В момента чета...46

• 83 431
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Прочетох книгата на Джейсън Фънг The Obesity Code. Не знам дали ви интересуват точно този тип книги, затова ще споделя впечатленията си в скрит текст.

Скрит текст:
Д-р Фънг разглежда причините за затлъстяването и начините за справяне с него. Като основна причина Фънг извежда постоянно повишените нива на инсулин, като доказва твърденията си много убедително с помощта на проучвания, проведени с хора (не с плъхове). А инсулинът се повишава от консумацията на рафинирани въглехидрати, повишения кортизол (това е хормонът на стреса) и прекалено честите хранения. Като решение на проблема при упорита инсулинова резистентност и невъзможност за отслабване, независимо от прилаганите до момента диети, авторът препоръчва периодичното гладуване.

Между другото, докарах до средата книгата на Умберто Еко за превода ("Да кажеш почти същото" - четох я на испански, защото не е преведена на български, така че избирах между испански и английски), но повече не издържах и я зарязах. Не я намирам за много полезна. Embarassed

А сега започвам първата част от "Трилогията за Бастан" на Долорес Редондо Мейра.

# 631
Cioccolata, благодаря за коментара, на мен ми беше полезен.
Скрит текст:
Действително от най-различни източници се доказва, че хормоналния баланс е отговорен за пълнеенето и отслабването, съответно голямото количество въглехидрати, които вдигат постоянно инсулина

# 632

А сега започвам първата част от "Трилогията за Бастан" на Долорес Редондо Мейра.

Тази ми се струва интересна, ако може отзив след това bouquet

# 633
Непременно ще дам отзив. Препоръчана ми е горещо. Simple Smile

# 634
Приключих "Една и съща река" на Здравка Евтимова. прекрасна книга. Горещо препоръчвам. Тежка, на места ми напомня Кафка, Дона Тарт. Но е много хубава, завладяваща.

Жармен, Уилям Фокнър го зарязах с "Врява и безумие". Просто не можах да го довърша. Ще очаквам твоето мнение. Все пак е един от големите автори.

# 635
  • Mostly in my mind
Изчанчена работа е "Врява и безумство". Не знаеш къде се намираш и какво става Joy Хареса ми на мен.  Simple Smile

# 636
Откачена до степен на гениалност ми е "Врява и безумство"  Peace

Започнах поредицата Малазанска книга на мъртвите. А си мислех, че Въглен връх е шантава  Crazy

# 637

Започнах поредицата Малазанска книга на мъртвите. А си мислех, че Въглен връх е шантава  Crazy

Малазана - любимата поредица на мъжа ми! По-любима и от Игра на тронове  Simple Smile
Книгите обаче са доста обемни, у нас заемат доста място  Simple Smile
По темата - чета "Трима мъже в една лодка (без да става дума за кучето)" - подхващам я за втори път в живота си, само времето ми е кът, но това е проблем на повечето тук, май...  Grinning
Иначе, електронно се сдобих със всичко издадено за любимия Хари Хуле, преди Снежния човек, но си го оставям за по-нататък... 

# 638

Иначе, електронно се сдобих със всичко издадено за любимия Хари Хуле, преди Снежния човек, но си го оставям за по-нататък... 
Откъде?

# 639

Откъде?

От Мейл Буукс  Simple Smile

# 640
  • София
Приключих с "Укротяването на кралицата" на Филипа Грегъри. Оценявам я с 3*/5*. Признавам си, че по едно време много ми натежаха религиозните размисли и страсти, въпреки че знам, че те са били част от живота на самата Катрин Пар, при това сериозна част. Това е причината да кажа, че кинага ми хареса, но не ми беше уау. Искаше ми се да е описан животът на Катрин и малко по-нататък, не само до смъртта на Хенри. Четеше ми се нещо от Филипа, но в стила на "Другата Болейн".

# 641
  • Бургас
Вчера записах мен и детето на библиотека.
Взех си да чета ,,Дервишката порта,, Ахмед Юмит
Някакви отзиви за книжката  Thinking

# 642
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Напоследък не се включвам, но прочетох няколко книги, които не ми харесаха. Ей тези - "Останалите" - Том Перота, "Младенци" - Силард Рубин, "Любовницата на Фройд" - Мак/ Кауфман /тази не е лоша, впрочем/.
Нещо на кеф ли не бях, не знам, но в литературно отношение - шок, нищо не оценявах подобаващо. И след чудене и маене какво да захвана, започнах "Последният пир" на Гримуд. Е, тази книга оправи вкуса ми. Още от първата страница усетих, че това е моето четиво. Довършвам я, останах до самия край с хубави впечатления. Правят съпоставка с "Парфюмът" на Зюскинд. И аз мога да намеря прилики, но не в съдържанието, просто като усещане и като идея имат нещо общо.

За следващо четиво съм си наумила да прочета "Аз още  броя дните". И я хвалиха, и я порицаваха, ще видим на мен как ще ми се стори. Общо взето, напоследък не ме интересува кой какво пише за книгите. Много взеха да се струпват мнения, объркващо ми идва. Чета си и си съставям свое. Както за всяко нещо, извън литературата.  Wink

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 19:26 от Neli M*

# 643
Чета едно трилърче на хартия, а електронно започнах "Училище за вкусове и аромати" - много приятна и вкусна книжка Simple Smile

# 644
Neli M*, кажи, моля те, няколко думички за "Останалите" на Том Перота. Гледам сериала, първият сезон много ми хареса, вторият - не чак толкова (да не кажа изобщо). Защо не ти хареса книгата? Какво не й достигна?

Общи условия

Активация на акаунт