В момента чета...46

• 83 403
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • Mediterraneo
Чета едно трилърче на хартия, а електронно започнах "Училище за вкусове и аромати" - много приятна и вкусна книжка Simple Smile

И по- хубави "вкусни" съм чела, но и тази не е лоша. Скоро я четох.

Аз чета На плажа Чезъл от Иън Макюън. Много мудна и неинтересна книга. Съжалявам, че я започнах, ама ще я дочета, че не обичам недочетени книги. Добре, че е малка като обем.

# 646
  • на североизток от Рая
Neli M*, кажи, моля те, няколко думички за "Останалите" на Том Перота. Гледам сериала, първият сезон много ми хареса, вторият - не чак толкова (да не кажа изобщо). Защо не ти хареса книгата? Какво не й достигна?

Не знам как да обясня кое не ми хареса в книгата. Първо, че не я разбрах достатъчно. Ако успеех да вляза в историята пък, ми беше доста депресарска, доста често скучна и губех нишката. Изпитах удоволствие, когато я затворих прочетена. Удоволствие, че свърши. Обаче имаме една съфорумка - Авлига, която много интересно пише за книгата, още повече за филма, който е гледала. Казва, че филмът е много добре пресъздаден, скоро писа пак и ми е интересно да я чета. Ако прочете този разговор тук, може да се включи.

# 647
"Да убиеш присмехулник" ми хареса много; сега почнах на покетбук "Романът на Лизи" - Ст. Кинг; нещо не ме "грабва", засега. Продължавам обаче. Успоредно ще кача и "Размяна на съпруги", Роалд Дал Wink Не знам защо напоследък ми е мн. трудно "захващането" на книга, но като навляза, вече нямам спирачки.
Може ли да ми препоръчате нещо свежо, съвременно и по-класическо, но с хумор (тънък) и смисъл? Романи - два ми трябват за жени около 30-40 г., интелигентни, позитивни, красиви, едната със сигурност семейна и с дете, другата - не зная...

# 648
  • На високо
Нели, прочетох и се включвам! Hug
Helloweenka, щом си харесала първи сезон на сериала и книгата ще ти допадне, още повече, че съдържанието на книгата е обхванато точно от първия сезон.
Интересно ми е, защо не си се разбрала с втория сезон, който е доста по-динамичен от първия, но този разговор май е по-скоро за "Филми и ТВ сериали".
Сериалът доста точно следва книгата и носи същото особено настроение. Има някои отклонения от сюжета, но те не повлияват съществено на цялостното възприемане Аз я четох, след като вече бях изгледала и двата сезона на "Останалите" и бях изненадана колко добре са се справили сценаристите, актьорите и всички останали в претворяването на шантавата атмосфера на книгата - меланхолично-депресарска и същевременно неустоимо привлекателна. Филмът сякаш е дообогатил и разширил съдържанието на книгата - има допълнителни герои и събития, прекрасна музика и доста по-голяма доза мистицизъм, който като че ли почти напълно липсва в романа, като изключим основното събитие с изчезването на хората.
Трудно ми е да обясня защо ми допадна тази странна и тъжна история за голямата и необяснима загуба. Мисля отговорът е, че защото открих много от своите чувства и усещания, които са ме завладявали и ще ме завладяват при моите си загуби в живота. А като ги разпознах в книгата/филма, някак си ми стана по-лесно да ги разбера и да се помиря с тях.

# 649
Може ли да ми препоръчате нещо свежо, съвременно и по-класическо, но с хумор (тънък) и смисъл? Романи - два ми трябват за жени около 30-40 г., интелигентни, позитивни, красиви, едната със сигурност семейна и с дете, другата - не зная...

Бих ти препоръчала романите на Катрин Панкол. От няколко години съм на нейна вълна (защото Изабел Алиенде не пише достатъчно често Heart Eyes)

# 650
Прочетох "С обич, М." - Елин Хилдебранд. Приятна книга - романтична и сантиментална история, написана в лек и увлекателен стил, с хубаво чувство за хумор. За почивка и разтоварване е идеална.

# 651
Ще се срещнем в Тоскана - Лиса Дикинсън

# 652

Бих ти препоръчала романите на Катрин Панкол. От няколко години съм на нейна вълна (защото Изабел Алиенде не пише достатъчно често Heart Eyes)
Благодаря, в другата тема ми препоръчаха Ана Гавалда, взех две - едната (Един подарен ден) после видях, че я има в ел. вариант, Моята библиотека, но какво - ще я подаря, дано не са чели авторката и моят подарък да е път към нея.
От другото заглавие взех и за себе си - "35 килограма надежда" мисля е заглавието, зачетох, даже преполових, симпатично четиво, точно такова търсех Simple Smile Знам си, че на вас може да се разчита!!!  Hug Hug bouquet

# 653
  • Belgium
Прочетох новата книга на Джоан Харис "Различен клас" и много, много ми хареса  Laughing

Ето мнението ми: https://www.goodreads.com/review/show/1597027887?book_show_action=false

Сега чета едновременно две книги, които чаках много и просто не знам коя по-напред да отгърна  Heart Eyes

"Чародеите" на любимия Ромен Гари и биографията на абсолютния титан и визионер за мен Илън Мъск  Heart Eyes Усещам че ще напиша огромни отзиви и за двете  Crazy Дано да има кой да ги чете  hahaha

# 654
Чета едно трилърче на хартия, а електронно започнах "Училище за вкусове и аромати" - много приятна и вкусна книжка Simple Smile

И по- хубави "вкусни" съм чела, но и тази не е лоша. Скоро я четох.

Може, може Simple Smile Аз обаче нямам много опит с този жанр. Единствената хубава "вкусна", която четох преди няколко години беше "Императрицата на сладоледа" от Антъни Капела. Ама покрай нея колко сладолед изядох ....  ooooh!
"Училището" ми върши работа за разтуха в градския транспорт Simple Smile

# 655
Прочетох Пир за врани на Джордж Р. Р. Мартин. Нещо не ми хареса тази част от поредицата, дойде ми по-скучна и досадна от предишните, предполагам не съм единствената, която е на това мнение. Въпреки това ще прочета Танц с дракони, но ще почака, защото този път съм решила да изчета тези, които съм захванала и чак тогава да се нахвърлям на нея.
Прочетох и Страшни сънища за продан том 1 на Стивън Кинг. Повечето разкази са приятни за четене, но не успяха да ме накефят максимално. Безспорният ми фаворит е Лошото момченце, следван от Миля 81 и Морал. Поезията беше нещото, с което не можах да се разбера, ще и дам втори шанс в някои, надявам се, по-добри времена. Нямам търпение да излезе втората част и се надявам тя да е по-добра.

# 656
Дългът към отмъщението - Робърт Паркър

# 657
Прочетох  "Улица Консервна". Не ми хареса, толкова, че се чудя дали да чета продължението и "Благодатният четвъртък".  Стайнбек бе оставил друга представа у мен.
Засега почвам "Да убиеш присмехулник" от 1 година ми отлежава и все други книги я изпреварват.

# 658
  • на бюрото
Приключих "Лисицата", много ми хареса. Ако на някой му се чете бг автор на ниво, препоръчвам

Тъй като ми се четеше трилър, харесах си Ники Френч от поста на Merry.

И както започнах първата, сега вече чета петата от поредицата с Фрида Клайн. Пристрастих се и ги изчитам за 1-2 дни  Grinning. Случвало ми се е само с книгите на Крис Картър.
Харесва ми развитието на характерът на главната героиня, мисленето и, а и е супер, че историите са достатъчно заплетени и те държат до края.

Определено препоръчвам и благодаря на Merry., че спомена  bouquet

# 659
Прочетох  "Улица Консервна". Не ми хареса, толкова, че се чудя дали да чета продължението и "Благодатният четвъртък".  Стайнбек бе оставил друга представа у мен.
Засега почвам "Да убиеш присмехулник" от 1 година ми отлежава и все други книги я изпреварват.
Ще ми бъде интересно да споделиш след това за " Да убиеш присмехулник", защото при мен е точно обратното- обожавам Стайнбек, и "Улица Консервна" и " Благодатният четвъртък" много ми харесаха, за разлика от " Да убиеш присмехулник", нещо не беше моята книга.

Общи условия

Активация на акаунт