
Минералното масло(петролен дериват) и течния парафин(дериват на земното масло)различни неща ли са?

# 408
О, и аз търся ESPA, засега разбрах, че спа салонът на Sense хотел до Народно събрание в София работи с техните продукти, но не съм била на място и не знам цени. Май няма как да се поръчат, освен от Англия, де.

Къде срещу Народното събрание има Sense, там знам друг? Като минавам може да влезна да питам дали не продават или това спа е само за хотела?
Спа в хотела е, но не пречи да влезеш и да питаш. Аз им бях писала наскоро и ми бяха отговорили следното - Здравейте,

За подробна ифнормация относно предлаганите и продаваните продукти, може да се свържете с нашите колеги в спа центъра на тел.: +359 02 446 2510 или чрез имейл на: spa@sensehotel.com

Блек кет ти е дала точен адрес, няма как да се объркаш.  Peace

babyeyes, аз най-после успях да проуча въпроса!
Миналия уикенд се разходих до там (благодаря и на теб и на другите момичета, указанията ви се оказаха точни и веднага го намерих). Ето как стоят нещата:
Наистина от там може да се закупи всичко на ESPA и наистина са единственото място в България, които работят с техните продукти. Когато отидох имаше празничната промоция  "ритуал с рози" и аз се изкуших да се възползвам Simple Smile . Поразпитах момичетата и разбрах че всяка седмица имат продукт с намаление, взех брошурка да разгледам и да си помисля какво ще искам да си взема. И така, покрай проучването си прекарах и няколко доста приятни часа Simple Smile

# 409
  • София
Магнолия, аз сэм склонна към образуване на такива топчета. Откакто ексфолиирам през ден с неабразивни ензимни или кисел и нни ексфолианти, забравих за този ппоблем.
не смея да смесвам масла със серуми или кремове. Серумите и кремовете често са липозомни и се опасявам да не им разваля формулата.

# 410
  • София
Ох, не искам да си спомням какъв грозник бях по време на двете си бременности  Laughing и двете с момичета. Калпазанки, да ми вземат неземната красота!  Twisted Evil  Grinning

Магнолийка  Hug Прекрасно е, че ще си имаш момиче!  Heart Eyes Ще споделяте общи страсти и любови към женски нещица  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Момичета, за милиуми ли говорите (за белите точици)
Скрит текст:

Напоследък забелязвам, че ми излизат по най-сухите участъци, като бузите. Ексфолирам през ден, ползвам ензимни маски и четка при измиването на лицето. Та не е от наличие на мъртва кожа. Вероятно е нещо на хормонална основа. Аз лично не ги понасям и ги почиствам като боцна с връхчето на добре дезинфекцирана игличка. Топчето, което е и доста твърдичко излиза веднага. Остава съвсем лека точица, която на следващия ден я няма. Все пак са съвсем на повърхността тези гадинки и не ме притеснява да боцна епидермиса.

Да докладвам за колагеновия крем на Талго. Лек, попива напълно, не оставя никаква мазна следа, консистенцията му е доста кремообразна и има нужда от известно втриване, докато попие, но след това няма и помен от крем. Лошото е, че за моята суха кожа е недостатъчен (опитах го умишлено на съвсем чиста кожа, самостоятелно, без серум). След попиване усещам лека сухота. Със серум ми е идеален. Аз по начало харесвам по-богати и мазни текстури, та дано не се разочаровам от този лек крем. И дано си върши колагеновата задача, също  Mr. Green

# 411
  • Sofia
   А може ли линк към това кремче на Thalgo? Simple Smile

# 412
Аз напоследък четох, че колагенът, приложен локално, е прекалено голям, за да навлезе в дермата; пък хидролизиран на много малки частички, било невъзможно структурно да се свърже с колагеновата мрежа. Но дали наистина е така?

# 413

Да докладвам за колагеновия крем на Талго. Лек, попива напълно, не оставя никаква мазна следа, консистенцията му е доста кремообразна и има нужда от известно втриване, докато попие, но след това няма и помен от крем. Лошото е, че за моята суха кожа е недостатъчен (опитах го умишлено на съвсем чиста кожа, самостоятелно, без серум). След попиване усещам лека сухота. Със серум ми е идеален. Аз по начало харесвам по-богати и мазни текстури, та дано не се разочаровам от този лек крем. И дано си върши колагеновата задача, също  Mr. Green

Вивиан,и на мен сигурно ще ми идва лек като текстура,но и аз смятам да го комбинирам със серум,тъкмо за вечер искам нещо по-бързо попиващо,за да не отива във възглавницата. Peace

# 414
  • София
Епона, првилно, колагенът не може да попие в кожата. Той се образува от фибробластите в дермата и отгоре мисля не е възможно да се вкара кой знае какво, което да ги стимулира да го произвеждат. Витамин Ц стимулира фибробластите, но няма доказателства, че попива през горния слой на кожата - трябва да се поема вътрешно. Обаче със сгурност силната хидратация и антиоксидантната защита, както у УВ филтърът създават перфектна среда кожата да в оптимално добото си състояние, при което фибробластите работят добре. За това за мен най-ефективните кремове са силно хидратиращите с антиоксиданти в състава и ежедневната фотозащита. НЕ съм дерматолог, само съм медицински биолог, което означава, че не съм 100 % компетентна по професионалната страна на темата, но поне имам истински ис ериозни познания по темата, така че разсъждавам не като обикновен потребител на козметика. Повечето продукти за грижа за кожата са с доказано действие ин витро, което значи, че върху изкуствено отгледано парче кожа. Да, обаче ин виво, т.е. наживо, кожата е съвсем друго нещо и е една от бариерите на нашето тяло. Току така не минават през горния й слой разни неща... За това е ексфолиирането, по-сериозните пилинги... За това се разработва козметика с нано частици, т.е. с размера на атоми. За това се разработват и продукти с липозоми - малки мехурчета от липиди, във вътрешността на които е вкаран с определена технология активния компонент. Разчита се, че липозомата може да "попие" във фосфолипидния слой на клетъчните мембрани и да вкара в цитоплазмата въпросните вещества... Ама всичко е изследвано ин витро (в епруветка с клетъчна култура от кожа), а ин виво са тетстове с опитни животни, които по-скоро са за поносимост на продукта и по-малко показват реалното му действие. ЩЕ ми се да имаше наистина активна козметика, но на БГ пазара няма май такава. Даже за Филорга се съмнявам, че действа активно в кожата. По-скоро поддържа оптимална среда за кожните клетки. За това е мезотерапията с микроиглите и микроинжектирането. За това са дермаролерите (ама мен ме е страх да ползвам такива методи, защото може зверска инфекция да си докара човек). За това се опитват с ултразвук да "вкарат" липозомни и нано серуми в кожата...

# 415
Съгласна съм с Пролет, ако оставим настрана рекламите това, което може да подейства е хидратацията, вит. С, ретинола и пептидите. Всичко друго са само красиви обещания Laughing

Аз си взех от намалението на Арлен хидратиращият серум на Талго, много лекичък, мирише много хубаво. Още не съм го ползвала в комбинация с техен крем, имам в момента един с 50ти фактор, с който мисля да карам лятото.

# 416
  • София
Много сте лоши, разбихте ми мечтите  Joy
Добре че ползвам еден продукт на Рен с вит С, маска с ретинол на Фарис, че да се успокоя,   Joy
Сега предложете крем и серум с пептиди  Mr. Green
Елексирче, да със серум обезателно. То и не само за този крем важи,  аз лично без серум не живея  Laughing
Колаген приеман вътрешно?  С вит с  Mr. Green всичките ми приятелки се кълнат, че са се подмладили с по 20 години пиейки го  Laughing Е, малко преувеличих, но са доволни и забелязват промяна.
Пролетче, не се страхувай от дермаролер. Аз дезинфекцирам перфектно и кожата, и ролера със спирт, няма никакъв проблем  Hug

# 417
Колаген с вит. С и аз пия в момента, заради ставни проблеми. Майка ми, която е ...е на доста години, няма да казвам на колко Laughing също пи заради костите и определено й се отрази на кожата Peace

# 418
  • София
Шелли, какъв колаген пиеш?  bouquet
Пила съм преди време, но при мен нямаше никакъв ефект, хем беше тип 1 и 3.

# 419
  • Чукарландия
Явно Caudalie няма внос тук, но Elemis има. Някой знае ли къде ги продават?

Caudalie. Peace

Общи условия

Активация на акаунт