В момента чета...46

• 83 515
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • Belgium
През почивните дни приключих едно приятно, лекичко четиво - "Парижкият слакар" от Лора Мадлен. Четеше ми се точно нещо такова - ненатоварващо, с гурме привкус без да нагарча от излишна сладост и да държи темпо до края. Препоръчвам за разтоварване, чете се буквално за 2 дни и изчиства съзнанието между 2 по-тежки четива  Laughing

Сега започвам най-после най-новата книга на Кейт Мортън - The Lake House, от кога я чакам!  Party Crazy

# 241
В момента чета Шогун на Джеймс Клавел и нещо не върви. Чела съм много положителни мнения за тази книга и нито едно отрицателно. Досега съм прочела над 1/4 от книгата, не помня някоя книга да ми е вървяла толкова трудно. Нататък става ли по-интересна книгата или си е същата? Ще си я довърша на инат, но не помня такова чудо досега.

# 242
  • София
В момента чета Шогун на Джеймс Клавел и нещо не върви. Чела съм много положителни мнения за тази книга и нито едно отрицателно. Досега съм прочела над 1/4 от книгата, не помня някоя книга да ми е вървяла толкова трудно. Нататък става ли по-интересна книгата или си е същата? Ще си я довърша на инат, но не помня такова чудо досега.

Зависи. Четох я наскоро, хареса ми, но аз се интересувам за нравите, бита, живота в Япония - беше ми много интересно от тази гледна точка. Исках да разбера и съдбата на главния герой. Обемът е доста голям, но не ми дотежа.

# 243
Може би не трябваше да започвам с нея, защото японската култура ми е крайно непозната. Книгата е доста обемиста и се чете ужасно трудно, да не говорим, че историческите романи не са ми сред любимите. Това също може да са причините, поради които не може да ме грабне книгата в момента.

# 244
Чета "Самодива" на Краси Зуркова. Очаквах автобиографичен роман, а получих история, наситена с мистика, митове, преплетени с реалност. Удивена съм. Аз такива книги по принцип не чета, а тази не мога да я оставя. На мементи чета без дъх, буквално, усещам, че извествно време изобщо не съм поемала въздух ...
Браво на нашето момиче Краси!

# 245
Прочетох "Човекът, който не беше убиец" - Юрт & Русенфелт. Не мисля, че някога съм чела по-добър скандинавски трилър. Тези двамата са страхотен тандем и много се надявам да са по-продуктивни. Simple Smile Оставям си за по-нататък "Жените, които го познаваха", макар че се изкушавам да я започна още сега.
Напоследък съм в добра серия - все на хубави книги попадам. "Споделен живот", Джоди Пико - силна и въздействаща. Със сигурност ще си купя и "Домашни правила". (Някой чел ли я е?) "Ловецът на хвърчила", Халед Хосейни - много тежка, направо болезнена книга. Колкото и да ми хареса, не съм сигурна, че някога ще посегна към друга книга на автора.

# 246
Идвам да похваля една нова книжка - "Черно и сребърно" на Паоло Джордано

Този автор има ли други книги, че ми е нещо познат? newsm78

# 247
  • София

Мда, "Самотата на простите числа" - на мен много ми беше харесала навремето  Peace

Систем, много ти препоръчам "Хиляда сияйни слънца" на Хосейни - за мен тя е по-смазващо добра от Хвърчилата.

# 248

Мда, "Самотата на простите числа" - на мен много ми беше харесала навремето  Peace

Задължително ще я прочета! И на мен ми беше харесала!

# 249
  • На високо
Също и:

# 250
Систем, много ти препоръчам "Хиляда сияйни слънца" на Хосейни - за мен тя е по-смазващо добра от Хвърчилата.
Не знам дали искам да я прочета, Миж, поне на този етап - не. Наистина смазващо ми се отрази "Ловецът...".
Започнах "Британия Роуд 22" - Аманда Ходжкинсън. И тя май не се очертава лековато четиво.

# 251
Не мога да преборя дядо Прас. Трудно ми върви.

След него планирам да препрочета Пазителките на гълъбиците. Доста стойностна книга е но не я разбрах съвсем.

# 252
  • Mostly in my mind
''Тайната история''. Simple Smile

# 253
Паралелно с "Тайната история" , започвам и :

Другата седмица и моята Тес ще дойде  Simple Smile
Аз я намерих в къщата от детството ми,заедно с още стари книжки , заредих се за няколко седмично четене  Crazy

# 254
  • София
За почивните дни ми се четеше нещо по-динамично и подхванах трилогията "Уейуърд Пайнс" на Блейк Крауч. Страхотно е написана и много ми харесва на тоя етап. Heart Eyes (Благодаря на Лу за нея! bouquet)

Междувременно си мисля да зарежа "Белканто" (рядко оставям недовършени книги, но...) - поизмъчено е написана..., не е уау в никакъв случай, а в момента имам по-добри алтернативи. Wink

Ще дочета "Лолита" на Набоков, но не исках да си вгочравам празниците с нея и затова е на изчакване...

Общи условия

Активация на акаунт