Този НОЕМВРИ ще бъде специален, подарък ще получим уникален Тема 4

• 37 676
  • 703
  •   1
Отговори
# 270
Добре дошли на новите мами.
Вики,хаповете помагат,но може би трябва да се опиташ да лежиш и да не се претоварваш до колкото е възможно.Гледай да не вдигаш много детето и отложи всяка работа,която можеш.Все пак това отлепване и зацапване се е случвало на доста момичета,но за всеки случай се пази максимално.Преди всичко не се панирай.Спокойствието е най-важно.
Момичета и аз имам едно притеснение.Явно заради болките в гръбнака,без да искам нощно време се обръщам и спя по корем,а матрака ни е твърд и корема не ми потъва в него,по-скоро изчезва.Като се усетя и се обърна го виждам как си възвръща формата (изпъкналата форма)като топка,която съм натиснала.Дано го обясних добре.Та притеснявам се да не направя нещо на бебчо.При вас как е?

# 271
Добре дошли на новите мами.
Вики,хаповете помагат,но може би трябва да се опиташ да лежиш и да не се претоварваш до колкото е възможно.Гледай да не вдигаш много детето и отложи всяка работа,която можеш.Все пак това отлепване и зацапване се е случвало на доста момичета,но за всеки случай се пази максимално.Преди всичко не се панирай.Спокойствието е най-важно.
Момичета и аз имам едно притеснение.Явно заради болките в гръбнака,без да искам нощно време се обръщам и спя по корем,а матрака ни е твърд и корема не ми потъва в него,по-скоро изчезва.Като се усетя и се обърна го виждам как си възвръща формата (изпъкналата форма)като топка,която съм натиснала.Дано го обясних добре.Та притеснявам се да не направя нещо на бебчо.При вас как е?
И аз понякога се усещам по корем през нощта и винаги се стряскам,сега взех и гушкам една възглавница и мисля,че е по- добре, понякога си качвам крака върху нея и ми е удобно,а и така избягвам плескането по корем  Grinning
Но доста се стряскам де, че аз съм 76кг вече  Embarassed

# 272
Аз също имам болки в гръбнака...и аз се въртя постоянно и по корем ми е най удобно  #Crazy и аз се притеснявам нещо да не стане .. newsm78

# 273
Моля мамите които имат възглавници за бременни да кажат дали са удобни. Моят корем вече е доста голям и спането вече ми става проблем. ooooh!

# 274
Добро утро и добре дошли на новите момичета!
viki23@, момичетата са ти написали вече за хапчетата и че почивка трябва. Само ще добавя, че хапчетата и лежането няма да залепят сакчето обратно, но ще предотвратят по-нататъшно отлепване.(аз поне така разбрах лекаря, поправете ме, ако греша) Мен ме вкарваха и лежах и аз в болница заради зацапване, но преди няколко дни започна пак леко да ми прицапва едно тъмно жълто към светло оранжево течение. Пия си хапчетата и лежа и ще чакам за преглед. Туранга, аз останах с впечатлението , че си си вкъщи newsm78
Я кажете за това зацапване, сега като се образува плацентата, зацапването вече няма да е опасно, нали така? Защото бебока вече ще е свързан с мама с нея?
Аз също се усещам понякога, че спя по корем. На този етап не ми се вярва да му направим нещо на бебока, все пак е на сигурно скрит в малкия таз, ама знае ли човек и аз се стряскам като се събудя така.Мисля че Ангела беше купувала възглавница за бременни, нека сподели Hug
И една успокояваща ме новина,с която няма как да не ви се похваля- цицките пак ме болят newsm44

# 275
Аз продължавам с вталяването, че и коремчето което имах взе да се прибира осезаемо. Като се запознах с ММ вече бях пухкавелка, и в такава добра форма не ме е виждал никога  Laughing ..само се умилква и ме гледа с влажен поглед  Joy И за като се почувствам добре за 1 час и почвам да беля белтъците  Embarassed ..ама ще се справим, няма начин  Whistling
Лежа по корем като свивам коляно и го позиционирам на нивото на таза. Така се получава леко отлепване от леглото на таза и корема на една страна и принципно ми е по-удобно от преди, но пък с гърдите не съм решила проблема.
на моменти нищо им няма, в други с перце да ги пипна - болят ужасно.

Гледам за зацапване сте писали, на вчерашния преглед споделих с доки за моето кафеникаво зацапване, то по-скоро е кафеникаво течение, което ме влачи вече 3 седмици с малка почивка. Тя каза само, че още малко ще ме влачи и ще мине и щом нищо не ме боли и сърби да не му обръщам внимание.

На новопопълненията добре дошли, леко бременеене и щастлив финал  bouquet

# 276
Ред, като се е оформила плацентата най- вероятната причина за евентуално зацапване ще е ниско прилежащата такава. Което хич не е добре. Изобщо нито едно прокървяване в нито един етап на бременността не е нормално.
Аз като един уважаващ себе си карък, снощи пак зацапах, със съсиреци. Мамка му. Бях допреди малко в клиниката, уж е наред младежът.

# 277
Дивост, заради шийката ли зацапва? Кога ще ти правят този серклаж? Ми аз съм 10г.с., плацента едва ли има още,предния път казаха, че има малко отлепване. А нашата Чочанка се е закрепила в матката горе високо , дали има шанс плацентата да се образува долу ниско newsm78
GreenSoul , много ме радваш как въпреки проблемите винаги намираш смешното в ситуацията Laughing Много полезно е това за позата и да се свива единия крак, ще пробвам Hug

# 278
Ох момичета ще станем ли някога спокойни побеля ми косата от гледане за зацапване и от мачкане на тия цици ... Преди дни и аз имах оранжавеещо зацапване,слагам утрогестана и се моля   Praynig  другата седмица ще се моля да ме видят че ще полудея...
За капак снощи групата ни във фб напусна една мама след установяване на удебелени костици или нещо със съмнение за аномалии ... Скъса ми се сърцето и цяла нощ сънувам прегледи...  ooooh!

# 279
Имах кофти нощ, въртях се с часове докато заспя.  ooooh! Голямо мислене, голямо чудене. И всичко заради една статия за амниoсентезата, в която подробно бяха обяснени всички рискове. Днес мисля да почета още по темата и да взема решение, дали ще правя или не.
Red Hot знам, че това е решение, което аз самата трябва да взема. Има нещо обаче, което не ми дава мира. Ако се случи нещо с бебето след амниосентезата и се окаже , че е било здраво, това никога няма да си го простя. Засега всичките ми изследвания са нормални, няма индикация за усложнения. На 35 съм, също не е чак толкова напреднала възраст за раждане. 1/100 за мен е доста сериозен риск, та болестта на детето ми е с вероятност 1/10000. Може би все още нямам цялата информация за да реша със сигурност.

GreenSoul и аз спя точно като теб, всъщност това ми е любимата поза за спане.  Wink

viki23@ няма ли кой друг да ти помага? Аз от както съм бременна избягвам да вдигам тежко, дори детето, тя е почти 17кг.

Wanda добре дошла. Лека бременност!  Hug

# 280

Та дилемата е амнио или биопсия. На мен и без това ми е трудно да реша, а сега още повече. Не знам какво да правя, само знам че следващото ми дете ако има същото заболяване няма да правя аборт, т.е. мен ме притеснява да има други заболявания. Всъщност какъв е шанса жена да има две деца с две различни редки заболявания?  newsm78

Вие какво бихте направили на мое място?
Аз преди 3 години с дъщеря ми правих аминоцентеси..Бях на 39 години..Процедурата е под ехо наблюдение..Малко над пъпа с една дълга игла дупчат и навлизат в плацентата от където жземат околоплодна течност,,пишото не бебето...С едната ръка е апарата на видеозона с другата е иглата,а сестрата изтегля течноста...Усещането е като боцкане ..После препоръчват 5 дена на легло,и да се става само за пиш..И никакви пътувания на дълги разтояния до 10 ден....Аз на 2.05 ще правя ВИЛОцентеси...По болезнено е ..защото взимат материял,като биопсията е ..Но се прави в по ранна бременност..Тояно поради същата причина се реших на Вилоцентесия ,,за да имам време да помисля и осмисля ,ако нещо не е наред....Аз нямам силите да се грижа за болно дете...Аминото се прави в по късни седмици ..От 15/17 ....Докато Вилото е 10/13 ....

# 281
Туранга, аз останах с впечатлението , че си си вкъщи newsm78
Я кажете за това зацапване, сега като се образува плацентата, зацапването вече няма да е опасно, нали така? Защото бебока вече ще е свързан с мама с нея?
Тц, в болницата съм вече 3ти ден.
Нищо не ми обясниха на мен. Що е тва кървене и кво ми има. Казаха ми само "плодът е жив, даже е порастнал" и аз се поуспокоих. Ще ги разпитам утре на изписване.
Да ви се оплача, моят мъж сега празнува рожден ден на една вила на плажа с голяма тераса, много гости и цяло едно агне, пък аз дремя тука и изтървам партито Simple Smile Убедих го да не си разваля празника заради мен.
Кво да се прави. Не се ставало лесно майка.

# 282
  • Sofiq, Bulgaria
Колко много сте писали само. Аз почти не влизам тук,във фейс ми е по- лесно, но за сега тук сте по-активни. Искрено се надявам всички да са добре и да няма притеснение след БХС. Аз на 9.05 съм при моя гинеколог и после на БХС. Започнах и аз да се притеснявам да нямам някакви кофти резултати и да се стресиран, все пак съм на 32г. Вече и знам ,че на БХС се отразяват годините. С тази бременност нещо мн несериозно я карам със следенето, малкия палавник така ме Мори по площадките, че не ми остава мн време за мислене и четене. Дано е за добро. Днес ме кара да го нося,беше голяма истерия и сега лежа. Страх ме е да не ми стане нещо на малкото бебче Sad

# 283
Ми де да знам дари е от шийката. Този път не се видя от къде. Може да е от нея и просто да се е доизчистила, щото сега спря зацапването. Днес влязох в 11гс, каза ми, че образуването на плацентата се развива добре. Квото и да означава това.
Спях само по корем. Във втория месец почнах да си свивам и аз крака като Грийн. Сега обаче ако мрйдна в някаква поза различна от страничната, така ме сковава кръста, че не мога да мръдна.
Туарин-немогадатизапомнямника Grinning , мъчно се ставало майка викат,а? Само да ми се появи след 6м магарето, ще му насиня кльощавия задник дето така изтормози майка си. Аа, ма ха.

# 284
Ми де да знам дари е от шийката. Този път не се видя от къде. Може да е от нея и просто да се е доизчистила, щото сега спря зацапването. Днес влязох в 11гс, каза ми, че образуването на плацентата се развива добре. Квото и да означава това.
Спях само по корем. Във втория месец почнах да си свивам и аз крака като Грийн. Сега обаче ако мрйдна в някаква поза различна от страничната, така ме сковава кръста, че не мога да мръдна.
Туарин-немогадатизапомнямника Grinning , мъчно се ставало майка викат,а? Само да ми се появи след 6м магарето, ще му насиня кльощавия задник дето така изтормози майка си. Аа, ма ха.
Оправи ми деня Simple Smile така се смях за магарето и кльощавия задник хаха ама може да е кюфтак с гънки Simple Smile аз лично съм родена 5100 гр слонче  Party

Общи условия

Активация на акаунт