В момента чета...46

• 83 389
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Да се запиша, започвам:

Прочетох Безкрайна нощ на Мартин Ралчевски, става горе-долу, книга за вярата като цяло и за борбата с безнадежността. На моменти наивна, историята малко куца тук-там, но ако човек е с положителна нагласа, би могъл да извлече някакви поуки от нея.

# 76
Прочетох "Островът на съкровищата" на Стивънсън - хубава книга.Върна ме в детските ми години когато четях много приключенски романи.
Започнах "Квартеронката" на Майн Рид.Чела съм я като дете и почти нищо не си спомням от нея.Още съм в началото, но засега нещо не ме грабва.Има прекалено много описания.

# 77
Ооо харесвам "Квартеронката". Напомня ми на "Чичо Томовата колиба" Heart Eyes

Аз пък започнах снощи "Паула" на Алиенде, първа среща с автора. Но много бавно върви Tired

# 78
Започнах "Да убиеш присмехулник" и се чудя на мен ли ми има нещо, че всички толкова харесвани книги на мен нещо не ми правят чак такова впечатление  newsm78 Не, че е лоша, просто не е нещо чак "УАУ". Има красота и наивност в нея, но не мисля, че ще влезе в моя топ.

# 79
За "Присмехулника" моите впечатления са същите - отначало, може би докъм средата дори, се чудех какво толкова виждат хората в тази книга. После постепенно историята ме увлече, накрая оцених доста високо книгата, макар че все пак си мисля, че може би е трябвало да я прочета в тийн годините. Peace

Аз съм все по-очарована от "Маски" на Леонардо Падура - не е в никакъв случай типичното криминале, не може и не трябва да се търси много екшън и съспенс в нея, въобще няма място за сравнение например със скандинавските криминални романи. Но е толкова красиво написана и толкова много казва за Куба, макар и не точно днешната, а от 1989 година (но там нещата не са се променили значително и до днес Wink) - всъщност това са й достойнствата. Харесвам я много и не искам да свършва (нарочно я чета по-бавно), а ми се видя доста малка.

# 80

Почти прочетох "Малкият приятел" на Дона Тарт. Ако не бях чела преди това "Щиглецът" щях да кажа, че ми харесва извънредно много, но сега просто - харесва ми. Wink

# 81
Ооо харесвам "Квартеронката". Напомня ми на "Чичо Томовата колиба" Heart Eyes

Аз пък започнах снощи "Паула" на Алиенде, първа среща с автора. Но много бавно върви Tired
Ленинка,не съм сигурна ,че "Паула " е подходяща за първа среща с Алиенде.  Peace

# 82
  • Belgium

Почти прочетох "Малкият приятел" на Дона Тарт. Ако не бях чела преди това "Щиглецът" щях да кажа, че ми харесва извънредно много, но сега просто - харесва ми. Wink

Скарамуши
, точно същото беше и при мен  Laughing

# 83
  • Ямбол
...
Ленинка,не съм сигурна ,че "Паула " е подходяща за първа среща с Алиенде.  Peace
Подкрепям. Аз след Паула стоя далече от Алиенде.

# 84
  • Чукарландия

Скарамуши
, точно същото беше и при мен  Laughing

Имам и двете книги на Тарт, все още не съм стигнала до тях, значи да започна първо с "Малкият приятел"? Hug

Завърших "Мучачас 2", започнах "Между приятели" - Амос Оз. Peace

# 85
  • Belgium
Има ли почитатели на Алегзандър Маккол Смит и поредицата му за Изабел Далхаузи? С много усилия си намерих “Неделният клуб по философия” и искам да продължа с поредицата но втората книга е изчерпана и дори на старо не мога да я намеря. По анотация на книгите разбрах, че са свързани най-вече с живота на Изабел Далхаузи и племенницата ѝ, а криминалните случаи са различни. Дали мога да продължа направо с третата книга или ще изтърва някоя важна нишка?

Мартичка
, според мен няма чак такова значение, ако прескочиш една книга от поредицата. Има развитие в личния живот на Изабел Далхаузи, но то се случва бавно и постепенно в продължение на поредицата, няма да изпуснеш много от една книга  Peace

BBeLLa, определено започни с "Малкият приятел"  Laughing

# 86
Благодаря, Лу!
Започвам "Правилното отношение към дъжда".

# 87
  • Mediterraneo
Hug
ДОРОТИ,благодаря ти!Направо съм в екстаз,нарочно спирам,правя някакви неща,за да продължи удоволствието по-дълго.Сега ще си запаря жасминов чай.

Страхотно! Завиждам ти, че я четеш в момента. Аз чакам точния момент, за да я препрочета!

# 88
Нези, такава ли си е по принцип  Rolling Eyes или е само "Паула"? Ще я дочета, но ще и дам още един шанс, ако не се развива бавно действието в другите и книги Peace
А какво мислите за продължението на " Присмехулника"?

# 89
Ленинка,при Алиенде,няма такова нещо като бързо развиващо се действие.  Wink
А като имаш предвид ,че "Паула "е своеобразна автобиография,книга ,която докосва душата,съвсем не може да става дума за действие,при това бързо.
Може би трябва да прочетеш "Японският любовник".  Peace

Общи условия

Активация на акаунт