Този НОЕМВРИ ще бъде специален, подарък ще получим уникален Тема 4

• 37 676
  • 703
  •   1
Отговори
# 255
Шана как ги гледаш тия орхидей аз се сцепих да ги моря... А толкова ми харесват и толкова искам поне една да завъдя  Crossing Arms

# 256
 Embarassed 50мм. Грешка човешка  Laughing
Редактирах се!

# 257
  • София
Шана как ги гледаш тия орхидей аз се сцепих да ги моря... А толкова ми харесват и толкова искам поне една да завъдя  Crossing Arms
Абе, в началото и аз, ама се изнервих и напук реших, че ще се науча  Mr. Green Иначе само ги държа до прозореца, ама зад пердето, кисна ги в леген 2 пъти в месеца (мнооого ме мързи всяка седмица) и сега започнах да ги торя  Rolling Eyes

# 258
Абе, в началото и аз, ама се изнервих и напук реших, че ще се науча  Mr. Green Иначе само ги държа до прозореца, ама зад пердето, кисна ги в леген 2 пъти в месеца (мнооого ме мързи всяка седмица) и сега започнах да ги торя  Rolling Eyes
Ох аз точно но прозореца ги изсуших май им е жежко мисля да си дам последен шанс с една че финансово ми се отразяват зле и мъжо все мрънка  Embarassed моя приятелка има и нейната откачи пръска и през ден листата да й прави влага,а това за лигена и аз съм го чувала ще пробвам мерси  Hug

# 259
  • София
Отчитам се и аз за прегледа днес. Всичко е наред, бебчо е 2.66 см., отговаря на 9с2д,  два дни назад по моите изчисления, но доки каза, че нещата са ни ок и съм спокойна. Следващата седмица сряда или четвъртък съм пак на преглед и после живи и здрави заминаваме с мъжлето за топлите части на България,  а после на 3-ти ще се разхождаме по морския бряг и ще ям гръцки калмари  Mr. Green
От толкова време чакам това време да дойде.

Радвам се за всички момичета, които днес са видели бебчо  Hug

И аз като РЕД ХОТ чакам да вляза в четвърти месец за да се включа във фейсбук групата

# 260
Здравейте, момичета Simple Smile Чета ви от известно време насам, но чаках да мина на преглед и при моя си доктор, за да се похваля с нашето малко чудо. Родих преди 7 месеца със секцио и затова малко ми беше притеснена,  но докторът днес ме успокои, че всичко е наред. И ето вече по- спокойна се присъединявам към вас с термин 26.11. второ детенце.

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 18:46 от ethereala

# 261
Хейй,Лара, много пораснало човечето, 6,6 см.Браво. Моето вчера 6,1 см. Не се притеснявай за  изследванията вярвам,че всичко ще е наред.

Ами на снимката на бебето пише 12+6, това е почти 13-та седмица. Видях, че твоя термин е един ден преди моя, но аз нали уж съм с ранна овулация. Гинеколожката ми вика, че два-три дена нямало значение. Според мен има. Особено, когато във водите има мекониум. За щастие на малката нищо не й се случи.

Мислех след прегледа да кажа на нашите, сега се чудя дали да не изчакам да мине амниото.  Thinking

ethereala добре дошла! Лека бременност и щаслив финал ти пожелавам!  Hug

# 262
Много сте писали, бе другарки!
Честито на всички за прекрасните новини! Нека да ни растат живи и здрави дечицата!
Лара за биопсия или амнио не мога да се изкажа, защото не съм запозната, но е ясно, че те тормози мисълта. Вероятността е малка, но все пак за това се казва вероятност. Не мисля, че някой може да се постави в твоите обувки и да ти даде адекватен съвет. Все пак моето мнение е , че ако толкова много го мислиш, по-добре е да го направиш за твое успокоение.
ethereala, добре дошла bouquet
Момичета, елате и у нас да засадите някоя китка Laughing Ние сме с голяма открита тераса и по принцип садя калдаръмчета, но тази година ме примързя Blush Сега вече е късно, освен ако не взема разсад. Орхидеи и всякакви вътрешни капризни цветя няма шанс да завъдя заради котката.Ходи и ми ги яде, гадината #Cussing out Имам 3-4 саксийки и съм ги качила на холната секция, за да ги отърва от тоя нахал, но мандарината ми загина, защото иска повече светлинка.

# 263
  • Варна
Да ви разкажа за амниоцинтезата, която правих с първата бременност.  Заради висок риск за синдром на Даун от БХС , решихме с половинката че ще направя изследването. От Варна съм и тук също има доктор, който взема материал и се изпраща в София. Не ми се рискуваше с пътуване заради прокървяване месец преди амниото. Самата процедура не е страшна, огледа с ехограф как е разположен плода и с постоянно наблюдение взе със спринцовка материал за изследване. Всичко трае две, три минути. Мое мнение е, че е добре да се остане в болницата за наблюдение трите дни. Все пак има малък риск за аборт в следствие на амниото. Има два варианта за изследване - за Даун, Едуард и още две най-чести малоформации и по-разширено за повече генетични аномалии. Платихме си за разширения.  Не помня за колко време излязоха резултати,  но в нашия случай тревогите бяха напразни.
За тази бременност съм решила никакъв БХС, само фетална...ако нещо излезе подозрително направо амнио.
И поради вродена сърдечна малоформация на малката буболечка(за която не знаехме).....дълга история и не ми се пише.
За номер 2 (така наричаме новото бебче) ще ходя и на фетална ехокардиохрафия в Трета градска в Националната кардиологична болница. 
Това е моя опит с амниоцинтезата.

# 264
Този целият пост все едно аз съм го писала  Joy Не мога да успокоя черешовия си глад с ягоди, та днес по път към офиса си взех един компот от череши (Пак Ред е виновна, да не се ослушва)  Mr. Green Кокосово масло и аз си търся, ама беше затворен близкия био магазин, а в Ремедиум бурканът беше 47 лева и не ми се даваха... Май ще се ориентирам към Зоя  Rolling Eyes
Аз ще си го взема от Био Балев, там е 21 лв , а в Зоя е 23 лв, ако не ме лъже паметта.
divost - че мирише, си мирише, но не ми става лошо от него, от миризмата на какаовото масло, ми става много гадно. Купих си Палмерс, но заради миризмата на какао и това не мога да ползвам.
А по идея на една бъдеща мама (в ФБ групата сподели) си взех за кръста магнезиево олио, ефект чудесен-болката в кръста се успокой, но като го нанесох, все едно хиляди мравки взеха да ме щипят.  Някой друг ползвал и го е ? Такъв ли е ефекта, по принцип ? Или нещо при мен се получава тая кофти тръпка.
[/quote]

Аз си купих магнезиево олио и също като го намажа ми боцка и щипе, но за съжаление не спира да ме боли. Това щипане е нормално според мен, доста продукти са така.

# 265
Здравейте бъдещи мами Simple Smile Записвам се и аз, след известно чакане  и разни премеждия Simple Smile Чакаме бебо около 12 ноември, а вече ми е нетърпеливо хах. Надявам се приемати новодошли !  bouquet

# 266
  • Sofia
Здравейте!

Вчера бях за втората си ехография Simple Smile 8 седмици + 1 ден. Термин- 30.11. Моля отразете ме на първа страница Wink
Трета бременност Wink Имам си две момиченца- тийнейджър и мъниче 1 група.
Бебето е планирано, у нас всички сме родени ноември, без малката ми дъщеря Wink
Много ниско се е имплантирало, но се надявам следващите 4 седмици това да се промени, докато се формира плацентата.
19.05 съм на фетална морфология.

P.S.Моля пишете ми за ФБ групата на кого да пратя лично съобщение.

# 267
Момичета, тези от вас, които се чудят за амниоцентезата мама прави, заради завишените стойности от БХС, които бяха завишени заради възрастта и не беше нищо страшно. Писах за процедурата в една от предните теми подробно. Не боли, взима се от околоплодната течност с тънка игличка, малко по-дълга, минава се през корема под наблюдение с ехограф. Няма болка, само стрес и притеснение, които са по-опасни за бебето от самата процедура, така обясни доктора. Хубаво е да си лежите в болницата и да сте под наблюдение, както и да намерите добър специалист за манипулацията.

# 268
ЗДР момичета имам проблем през тази седмица вдигах една тежка торба с доста неща вътре и от тогава имах няколко кафеви капчици на гащите изписами утрогестан в четвъртък вечерта имах червено като кръв на гащите ходил на лекар биха ми една инжекция и ми каза док че плодния сак леко се е отлепил и оттогава все имам кафяво на гащите не мога да вляза в болница защото няма кои да ми гледа другото дете мъжът ми не е в града ще се върне след една седмица какво да правя и док ми вика каквото стане божа работа с тези хапчета може ли да се оправи плодния сак.

# 269
ЗДР момичета имам проблем през тази седмица вдигах една тежка торба с доста неща вътре и от тогава имах няколко кафеви капчици на гащите изписами утрогестан в четвъртък вечерта имах червено като кръв на гащите ходил на лекар биха ми една инжекция и ми каза док че плодния сак леко се е отлепил и оттогава все имам кафяво на гащите не мога да вляза в болница защото няма кои да ми гледа другото дете мъжът ми не е в града ще се върне след една седмица какво да правя и док ми вика каквото стане божа работа с тези хапчета може ли да се оправи плодния сак.
Вики, здравей. Най-добре е да идеш в болница, но щом не можеш лягай и почивай. Аз лежа в болница за същото в момента. Казаха ми, че най-доброто лечение е да лежа. И при мен още има малко кафяво зацапване хем ме дупчат със системи и имжекции.

Общи условия

Активация на акаунт