Отговори
# 660
  По-добре ли си след системата? Усещаш ли промяна?
 Кога започнаха болките ти?
 Дано всичко е наред!
Болките ми почнаха рано сутринта а иначе контракциите са ми от 5ти месец, просто бяха безболезнени. Сега от системата нямам болки но си ме стяга корема и имам напрежение в кръста

# 661
  • София - Варна
aira27, а как установиха, че шийката е скъсена? Мериха я на видеозон ли, или с мануален преглед само?

# 662
Aira27, дано всичко се оправи и детенце си стои на сигурно в корема ти! Всички се надяваме да ни кажеш за раждането, когато му дойде времето през юли! Стискам палци!

# 663
aira27, дано всичко е наред с теб и бебето  Hug 

# 664
Вчера купих прах за пране немски персил на гранули и един препарат за пералнята на всяко пране по половин капачка се слага за убиване на всякакви бактерии,гъби,спори
Може ли една снимка или името на този препарат, че ме заинтригува Simple Smile

# 665
Afrikancho, прегледа ми беше мануален и ехографски. Току що минах пак на преглед и шийката ми е 2см.
Благодаря на всички за подкрепата

# 666
Afrikancho, прегледа ми беше мануален и ехографски. Току що минах пак на преглед и шийката ми е 2см.
Благодаря на всички за подкрепата
Само спокойно и не се разстройва допълнително с черни мисли.Всичко ще е на ред. Аз съм с 1см. шийка и 2см. разкритие ( по думите на лекаря от МД ) в 32г.с. съм, единственото което мога да те посъветвам е само и единствено лежане.

# 667
Ани, и  аз се интересувам какъв е препарата. Дай подробности.
Аира, давай го спокойно - докторите си знаят работата. НА мен моята АГ ми разказа за нейна пациентка, която изкарала последните седмици с 4 см разкритие.

# 668
Айра, знамче много си се паникьосала, но дишай дълбоко, защото напрежението в мускулите остава и само ще си докараш друга бела. Сега най-доброто е лежане и спокойствие. Мен като почне да ми се втърдява корема и направп ми се реве, но гледам да се успокоя и да си мисля нещо хубаво, защото само допълнителни контракции ще си докарам.
Биха ли ти инжекции дексаметазон за дробчетата? Сега си в добри ръце. Ще се поуспокоят нещата щом си в болница. С 1 см. разкритид, че и с два може да се изкара поне 1 месец, но на постелен режим само. Като лежах предния път в болницата бях с момиче с 2 см. разкритие и със серклаж и успяха да задържат още около 4 седмици. Така че никаква предаване. Само спокойствие. Прегръщам те и ти стискам палци.
Африканчо, да много странно лекар да ти каже на психотосе дължат моите контракции. И представи си той е мъж.Даже днес искаха да ми спрат банката с магнезии, а като ми правиха запис получих серия от контракции и акушерката видя как ми се втърдява, че тогава ми оставиха магнезия венозно.Още малко и ще кажат, че си измислям. Питам се в такъв случай, ако беше тяхната дъщеря на мое място или на  всички момичета с проблеми дали пак така с лека ръка щяха да кажат,  ама това са си мои мисли.
Чакура, докторката ти доста е преувеличила с 4 см разкрие няма как. То главата на бебето се вижда и като цяло плодът е слязал надолу в таза и е много опасно от задушава и инфекция на мехура, затова изобщо не ги чакат много дълго да се мъчат родилките с 4 см. разкритие ами или инжекци или системи с окситоцин, за да забърза родовия процес.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 21:44 от smile_86

# 669
  • Варна
  Момичета много съм притеснена от 4,5 часа и аз съм с контракции. Не знам какво стана! В началото беше втвърдяване с болки и пих 2 Но-шпа,че много се стресирах. Сега остана само втвърдяването,но е почти постоянно,особено като стана от леглото. Като лежа ме отпуска.
 Възможно ли е бебето да се е завъртяло? Сега корема ми се издува от дясната страна и там е по-твърдо,а от другата по-меко. Преди контракциите беше обратното. Гръбчето й вчера беше от лявата страна. Възможно ли е при смяна на позицията на бебето да има контракции? Много се изплаших,мислех да тръгвам към болницата.  Confused

# 670
  • морето и сините вълни :)
Мацки ето го препарата : https://www.meindm.at/haushalt/shop/Waschen/Hygiene--%26-Weichsp … 2_10003454.action
и като го гледам колко е евтин в този сайт а аз го купих на двойна цена.Но все пак и хората трябва да печелят.Хубавото което виждам че е оценен с доста звезди.Сега ще гледам отзивите.

Мацките с контракциите-почивайте хеййй.Всичко ще е наред

# 671
Блгодаря ви, момичета. Радвам се че ви има, много успокоително ми действате  bouquet Hug
И аз се замислих за тази инжекция за дробчетата, за сега никой нищо не ми е казал, утре ще попитам та да видим какво им е мнението

# 672
Пипа, да напълно е възможно от смяната на позицията на бебчо да си стои стегнат корема, но щом те отпуска като легнеш е хубаво. Пии повече вода да не си обезводнила и ако имаш магнезии изпии 3 таб. навдднъж, а ако е прахче през 2 часа по едно, ако се притесняваш. Това е препоръката на моя АГ и ми е помагало.
Друго, ако е от бебето можеш да застанеш на 4 крака и и мускулатурата на корема ще се отпусне напълно и бебето може да застене в подходяща позиция.Все пак е вече по-голямои не може да сд върти както му се иска. Така ще му помогнеш и на него и на себе си и после си легни и дишай дълбоко и бавно.
Айра, от 28 гс може да се прави, а ти си в 30гс..След 7-8 дена терапията може да се повтори. Според мен ще ти я направят, ни ти все пак им кажи.

# 673
  • София - Варна
Да, може от смяна на позицията на бебето да има болки и контракции.
Имам 2 познати: едната изкара 4 месеца с 2 см. разкритие и си роди на термин, другата изкара 2 седмици, но нейното се появи в 35-та седмица (поне тогава го засякоха, може и да е било по-ранно) и си роди в 37-ма. Втората дори не беше на постелен режим, нито на лекарства, защото живее в Канада и там им е друг тертипът на работа на лекарите. Изкара си така, дори се преместиха от едно жилище в друго през тия две седмици, като тя дори вдигаше двете си по-големи деца... Никакво лежане, даже се бъхтеше според мен. Беше прекалено, аз ѝ се чудех.

Пипа, и аз имам мнооого болки, менструални в кръста, все едно ще ми дойде, вече от 2 часа. Но а зсъм така всеки ден по някое време. Иначе стягания си имам редовно, в момента са ми на 5-6 минути. Чакам да се поразредят, а и да мине болката най-вече, стяганията не ме тревожат. Аз не мога да лежа заради голямото дете, имам помагачи, обаче не мога да лежа както с първата бременност. Нея изкарах на легло.
Не пия вече магнезий, но започнах да пия Но-шпа от едно известно време, няма особен ефект.

Аира, мисля, че регмалмент на всяка болница е да се бият тия инжекции, когато бременна лежи за задържане в голяма седмица. На мен също ми ги биха с първата бременост. Те са добри за бебето, полезни, така казват всички.
Аз получих много силна и продължителна сранична реакция от тия инжекции, но както вече знаете аз съм царицата на страничните реакции, май от всичко получавам. Иначе като цяло страничните реакции преминавт за няколко дни, ако изобщо се появят. При някои жени не се наблюдават никакви, при други (вкл. и моя позната) се появяват за 3-4 дни само.

# 674
  • Варна
    Постоях малко на 4 крака и наистина има облекчение. Преди 2,3 часа изпих наведнъж 2 магнезия и се чудя дали да изпия още два след около час?
   А при стягащите контракции,целият корем ли се втвърдява ,или може част от корема? Забелязах че някои от втвърдяванията са на целият корем,а някои се издува видимо едната част,а другата при допир е мека. При опипване на корема се втвърдява . Притеснявам се и за бебето! Когато почнаха контракциите много мърдаше, а сега не! Дали му пречат ?   Sad  
  Момичета какво става днес? Да не е заради пълнолунието?  ooooh!

Мацки ето го препарата : https://www.meindm.at/haushalt/shop/Waschen/Hygiene--%26-Weichsp … 2_10003454.action
и като го гледам колко е евтин в този сайт а аз го купих на двойна цена.Но все пак и хората трябва да печелят.Хубавото което виждам че е оценен с доста звезди.Сега ще гледам отзивите.

Мацките с контракциите-почивайте хеййй.Всичко ще е наред

Ани този препарат,който аз гледах беше май различен и струваше около 10 лв. ,но не знам колко милилитра.  То сигурно има най-различни марки!

Общи условия

Активация на акаунт