Този НОЕМВРИ ще бъде специален, подарък ще получим уникален Тема 4

• 37 673
  • 703
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета! Simple Smile
Нямам много време да пиша, но пък чета какво се случва. Simple Smile
Вече съм в 10-та седмица и за трети път имам розово зацапване. Първото беше около 27 март(веднага отидох в Шейново-казаха че няма проблем -ок е положението).второто на 14 април -отидох при доктора, който ще проследява бременност - казаха ми че съм се претоварила и от там е зацапването. От тогава лежа, но днес пак имам зацапване. Доктора ми- не вдига....

Здравей, опитай се да запазиш спокойствие...   Hug

Назначен ли ти е прием на прогестеронов препарат - утрогестан или дуфастон?
А някакъв спазмолитик пиеш ли, но-шпа?

Ти днес натовари ли се, или си лежиш?...
Това розовеещо зацапване може да е и от нисък прогестерон, тъй като се повтаря периодично...
Защо не го изследваш, за да си спокойна какво се случва...   Hug

# 151
И аз много пътувам на дълги и къси разстояния, но след като миналия месец прокървих и лежах 5 дни в болница, и сега цял месец лежа вкъщи май станах много страхлива, а и ми е първа бременност. С мъжа ми се мъчихме повече от две години да си направим бебе и след като категорично се отказазахме да правим опити малката точица ни изненада:)

# 152
  • София
И аз много пътувам на дълги и къси разстояния, но след като миналия месец прокървих и лежах 5 дни в болница, и сега цял месец лежа вкъщи май станах много страхлива, а и ми е първа бременност. С мъжа ми се мъчихме повече от две години да си направим бебе и след като категорично се отказазахме да правим опити малката точица ни изненада:)
Ами в такъв случай е по-добре да питаш следящия те лекар, че то риск винаги има - дали ще е самолет, кола, все пак няма да разполагаш с възможност за реакция, ако недай си Боже, стане нещо  newsm78 Аз засега, да чукам на дърво, не съм имала оплаквания, само едно бледо зацапване, ама ми мина за 2-3 дни с но-шпа  Praynig Така че се слагам в групата "безопасни"  Laughing

# 153
Браво, Шана, изключително полезен съвет.   Simple Smile

След прокървяване, всякакво пътуване е противопоказно - заради риск от предизвикване на контракции и ново прокървяване, не само заради отдалечеността от болнични заведения.

# 154
Така и ще направя на 25.04 на ЖК Simple Smile Много благодаря за бързия отговор, страхотна си,всъщност всички сте страхотни!!!

# 155
  • София
Тракия,
Нямам нищо против теб, но защо пишеш в нашата тема? Не чакаш бебе през ноември. Ние всички споделяме лични неща, общуване,  а ти просто само даваш съвети. Не е логично това. Разбира се, никой не може да те спре да пишеш, щом не обиждаш никого, но уместно ли е? 

# 156
И аз не разбирам напъните на Trakia-BG да дава съвети, още повече на медицинска тема. Както и не разбирам въпросите от типа "момичета, прокървих, какво да правя?" Обаждаш се на лекаря си, много ясно. Освен ако не смяташ, че Trakia-BG или Добруджа-ДС знаят какво да правиш...

# 157
Абе аз като прокървя и ми е лесно- паля каляската и търча в клиниката. Има момичета обаче,  които за добро или зло си нямат клиника и не са от София. Свързването с проследяващия им лекар си е цяло чудо и докато чакат това, търсят подкрепа в група за взаимопомощ. Едва ли някой стои безучастно вкъщи и просто чака зацапването да спре.
Доколкото знам Тракия е в нашия термин. Друг е въпросът какво правиш в останалите групи.

# 158
Очевадно е, че не ти е все тая щом си толкова щедра на съвети, но започваш да досаждаш и будиш недоверие, респективно съветите ти ( било то уместни или не) се пренебрегват и момичетата с основание започват да се притесняват, каква си и защо си тук ( ..и на всякъде другаде по отчетните ). Но най-вече дразниш с това, че вместо да помагаш, пречиш и регулярно всяваш излишен, на този етап смут. Лично аз пренебрегвам постовете ти, не си ми интересна, не си ми полезна, не си ми нужна,  та за в бъдеще отново ще се въздържам да те чета и да отговарям на постовете ти.
Много съжалявам, че тук липсва бутон за блокиране на потребител, щах да го ползвам с радост, за да скрия "присъствието" ти в иначе приятната и с приповдигнато настроение група.

# 159
Ще ти отговоря. Както е твоя работа къде пишеш, така е и тяхна работа къде четат. Тр да има равенство все пак.

# 160
Я стига! Отказвам да приема, че тук ще става тегаво положението. Я дайте да си говорим за боб и хич да не ни пука. Предлагам постове идващи от тракийска низина да се игнорират. Все едно ги няма.
Всички си имаме проследяващи лекари и ако ни трябва лекарско мнение можем да питаме тях. Като прокървиш и лякарят го няма, викаш такси и отиваш в болницата. Аз така направих днес.
И сега нямам нужда от съвет какво да пия, какви изследвания да правя и т.н. Имам нужда от подкрепата на момичетата и от смешките за боба и от позитивна енергия, която обикновено намирам тук Wink

# 161
Тракиа,лекарските съвети и статистики, които цитираш може всеки да си отвори гугъл и да си ги види, така, че е напълно излишно всеки втори пост да е твой. Тук сме за морална подкрепа, лекари всички си имаме. Истината е че тук повече дразниш,отколкото помагаш, а не това е целта на групата.

divost,  не е в нашата група. Ето тук  е първия пост http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=913387.615;topicrefid=20
Няма представяне нито преди, нито след това.

# 162
Ред, ти няма ли да се престрашиш за ФБ вече ? Лара също.

# 163
Я стига! Отказвам да приема, че тук ще става тегаво положението. Я дайте да си говорим за боб и хич да не ни пука. Предлагам постове идващи от тракийска низина да се игнорират. Все едно ги няма.
Ето думи на мъдрец newsm20
Я кажи сега защо си ходила на лекар? Надявам се не е нещо, което не може да се преживее с малко форумска подкрепа и паничка вкусен... боб  Grinning
Айде да ми мине прегледа и ще ме включите. Аз упорито се крия, ще каже човек, че съм някоя известна поп-фолк певица, която се мъчи да запази анонимност hahaha

# 164
Момичета, мисля, че темата за храната  е по-интересна Simple Smile След съветите ви за видове риба подходяща за нас, днес отидох и си купих пъстърва на скара  Grinning Вярно, че тя не е много богата на омега 3, но пък е с най-ниско съдържание на живак, а и беше вкусна  Joy

Общи условия

Активация на акаунт