Отговори
# 690
  • София - Варна
Добро утро и от мен!
Аз пък вече всяка сутрин се будя с менструални болки от контракции и едвам се завъртам в леглото. После ми минават. Магнезият не помагаше ни най-малко. Така или иначе, ако резултатът е верен и магнезият ми е над горна граница, не би следвало да имам контракции... newsm78
Днеска е просто чудо. Сега станах и ми се стори, че коремът ми се е смъкнал. По-късно ще се поогледам по-добре.
И моят лекар, при когото ще раждам, каза, че няма смисъл от Но-шпа, не е казвал да е опасно.
С миналата бременност го пиех системно и отидох да раждам с шийка ок.3 см в 37-ма и 5 дни, явно е индивидуално.

# 691
Добро утро, момичета. Изкарах кошмарна нощ, не съм спала цяла нощ. Имах регулярни контракции на 15 мин и болки е корема и кръста, направо ужас. Не можех да стоя легнала или обърната на страни защото корема моментално се стягаше. Сега ме уведомиха, че ще правим терапия за дробчетата на бебка, за всеки случай. Можели някой който е по запознат да ми обясни малко за въпросната терапия защото хич не съм наясно?

# 692
  • София - Варна
И аз от 2 седмици насам не мога да спя и да лежа настрани от контракции и болки в корема и кръста. Не знам какво е това чудо. През деня не съм така.
Бие се кортикостероид, така наречения сърфактант, за да се разгърнат дробовете на бебето и да може то да диша самостоятелно, ако се роди преди 37-ма седмица.
Има си странични реакции за самата бременна, но не всяка ги изпитва. Да не те притесняват, по-скоро са рядкост. Основните са: обилно изпотяване, топли вълни и чувство за жега. Ако се появят, отшумяват за 2-3 дни. При мен продъжлиха 2 месеца, но аз съм тежък карък. Нямам позната, при която да са продължили толкова, а някои дори не усещат НИЩО, нямат реакции!

# 693
И аз от 2 седмици насам не мога да спя и да лежа настрани от контракции и болки в корема и кръста. Не знам какво е това чудо. През деня не съм така.
Бие се кортикостероид, така наречения сърфактант, за да се разгърнат дробовете на бебето и да може то да диша самостоятелно, ако се роди преди 37-ма седмица.
Има си странични реакции за самата бременна, но не всяка ги изпитва. Да не те притесняват, по-скоро са рядкост. Основните са: обилно изпотяване, топли вълни и чувство за жега. Ако се появят, отшумяват за 2-3 дни. При мен продъжлиха 2 месеца, но аз съм тежък карък. Нямам позната, при която да са продължили толкова, а някои дори не усещат НИЩО, нямат реакции!
Ох милата, и ти се измъчи. При мен най добре е в седнало положение, но и така се уморявам да стоя дълго. Сега ми перфорираха задника с една инжекция и ми казаха, че още два дни ще ми я слагат.

# 694
  • София - Варна
Да, и при мен е най-добре като седя. Като лежа е ад, не знам защо така. Ама мен ми е и втора бременност и хептен силни ги усещам...

# 695
Аз съм с първа бременност и съм така още от 5ти месец, само че не ми бяха болезнени контракциите а се стягаше яко корема. Явно такава ни е орисията - нервна матка. Всичко съм склонна да изтърпя само бебка да си седи вътре максимално дълго.

# 696
  • София - Варна
Аз бях така и си първата бременност. Дори с повече стягания откокото сега, но сега са по-болезнени.
Дано седят още малко вътре бебетата, поне до 35-та седмица трябва.

# 697
Добро утро!
Пипа, радвам се, че си добре. Изобщо не го мисли това нош- па. От едно хапче нищо няма да ти стане. Според мен, като те заболи по-добре да пиеш, но казвам, ако болката е продължителна и силна ест. Ако не нош-па, може папаверин.Точно от болезнените контракции се скъсява шийката. Въпросът с нош-па е да не се пие за щяло и нещяло. Това си е мое мнение.
Айра, стискам палци да намалеят контракциите. Само на магнезии ли си? Ако може да ти сложат гинепрал, също ще помогне. Аз пия и салбутамол, по принцип е за бронхит, но има много положително въздействие върху мускулатурата на матката.
За дексаметазона и на мен ми правиха терапия в 31гс и след 7-8 дена минах още един курс. Има странични ефекти, както е казала Африканчо, и аз си ги усетих доста зле. Особено първата нощ. Всичко, което е описала Африканчо, като стран. ефект ги имам. Никак не ми беше добре, но с вс. ден си по-добре.
Опитвай се да лежиш, за да не тежи бебето върху шийката, даже краката малко по- нависоко слагай.
Тезороико, как си? Знам, че и ти имаше някакви проблеми.

# 698
  • Варна
Момичета страшна параноя ме гони. Преди малко докато си лежах и усетих,че нещо ми изтича отдолу. Пипнах се и беше като воднисто бяло течение. Отидох до тоалета,изпишках се нормално измих си зъбите и реших да проверя какво става,но този път си беше гъсто течение! Иначе коремът ми е добре. Стяга се малко,но не болезнено. Бебето си ритка и хълца.
Ще се побъркам вече! И сега с тия почивни дни....
 Дано всичко е наред. Айра стискам палци !

# 699
  • София - Варна
С първата бременност приемах и Гинипрал. Дори ми вляха няколко системи от него, и едно голямо нищо! Дори не ми се разредиха стяганията.

# 700
Afrikancho, много идентични случаи сме с теб. И аз съм на система гинепрал в момента. Миналия път като лежах с контракции пак бях на такава система и нищо, абсолютно нищо. Даже докторите се чудят как може да не ми помага

# 701
  • София - Варна
И при мен се чудеха. Дори накрая ОТРИЧАХА, че имам толкова много стягания.
Идва лекар на визитация, ВИЖДА ми ясно стяганията и ми казва: "Нищо нямате!" После отивам на ехограф, там ме гледа друг, съвсем непознат лекар и възкликва: "Ама тя има МНОГО контракции!", първият си мълчи. А пък акушерките като видеха, че имам контракция и като се очертаваше тялото не бебчето, и като аз им кажех да погледнат да видят, че имам контракции, ми казваха: "Нямате, при толкова много системи не можете да имате, ТОВА Е ГРЪБЧЕТО НА БЕБЕТО, не е контракция!"  Joy
Той затова Сигридов каза, че това са глупости и тия лекарства НЕ помагат на подготвителните контракции. Склонна съм за това да му повярвам.
Даже последния път ми каза (но тогава още нямах чак толкова силни менструални спазми), че лекарите лекували масово по болници дори полезни неща, които не минават реално, защото са част от самото напредване на бременността. Не визираше преждевременно раждане, разбира се.

# 702
Аз съм добре за сега лежа си активно (само това правя) Mr. Green
Контракции имам, но само стягания не болезнени и само когато се размърдам повече. Вчера излизах да разгледам по магазините нещо за бухтичка, но нищо не взех просто набелязвах та мнооого се уморих и после умирах от кръст.На мен двапати ми правят профилактиката с кортикостероиди слагат ми Флостерон в 28г.с. и в 31г.с. до колкото знам той може и еднократно да се сложи защото е с дълго действие, но т.к. аз бях в болница по това време ми го сложиха.Има странични действия, но се терпят по лошото е че тези инжекции вдигат кръвната захар (аз съм с ГД) и може да вдигнат кръвното затова ако си предразположена към прееклампсия си го следи, като оставим тези неща има само ползи от тези инжекции.

# 703
  • Варна
Говорих с лекарката ми. Започвам магнезий през 3 часа и Но-шпа 3*1 ,ако няма промяна следобед отивам в болницата на системи

# 704
  • София - Варна
Забравих да спомена, че от тия кортикостероиди много често се получава РЕАКТИВНА ЛЕВКОЦИТОЗА. Това значи покачване на левкоцитите, но с много, без да има възпалитене процес в организма. При мен левкоцитите от 11 бяха скокнали на 19, и лекарите умуваха от какво е това чудо.
Заради обилното изпотяване и отпадналостта, като странични реакции от кортикосттероидите, и за капак тия завишени ЛЕВКОЦИТИ ме пратиха на пулмолог, за да видят дали не правя пневмония. Joy В същото време CRP (който показва инфекция) ми беше към 1 и нещо, тоест нямах нито вирусна, нито бактериална инфекция в организма, но симпотмите не отшумяваха, а левкоцитите падаха, но бавно.
Представете си колко разбират! Уж бият тия инжекции, а не са запознати с последствията.
И така се въртях цял месец в един омагьосан кръг, обиколих 3-4 пулмолога, докат накрая не намерих лекаря, при когото родих, и той ме светна от какво са тия неща. Левкоцитите ми за месец си върнаха нормалните стойности!

П.П. На мен точно Флостерон ми биха.

Аз пък пак имам прескачания от щитовидната. Всички лекари казаха, че не влияят на бебето, включитело и кардиолозите, защото нито ми проемянт кръвното, нито пулса, просто на мен ми е кофти. Обаче казват, че ставали от излив на хормони сутрин точно (аз само сутрин ги имам и вечер понякога), та се притесних сега тоя излив на хормони той да не влиее нещо на бебето, на сърдечната му дейност, и изобщо цялостно. Никога не ми беше хрумвало досега. И сега бебето рита като лудо, да не е от излива?

Пипа, значи и аз би тябвало да вляза в болница, защото звучиш като да имаш по-малко контракции от мен. Мисля сега да намина за един запис на тонове. С тоя излив на хромони се побърках, да видя дали тоновете на бебето са добри.

Последна редакция: сб, 21 май 2016, 11:32 от afrikancho

Общи условия

Активация на акаунт