Отговори
# 675
  • София - Варна
издува се само някоя част от корема, защото матката притиска бебето и се очертава телцето му: и примерно си издува и седи много тъврдо там, където му е гръбчето,такива ми ти работи.
Контракциите са полезни за бебето, подготвят го за раждането.

# 676
  • Варна
  Значи наистина се е завъртяла  Shocked   ! 
Много ми е странно,защото от няколко месеца си стои от лявата страна и само расте и се смъква надолу. Преди 3 седмици главичката й беше ниско вляво ,а вчера беше ниско в средата?
 Хммм,ше я видим тая работа  Thinking
  Стоенето на 4 крака наистина помага  Party 

# 677
Чакура, докторката ти доста е преувеличила с 4 см разкрие няма как. То главата на бебето се вижда и като цяло плодът е слязал надолу в таза и е много опасно от задушава и инфекция на мехура, затова изобщо не ги чакат много дълго да се мъчат родилките с 4 см. разкритие ами или инжекци или системи с окситоцин, за да забърза родовия процес.
Едва ли е преувеличила, защото една от нашите мами във ФБ групата също сподели, че с предната си бременност е била с 4 см разкритие.

# 678
Чакура, така съм чела и са ми обяснявали АГ-та. Но много се радвам щом са успяли да помогнат докторите дори и 4 см. разкритие. Важното е всичко да е наред и бебето и майката.
Пипа, точно както е обяснила Африканчо е и при мен и се вижда бебенцето как е застанало.
При заставане на 4 крака се отпуска матката и така се дава максимално място на плода да си застане по- добра позиция.
За магнезия недей да пиеш след 1 час 2таб.,   а само 1 т. и изчакай да минат поне 4-5 часа и ако е зле положението тогава пии още 2таб.Може и 1 т. нош па. но да е отделно от магнезия поне 1 час. А утре вече си отиди на лекар.Хубаво е да си лежиш или наляво или надясно и пии вода.Гледай да не ти е пълен и мехура, защото той също дразни матката и стои твърда. При мен е така и затова ходя мн. често до тоалетната.

# 679
  • Варна
   Между другото и аз се накъсах да ходя до тоалетната,но пих много вода и краката ми нещо позамръзнаха. Сега и контракциите доста намаляха и не ми се пишка толкова често и бебето пак се размърда  Grinning  За всеки случай ще пия 1 магнезий пак и ще си приготвя и Но-шпато до главата! Макар и малко стоене на 4 крака,наистина ми помогна! Благодаря за ценните съвети!  Hug 
  Дано да се наспим добре и утре всички да сме в чудесна форма!

# 680
Момичета, мислех че днес е бил тежък ден само за мен...но ми стана много интересно, че няколко от вас са имали проблемен кофти ден и се замислих на един от коментарите "да не би да е от пълнолунието"... хиххи....не знам наистина дали е от звездите или луната, но и аз днес цял ден имам стягане на корема...ту целия корем, ту само една част от ляво или отдясно се издува и стяга.  От опит също знам че стоенето на четири крака отпуска доста коремните мускули и помага на бебчето да се отпусне и да мръдне накъде иска.
Според мен е съвсем нормално да има някакви неразположения все пак, леки болежки, пристягания, опъвания...все пак бебоците стават все по-големи и всяко тяхно движение е все по осезаемо и явно понякога болезнено.
Препоръчвам спокойствие, спокойствие иииии... спокойствие!  Simple Smile

Лека нощ.

# 681
  • Варна
Цитат
Момичета, мислех че днес е бил тежък ден само за мен...но ми стана много интересно, че няколко от вас са имали проблемен кофти ден и се замислих на един от коментарите "да не би да е от пълнолунието"... хиххи....
  Майтапа на страна,но наистина бях чела,даже тук във форуми. Дори ако не се лъжа за клиника във Варна за една,две вечери били приети по спешност доста родилки и лекарите казали,че е от пълнолунието  Rolling Eyes  Grinning И не беше несериозна публикацията! Съвсем сериозно си беше написано. Та и за това се сетих сега !  Дай Боже да не стигаме до там  Praynig

# 682
Консултирайте се с вашите лекари преди да вземето но шпа. На мен на ФМ Марков ми каза, че не е препоръчително да се взима след 20 седмица, защото може да заглади шийката.

# 683
  • София - Варна
Оф, вярно имаше нещо такова. Аз днес си мислех точно, че имаше нещо съмнително с това но-шпа, но не го помнех.
Интересно, че като бях в болница за задържане около 29-та седмица, ми биеха инжекции но-шпа и папаверин. newsm78

# 684
То всеки лекар казва нещо различно, и аз не знам на кого да вярвам... За всеки случай питайте специалист дали е подходящо.

# 685
  • София - Варна
Точно, че всеки казва по нещо различно, ужасно е просто.
Лекарят, при когото ще раждам, каза само, че нямало смисъл вече от но-шпа, да не го пия, да си пия Диаспорала. Ама не ми забрани изрично но-шпа. Аз пия но-шпа активно от около 10 дни, ама пия в големи дози, преди това не бях пила 2-3 месеца поне.
Сигридов е против лекарствата, знаете, а пък лекарят ми от ЖК още от 17-та седмица ме готви за раждане като ми гледа контракциите, та той направо съветва за болница със системи магнезий.
Тотално противоположни мнения.  Joy

# 686
Да, за нош- пато е вярно. Обаче помага на контракциите, най- вече при болезнениете. Разбира се, колкото може по- малко е хубаво да се пие лек-ва, ама има случаи и случаи. Обикновено с нош-па изписват утрогетсан за шийката. Моят лекар ми казал да си пия при болка, но съм и утрогестан, защото ми се беше размекнала и леко скъсила. Засега с утрогестана е добре, но аз основно си лежа.

# 687
За утрогестана също ми казаха, че е безсмислено да се взима след 20 седмица. Не бил вреден, но нямал вече ефект, трябвало други препарати...

# 688
  • Варна
Добро утро момичета!
Изкарах спокойна нощ и спах като пън. Ставах само 2,3 пъти ,а не 10 както обикновено.
 Коремът ми все още се втвърдява,но не като вчера! Ще остана днес да си лежа .
 Иначе на предната консултация като казах на моята,че като ме боли пия Но-шпа ми каза да не го пия,защото вече не ми помагал. Не я рзпитвах защо. Вчера обаче наистина много се изплаших и реших да пия. И без това ми се стори,че започвам да раждам,викам си поне да опитам.
 За цялата бременност съм пила 3,4 пъти Но-шпа. Може би не е добре,ако се приема системно .

# 689
Аз пия но-шпа от положителния тест до ден днешен, но и аз вече ще го пия само в краен случай защото шийката ми е доста къса.

Общи условия

Активация на акаунт