В момента чета...46

• 83 435
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Наваксвам усилено с четенето.  Wink
Прочетох "Ева Луна" и "Приказки на Ева Луна"-и двете много ми харесаха,първата една идея повече,заради това,че предпочитам да се потопя изцяло в историята,а втората са отделни разкази.  Peace
Невероятна е фантазията на Алиенде и способността и да разказва! Heart Eyes
Сега започвам "Джентълмени и играчи" на Джоан Харис,за да подгрея за новата и книга "Различен клас".
 Simple Smile

Да попитам Джоан Харис каква литература твори (че това име много ме заблуждава  Sick) Не съм чела нищо от нея, както става ясно...

Щом не си чела нищо от нея,употребата на този емотикон е изключително неуместна!  Peace
Джоан Харис е прекрасна!
Романите й са различни като тематика, а всяко място и време са описани така, все едно авторката е изживяла живота си там и тогава.
Най-известната и книга е "Шоколад",всъщност тя е част от трилогия. Има и филм по нея,но той няма да ти даде представа как пише тя. В книгите и има много
детайли, цветове, аромати, случки, герои, митове и чудеса.... Трябва да се прочете,да се преживее!
Все пак тя не на всеки става любима. Трябва да си настроен на нейната честота,за да я харесаш.
Ще ми бъде интересно да споделиш,ако решиш да се запознаеш с Джоан Харис.  Simple Smile

# 676
Прочетох "Чучулигата" на Решат Нури. Не е лоша книгата, но да кажем, че не беше моята чаша чай. Хем ми беше интересна, хем на моменти твърде захаросана. Обаче ми дойде добре след "Аз още броя дните".

Започвам "Особени сезони" на Кинг.

# 677
"Чучулигата" съм я чела в далечното ми тийн минало, 2 или 3 пъти, много ми беше харесала, но да речем, че е било присъщо за възрастта  Laughing
Прочетох "Хроника на птицата с пружината" на Мураками - сюрреалистична история в типичния му протяжен, описателен стил, на 400-тата страница от който се чудиш тия хора как по цял ден нищо не правят, а това нищонеправене е разтегнато в книга от 700 страници  Mr. Green Много особено настроение създават романите му, обичам да ги чета, макар и само да забавя темпото, да се потопя в японската култура, така различна от нашето забързано ежедневие.
В момента довършвам "Елегантността на таралежа" - не съм очарована. Претенциозна, нелогична, целяща да покаже философските познания на авторката, но по неумело писателски начин.

# 678
  • Варна
В момента довършвам "Елегантността на таралежа" - не съм очарована. Претенциозна, нелогична, целяща да покаже философските познания на авторката, но по неумело писателски начин.

И аз я приключих преди два дена.
Ами, хареса ми, защото силно ми напомни преоблечено като роман философско есе (а, аз харесвам есето). Което не е чудно, имайки предвид авторката.
Но, какво ме подразни: краят, заради излишния драматизъм, който беше вкаран и може би е вкаран като героичен завършек на плътно червената соц линия, която пък е като лайтмотив на целия роман (отново френски специалитет). Нямаше нужда.
И все пак - нелошо чувство за хумор.

# 679
  • Чукарландия
Продължавам с "Пазителките на гълъбиците". Много ми харесва, но напоследък толкова малко време ми остава за четене. Rolling Eyes

От Лидл на промоция си взех (не можах да устоя на ниските цени Mr. Green) "Къща за гости на плажа" - Ванеса Грийн и "Незабравимият празник" - Джулия Стаг. Сигурно са чиклит, но за лятото на плажа, мисля, че ще е добро четиво, разтоварващо. Дано не са съвсем, съвсем блудкави. Hug

# 680

Да попитам Джоан Харис каква литература твори (че това име много ме заблуждава  Sick) Не съм чела нищо от нея, както става ясно...

Щом не си чела нищо от нея,употребата на този емотикон е изключително неуместна!  Peace
Джоан Харис е прекрасна!
Романите й са различни като тематика, а всяко място и време са описани така, все едно авторката е изживяла живота си там и тогава.
Най-известната и книга е "Шоколад",всъщност тя е част от трилогия. Има и филм по нея,но той няма да ти даде представа как пише тя. В книгите и има много
детайли, цветове, аромати, случки, герои, митове и чудеса.... Трябва да се прочете,да се преживее!
Все пак тя не на всеки става любима. Трябва да си настроен на нейната честота,за да я харесаш.
Ще ми бъде интересно да споделиш,ако решиш да се запознаеш с Джоан Харис.  Simple Smile

[/quote]

Не се сърди Нези, сложих иконката защото ИМЕТО на авторката ми звучи много сладникакво, точно поради тази причина и уточних, че нищо не съм чела. Филмът Шоколад не ми хареса особено, въпреки разкошната Жулиет Бинош (дано не бъркам филма...), но това не значи, че писалтелката няма да ми хареса. Обещавам да прочета нещо и да дам отзив. Веднага след като свърша Мучачите Flutter Благодаря ти за подробните разяснения Hug

# 681
  • София
На мен Джоан Харис ми харесва също. Днес взех от библиотеката Джентълмени и играчи  Mr. Green, Снежният човек на Несбьо, Възвишение на Милен русков. Видях, че по последната ще има сериал и ме заинтригува.  bouquet

# 682
На мен Джоан Харис ми харесва също. Днес взех от библиотеката Джентълмени и играчи  Mr. Green, Снежният човек на Несбьо, Възвишение на Милен русков. Видях, че по последната ще има сериал и ме заинтригува.  bouquet
А знате ли , че има филм или сериал Възвишение /по книгата/.Ще го излъчват по бнт .

# 683
  • София
А знате ли , че има филм или сериал Възвишение /по книгата/.Ще го излъчват по бнт .
Именно де, нали и аз това написах. Видях, че ще иа сериал и се поинтересувах от автора.  Peace

# 684
Именно де, нали и аз това написах. Видях, че ще иа сериал и се поинтересувах от автора.  Peace
ок. извинявай

# 685
Започвам Долината на куклите, след нея предстои Реката на рая на Хосе  Мария

# 686
  • Пловдив
Аз пък си помислих, че зеленото човече във връзка с Джоан Харис е заради някаква стара травма с Томас Харис   Joy Въобще не го поставих под някакво съмнение...

Отбелязвам само, че и двамата ги харесвам, въпреки че са  супер различни  Peace

Иначе ще започвам "Глухарчето" на Блага Димитрова  Heart Eyes

# 687
Ох, в сърцето ме удари! Тъкмо свърших "Немезида" и нищо друго не ми е интересно, макар и да опитах няколко нови да започна. Със записване ли е?

# 688
  • София
Прочетох "Водосрез". Книгата е фантастика, подплатена със силни трилър елементи и ми допадна. Даже не знам дали не е повече трилър, отколкото фантастика  Laughing.
Сега продължавам с поредния скандинавски тандем и романа "Прилив".

Аз пък си помислих, че зеленото човече във връзка с Джоан Харис е заради някаква стара травма с Томас Харис   Joy Въобще не го поставих под някакво съмнение...
hahaha  Joy

# 689
"Романът на Лизи" - Ст. Кинг нещо не ме грабва, скучно ми е (100 страници от покетбука вече), дали има шанс по-нататък за нещо интригуващо?
Мисля да се преориентирам към нещо по-класическо - Моъм да речем или поне Блага Димитрова. Казах ли ви, че напоследък ми е трудно да почвам книга (и да си я избера)? Нещо възраст ли, какво ли...

Общи условия

Активация на акаунт